19 Ekim 2010, 18:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bolu Yöresi NE YENİR? Bolu'nun fındık şekeri, çikolatası, çam balı, kaymağı, tereyağı ünlü tatlılarıdır. Kabaklı gözleme yöreye özgü hamur işidir. Mudurnu'nun saray helvası, köpük helvası, Göynük'ün şeker fasulyesi Seben'in elması, üzümü, Mengen'in peyniri yörenin tadılmaya değer yiyecekleridir. Bolu'dan Yemek Tarifleri Çoban Kavurma Malzemeler: 1/2 Kg. kuzu eti 250 gr. domates 100 gr. yeşil biber 1 kaşık margarin Tuz ve kekik Hazırlanışı: Küçük parçalar halinde doğranan et, margarinle kavrulur. Domatesler doğranarak ilave edilir tekrar kavrulur. Daha sonra doğranan biberler etin üzerine konur. Biraz daha kavrulduktan sonra üzerine kekik serpilir ve servis yapılır. Mengen Pilavı Malzemeler: 1/2 kg. pirinç 250 gr. kuşbaşı kuzu eti 1 bardak tereyağı 1 bardak ince kıyılmış mantar 2 baş soğan 3 adet domates 8 bardak et suyu 1 kaşık şeker 1 tatlı kaşığı kekik 1 demet dereotu 1 bardak ceviz içi tuz ve karabiber Hazırlanışı: Haşlanan pirinçler tuzlu ılık suda bir saat kadar bekletilir. Soğuk su ile iyice yıkanıp süzgece alınır. Tencere ateşe konur,yağın bir kısmı kızdırılır, çentilmiş soğanlar ve et eklenir karıştırılır. Birkaç dakika kavrulduktan sonra et suyu eklenir üzerinde biriken köpük alınarak yarım saat kaynatılır. Sonra pirinç, şeker, tuz ve biber eklenerek 15 dakika ağır ateşte pişirilir. Kalan yağ bir tavada kızdırılarak üzerine dökülür. Tencerenin kapağı sıkıca kapatılır bir süre sonra kekik, dereotu ve ceviz üzerine serpilir ve servis yapılır. Mantar sote Malzemeler: 1 kg. mantar (Kanlıca) 2 adet olgun domates Birkaç tane sivri biber 2 baş soğan birkaç diş sarımsak 1/2 bardak su tuz, karabiber Hazırlanışı: Mantarlar temizlendikten ve bol su ile yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır. Sote yapılacak tavaya bir miktar sıvı yağ konur. Önce doğranmış soğanlar ve küçük doğranmış biberler pembeleştirilir. Küp şeklinde doğranmış ve kabuğu soyulmuş domatesler ilave edilir, önceden hazırlanmış olan mantarlar da ilave edilerek yarım bardak su, tuz, karabiber ve sarımsak katılarak pişirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
bolu, yöresi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Van Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 19:17 |
Muş Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:53 |
Kars Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:41 |
Burdur Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:18 |