21 Ekim 2010, 13:53 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsili bulgur pilavı (trabzon) Malzeme Hamsi 1000 gram Tuz 3 tatlı kaşığı Soğan 2 orta boy Domates 2 küçük boy Yeşil sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 orta boy Zeytinyağı 3/4 su bardağı Salça 1 yemek kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı Su 3 su bardağı Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 6-8 YAPILIŞI Balıkların başı kopartılarak içi temizlenir, kılçıkları çıkarılır ve yıkanır. Süzgece alınıp bir tatlı kaşığı tuz serpilerek karıştırılır. Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Domates ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler yıkanır.Domatesler küçük küp şeklinde ,biberler ise halka şeklinde doğranır. Tencereye yağ,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler konur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pembeleşinceye kadar kavrulur.Domates ilave edilip 3-4 dakika pişirilir,salça ve bulgur eklenerek karıştırılır, sıcak su dökülür,kaynayınca tuz ve kırmızıbiberilave edilerek önce orta,sonra hafif ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirilir. Cam fırın kabı yada kenarlı tepsi yağlanır,hamsilerin sırtları tepsiye gelecek şekilde tepsinin dibine ve kenarlarına dizilir. Pilav, balıkların üzerine döşenir. Pilavın üzeri,hamsilerin sırtı dışa gelecek şekilde kapatılır.Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Servis tabağına ters çevrilerek sıcak olarak servis yapılır. (K.K.Usta) NOT: Doğu Karadeniz Bölgesi yemeklerindendir. Tarif Trabzon'dan alınmıştır. Bazı yörelerde "İçli Tava" olarak da bilinmektedir. Hamsili Pilav çoğunlukla iç pilav ile yapılır
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
bulgur, hamsili, pilavi, pilavı, trabzon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
bulgur pilavı | Beatrice | IF Sözlük | 1 | 13 Eylül 2019 22:44 |
Hamsili Pilav - Trabzon | Burce | Yöresel Yemekler | 0 | 16 Mayıs 2012 15:46 |
Hamsili bulgur pilavı (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:11 |
Sütlü Bulgur Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 14:01 |
Fasülyeli Bulgur Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:55 |