21 Ekim 2010, 12:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sarmısaklı pognik (adıyaman) MALZEME: Köftelik ince bulgur 1 su bardağı Döğme unu veya ince bulgur 1 su bardağı Un 1 çorba kaşığı İri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet Katıyağ 1 çorba kaşığı Limon suyu 2 çorba kaşığı Tuz Yeteri kadar Nane Yeteri kadar Karabiber Yeteri kadar Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yeteri kadar Sarmısak Yeteri kadar Su Yeteri kadar YAPILIŞI: İnce bulguru ve döğme ununu yarım bardak ılık suyla ıslatın. Tuz atıp kapağını örtün. Kabarıncaya kadar bekleyin. Kabarınca unu ilave edip yoğurun. Birbirini tutar hale gelince[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tan biraz büyük köfteler (pognikler) yapın. Hafifçe yassılaştırıp 7-8 bardak tuzlu suda haşlayın. Öte yanda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları uzun halka halka doğrayın. Kızgın yağda pembeleştirin. Pembeleştirdiğiniz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları köfteleri haşladığınız suya atın. Kara ve kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edip bir iki taşım kaynatın. Naneleri ekleyin. Sarmısağı ayıklayıp havanda dövün. Limon suyuyla karıştırıp kaynar köftelerin içine dökün. 5-10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak ikram edin.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
adiyaman, adıyaman, pognik, sarmisakli, sarmısaklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Arpacık Soğanlı Sarmısaklı Et | Elysian | Et Yemekleri | 0 | 26 Şubat 2014 12:26 |
Sarmısaklı Kabak Mezesi | Violent | Salatalar Mezeler | 0 | 04 Haziran 2013 19:29 |
Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik) | Sim | Zeytinyağlılar | 0 | 29 Haziran 2012 12:17 |
Fırında Sarmısaklı Domates | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 03 Mart 2012 21:56 |
Gölbaşı Adıyaman ilinin bir ilçesidir. Adıyaman'ın batısında yer alır. Kuzeyinde Mala | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 17:54 |