![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Arabaşı (aksaray) Malzemeleri: 1 litre su 3 kahve fincanı un 100 gram tereyağı Tuz. Hazırlanışı: 1 litre su, 3 kahve fincanı un, 100 gram tereyağı ve tuz iyice karıştırılır. Sonra ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynayan lapa yayvan bir tepsi içine 3 cm. kalınlıkta olacak şekilde düzgünce yayılır. Baklava dilimi şeklinde kesilerek soğutulur. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göğsü, tereyağlı bir kahve fincanı un ile beraber kavrulur. Kaynatılmış 1 litre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu içine yapılan sos ilave edilir. Soğutulmuş un lapası kaşıkla alınır, soslu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyuna batırılarak servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
aksaray, arabaşi, arabaşı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ara Aşı: Arabaşı Çorbası Tarifi | Eva | Çorbalar | 5 | 30 Haziran 2018 07:19 |
Aksaray / Helvadere | xena | İç Anadolu Bölgesi | 1 | 11 Aralık 2012 21:38 |
Aksaray | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 21 Ağustos 2011 01:33 |
Aksaray | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 1 | 29 Ocak 2011 18:55 |
Arabaşı (Yozgat) | yoSun | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Kasım 2010 16:04 |