19 Ekim 2010, 18:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Edirne Yöresi NE YENİR? Edirne’ye özgü yiyeceklerin başında Edirne’nin meşhur tava ciğeri gelmektedir.Edirne’yi ziyaret edenler Edirne’nin tava ciğerini yemeden kentten ayrılmazlar. Edirne’den Yemek Tarifleri Ciğer Tava Malzemeler : Dana ciğeri, buğday unu, yağ,tuz, kurutulmuş kırmızı biber. Hazırlanışı : Sinirleri alınan taze dana karaciğeri keskin bir bıçakla ince ince yaprak şeklinde kıyılıp, yıkanıp tuzlandıktan sonra kıyılan ciğerler una bulanıp bol ve kızgın yağda kızartılır.Tavadan alınan kızarmış ciğerler servise sunulur.Ciğer tavanın yanında mutlaka yazın güneşte kurutulup kırmızı hale gelen biberler kızgın yağda kızartılıp verilir. Ciğer Sarması Malzemeler : 1 takım kuzu ciğeri 2 bardak pirinç 6 adet taze soğan 1 adet kuru soğan 1 demet taze nane 1 çorba kaşığı karabiber 1 kaşık salça 3 bardak su yeterince tuz yağ Hazırlanışı : Ciğerler bir tencerede kavrulur. Sonra soğan ve salça ilave edilip birlikte kavrulur. Aynı tencereye 2 bardak pirinç ilave edilip ciğerlerle kavrulur. Daha sonra 3 bardak su, tuz, karabiber ve nane ilave edilerek kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Daha sonra kuzu ciğerinin sarmasına bohçalar halinde sarılıp bir tepsiye dizilir. Üzerine bir bardak su ilave edilir, sarmaların üstüne yumurta sarısı sürülüp pişirilir. Elbasan tava Malzemeler : 3 çorba kaşığı margarin 750 gr. Kemiksiz kuzu eti 2 orta boy soğan 6 su bardağı su, tuz 6 su bardağı süzme yoğurt ½ su bardağı un 3 yumurta sarısı Hazırlanışı: Margarin bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üst edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya kadar 3’er dakika pişirilir. İri doğranmış soğanlar, su tuz ilave edilerek kısık ateşte 1, 1.5 saat pişirilir. Başka bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 2.5 bardak süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir. Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir. Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
edirne, yöresi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Edirne Hadrianapolis (Edirne) Antik Kenti | AftieL | Marmara Bölgesi | 0 | 29 Ağustos 2014 15:36 |
Çanakkale Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 21 Ekim 2010 11:53 |
Van Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 19:17 |
Muş Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:53 |
Hatay Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:30 |