21 Ekim 2010, 13:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Feselli (ardahan) Un Su Maya Tuz, YAPILIŞI Malzemeler birleştirilir. Yoğrularak hamur haline getirilir. Kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Biraz bekletilir. Hamur küçük küçük kesilerek künt (pazı) yapılır. Oklava ile yufka halinde açılır. Yufkanın içinin yağlayarak rulo halinde bükülür. Tekrar yuvarlak hale getirilir. Yeniden açılır istediği incelikte olabilir. Sacda kısık ateşte pişirilir, isteyen tekrar yağlayabilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
ardahan, feselli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ardahan Türküleri - Ardahan Yöresi Türküleri | PySSyCaT | Doğu Anadolu Bölgesi | 1 | 13 Kasım 2014 10:32 |
Ardahan Kültürü | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 19:09 |
Ardahan Kaleleri | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 18:57 |
Ardahan | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 1 | 29 Ocak 2011 18:59 |
Ardahan Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:12 |