21 Ekim 2010, 12:43 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bakla dolması (amasya) Malzemesi 2.5 su bardağı buğday (yarma) 1 su bardağı kuru iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım kg taze asma yaprağı 1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 750 gr kemikli et 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2.5 su bardağı su Tuz Bakla ve buğdayı ayrı kaplarda akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yine ayrı kaplarda 5-10 dakika kadar haşlayın. Maydanoz, dereotu ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları temizleyip ince ince doğrayın. Taze yaprak yerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ura yaprak kullanacaksanız suda bekletip tuzunu alın. Bakla ve buğdayın suyunu süzün. Bir kaseye alıp maydanoz, 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], dereotu, salçanın yarısı ve tuz ilavesiyle karıştırın. Hazırladığınız karışımı asma yapraklarının içine sarın. Tencereye kemikli eti yerleştirip üzerine sarmaları dizin. Tuz ekip 2 bardak su ilave edin. Sarmaların üzerine porselen tabak kapatıp orta ateşte pişirin. Kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı sıvıyağda pembeleştirip kalan salçayı ekleyerek kavurun. 1 çay bardağı su ekleyip 3-4 dakika kaynatın ve karışımı tencereye ilave edin. Orta ateşte 30 dakika kadar pişirin. Geniş bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek sarmalar altta, etler üstte kalacak şekilde servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
amasya, bakla, dolmasi, dolması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Amasya Türküleri - Amasya Yöresi Türküleri | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 04 Kasım 2014 10:01 |
Bakla Dolması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:51 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Göbek dolması (amasya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:35 |
Bakla - Bakla Nedir - Bakla Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:30 |