![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Çanakkale Yöresi Her kenarından denize kıyısı olan Çanakkale ve ilçeleri tam bir deniz ürünleri cennetidir. Her mevsin taze balık ve deniz ürünleri bulmak mümkündür. Gökçeada ve Bozcaada üzümleri ve burada yetişen üzümlerden geleneksel yöntemlerle imal edilen şarapları tadılmalıdır. Çanakkale'den Yemek Tarifleri Asma yaprağında sardalye Malzemeler: 16 adet büyük sardalye 16 adet salamura asma yaprağı 1/2 su bardağı rafine yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet limon (dörde bölünmüş) Hazırlanışı: Asma yapraklarının her iki tarafı yağlanır. Balıklar tuzlanıp üzerine limon suyu ve yağ dökülür. Sardalyeler birer asma yaprağına yerleştirilip, balıkları örtecek şekilde rulo yapılır. Beş dakika kadar ızgarada pişirilir. Dörde bölünmüş limon ile süslenerek servis yapılır. Peynir Helvası Malzemeler: 1 kg. koyun sütünden yapılmış peynir 200 gr. irmik 3 adet yumurta sarısı 1.5 kg. şeker 200 gr. peynir Hazırlanışı: Peynir, irmik ve yumurta sarıları bir tencerede karıştırılarak hafif hararetli ateşte eritilir. Piştikten sonra 200 gr. peynir daha eklenerek biraz daha ateş üzerinde tutulur. Soğuyunca üzerine toz şeker konup karıştırılır. tepsiye dökülerek fırına verilir. Yoğurtlu kavurma Malzemeler: 1 kg kuzu kuşbaşı 4 orta boy kuru soğan 2,5 kahve fincanı sıvı yağ 2,5 kahve fincanı yoğurt 1 baş sarımsak Yarım demet maydanoz 8-10 adet sivri biber 1-2 adet domates 1,5 su bardağı sıcak su Tuz Hazırlanışı: Sıvıyağı iyice kızdırın. Kuşbaşı eti ilave edip kavurun. Soğanları yarım halkalar halinde doğrayıp etlere ekleyin. Soğanla eti birlikte ağır ateşte 20 dakika pişirin. Doğranmış yeşil biberleri ve bir bardak sıcak suyu etlere ilave edin. Suyunu çekip etler yumuşadığında yarım bardak su daha ekleyip biraz daha pişirin. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyıp domateslerle birlikte yemek suyunu çektikten sonra etlere ilave edin. Bir süre daha pişirip ocaktan alın. Sarımsakları soyup dövdükten sonra yoğurtla karıştırın. Kavurmayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Kırmızı toz biberi yağda kızartıp üzerine gezdirirseniz daha farklı bir lezzet elde edersiniz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Çanakkale Yöresi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Hamur için 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 su bardağı un 1 kahve fincanı su tuz 8 su bardağı su (mantıları haşlamak için) Üzeri için: 5 çorba kaşığı sıvı yağ kırmızıbiber İçine: 50 gr. beyaz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 demet maydanoz Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Ortasını açıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bezeleri, unlanmış bir zeminde 0.i mm. kalınlığında açalım. Açtığımız yufkaları 2 cm.lik kareler halinde keselim. Peyniri ezerek içine kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım. Karelerin bir köşesine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li harçtan koyalım ve kareleri üçgen kapatarak kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırıp yapıştıralım. Boşta kalan uçları arkada çimdikleyerek birleştirdim. Bir tencereye suyu alıp kaynatalım, içine i çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayana dek haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım. Bir tavada sıvı yağı kızdırarak kırmızıbiber ekleyip mantıların üzerine gezdirerek servis yapalım.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
canakkale, yöresi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çanakkale Boğazı - Çanakkale Boğazı Coğrafik Özellikleri | Liaaa | Genel Coğrafya | 0 | 16 Temmuz 2012 17:00 |
Van Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 19:17 |
Şanlıurfa Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 19:13 |
Muş Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:53 |
Hatay Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:30 |