![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Basalla (adıyaman) Malzemeler: Bir kilogram kemikli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı, 2 su bardağı ince köftelik bulgur, 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, 1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: Bir bardak suyla bulguru ıslatın, on dakika bekletip yoğurun. Bulgur yumuşayınca un,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuz ekleyin. Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun. Hamurdan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tan büyük parçalar koparıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şekli verin. Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp, bir kenarda bekletin. Tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ve eti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Nohut,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], nane, karabiber, tuz ve sekiz bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri atın. Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
adiyaman, adıyaman, basalla |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Adıyaman Adı Nereden Gelmiştir, Adıyaman Adını Nereden Almıştır? | Violent | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 07 Aralık 2014 20:27 |
Adıyaman Menzil Camii - Adıyaman Menzil Köyü Camii Resimleri ve Görüntüler.. | Sevda | Dini Resimler | 0 | 16 Aralık 2011 02:54 |
Adıyaman | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 17:58 |
Gölbaşı Adıyaman ilinin bir ilçesidir. Adıyaman'ın batısında yer alır. Kuzeyinde Mala | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 17:54 |
Adıyaman, | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:08 |