IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Ekim 2010, 13:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pileki kebabı (artvin)




Tavuk etinden yapılan yöresel yemek. Satırla kıyılan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti, tuz ve baharatı katılıp yoğrulduktan sonra kızdırılmış pileki'ye konur, pilekinin üst kapağı da kapatılıp ateşte pişirilir.

Not: Pileki; pişmiş topraktan yapılan, yuvarlak tepsi biçiminde kap. Çift olarak kullanılır, iki kapak gibi birbirlerini kapatırlar, örterler. Ekmek pişirmede kullanılır. Pilekilerin iç yüzeyleri ateşe tutularak ısıtıldıktan sonra bir büyük ekmeklik hamur pilekinin içine konur ve diğer parça da üstüne kapatılır. İki pileki birbirine dayanır ve arasında ateş yakılır. Böylece ekmek pişirilir. Buna pileki ekmeği denir. Rumca. TDES: »plaka: İtalyanca placca (düz levha)dan plaka (levha). Grek-Latin kökenli: Latince plaga, Grekçe plaks (iki dilde de düzleştirilmiş levha, düz yüzey). Anadolu halk ağzında pleki (Rumcadan geçme) Pleki ekmeği (pleki denen düzocaktaşı üzerinde pişirilen ekmek). Pileki dayatmak: Ekmek pişirmek için pilekileri birbirine dayayarak arasında ateş yakmak.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
artvin, kebabi, kebabı, pileki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cağ kebabı Erzurum'a mı ait yoksa Artvin'e mi? SimHa IF Anketler 29 10 Haziran 2024 20:41
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? İpek- Kebaplar Köfteler 0 15 Haziran 2022 20:40
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Sevda Kebaplar Köfteler 0 20 Temmuz 2013 03:55
Artvin Kertenkelesi - Artvin Kertenkelesi Özellikleri Liaaa Hayvanlar Alemi 0 08 Haziran 2012 15:18