![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ordu Yöresi NE YENİR Bütün Karadeniz sahilinde olduğu gibi balık yemekleri tercih edilebilecek yiyeceklerin başında gelir. Ordu ilinin mahalli yemeklerinden Pancar Çorbası, Pancar Sarması, Melocan Kavurması, Sakarca Mıhlaması, Galdirik Kavurması, Keşkek, Tirmit (Mantar) Kavurması, Mısır Ekmeği, Turşu Kavurmaları, Su Böreği, Hamsi Tava, Hamsi Buğulama, Hamsili İçli Tava ve diğer balık çeşitleri önemli olanlardır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Ordu Yöresi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü Malzemesi: 1 tabak kelem lahana turşusu 2 orta büyüklükte kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağ Yapılışı: İnce doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine önceden tuzu çıkarılmış kelem lahana turşusu katılarak karıştırılır. Bir süre kavrulur. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü Malzemesi: Esmer buğday unu su tuz Yapılışı: Un, su ve tuz birlikte yoğurularak hamur haline getirilir. Hamurun mayalanması (ekşimesi) beklenir. Ekmek hamuru büyüklüğünde parçalara ayrılır. Bezlere dökülüp dinlendirilir.Bu arada fırın önceden kızdırılır.Bekletilen hamurlar fırında kor haline gelen közün sıcaklığı ile çok az pişirilerek fırından çıkarılır. Fırındaki közün sıcaklığı ile çok az pişirilerek fırından çıkarılır. Fırındaki közün tamamı alınır. Soğumuş ekmek parçalara ayrılır, tekrar kuruması için fırına konulur. Fırının kendi Sıçaklığında kurutulur.Fırından çıkarılıp ıslatılarak yenir (uzun süre dayanıklıdır)
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
ordu, yöresi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Burakaksoymedya.net Ordu Reklam Ajansı, Ordu Sosyal Medya Ve Takipçi Satınalma | ZeuS | Web Site Tanıtımı | 1 | 23 Eylül 2022 23:34 |
Van Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 19:17 |
Muş Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:53 |
Mardin Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:49 |
Karaman Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:39 |