19 Ekim 2010, 18:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Denizli Yöresi NE YENİR? İlin özgün yemekleri arasında pirinç çorbası, keşkek, kuru fasulye, nohut, sarma, dolma, bulgur pilavı, kabak, soğan yahnisi, ve keşkeği sayabiliriz. Patlıcan Kebap Malzemeler: 6 adet kıstırmalı patlıcan 6 adet sivri biber 1/2 kg. domates 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı kimyon, kekik 1/2 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz, nane 1 demet maydanoz 3 diş sarımsak Hazırlanışı: Patlıcanlar ve biberler iyice yıkanır. Patlıcanlar iki tarafı soyularak lüle şeklinde çizilir. Patlıcanlar ve biberler kızartılıp geniş bir kaba dizilir. Domatesler rendelenir, tuz ve baharatlar içine konur, patlıcanların üzerine dökülür. Üzerine küçük küçük doğranmış sarımsaklar eklenerek kısık ateşte veya fırında pişirilir. Ateşten alınmak üzere iken doğranmış maydanozlar üzerine serpilir. Servis yapılır. Kaynakwh webhatti.com: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kuzu Kapama Malzemeler: 1 Kg. kemikli kuzu eti (iri parça halinde ) 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 100 gr. kuyruk yağı 250 gr. un 1 bardak su 1 kaşık tuz Hazırlanışı : Toprak tencerede bütün malzemeleri toplayıp, un ile suyu hamur yapıp tencerenin ağzını sıkıca kapatıp fırında veya kor ateşte 3 saat pişirilir. Arapaşı Malzemeler: 2 yemek kaşığı sade yağ 1 çay bardağı un 2 su bardağı tavuk suyu 4 su bardağı su 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çorba kaşığı salça 4 adet kuru biber 1 su bardağı tavuk eti ( küçük parçalar) Hamurun hazırlanışı: 4 bardak su, 1 su bardağı un, 1 fincan nişasta. Su kaynatılır un ve nişasta suda eritilir. Kaynar su içine katılarak pişirilir. Hazırlanışı: Sade yağ eritilir. Kırmızı biber konur su ilave edilir. Un ve salça suda eritilir, suyun içinde karıştırılır. Tavuk eti ilave edilip kaynatılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
denizli, yöresi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Denizli / Atatürk Denizli de (1931) | Ecrin | Ege Bölgesi | 0 | 17 Eylül 2011 15:03 |
Denizli / Milli Mücadelede Denizli | Ecrin | Ege Bölgesi | 10 | 17 Eylül 2011 15:03 |
Van Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 19:17 |
Muş Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:53 |
Konya Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:47 |