19 Ekim 2010, 18:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Adıyaman Yöresine Ait Yemek Tarifleri Malzemeleri: Yarım kilo[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yarım kilo[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ortaboy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 su bardağı bulgur Yağ Biber salçası. Yapılışı: Soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası ilave edildikten sonra kabuğu sorulmuş küp şeklinde doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve yine küp şeklinde doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ilave edilerek kavrulduktan sonra, yeterince su ve bulguru konduktan sonra suyu çekinceye kadar pişirilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeleri: 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bulgur su tuz sarımsak yağ. Yapılışı: Tavuk iyice temizlenip yıkadıktan sonra, bir tencereye konur ve üzerine yeterince su ve tuz ilave edilerek, haşlanmaya bırakılır. Tavuk pişince tencereden alınır, tencerede kalan suyundan bir çay bardağı kadar tirit yapmak için ayrılır. Kalan suya bulgur eklenerek pilav pişirilir. Bir yandan da tavuuk didiklenerek küçük parçalara ayrılır. Bir tavaya yağ konur ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etleri kurutmamak şartıyla hafif kavrulur, pilavın üzerine etler konulur ve hazırlanmış sarmısaklı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu pilavın üzerine gezdirilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeleri: Mercimek 2 su bardağı bulgur 2.5 su bardağı kırmızı mercimek yağ soğan tuz. Yapılışı: Tencerede su kaynadıktan sonra bulgur ve kırmızı mercimek tencereye konur. Biraz piştikten sonra tuz ilave edilir. Bulgur ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Başka bir tavada küçük küçük doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı yağla kavurduktan sonra üzerine eklenir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeleri: Dövme nohut etli kemik tuz su yağ. Yapılışı: Tencerede kavrulmuş etli kemiğin üzerine önceden ıslattığımız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la birlikte dövmede konulur. Tuz ve suyu ilave edilerek iyice pişmesi beklenir. (Mahalli tabirle helva gibi iyice pişince) Tavada kızartılan yağ pilavın üzerine dökülerek hazırlanmış olur. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 2 su bardağı bulgur 5 su bardağı su tuz yağ tereyağı veya sıvı yağ. Yapılışı: Tencereye belirtilen miktarda konulan su kaynayınca içerisine bulguru ve yeterince tuzu ilave edilerek suyu çekilinceye kadar pişirilmeye devam edilir. Pilav piştikten sonra üzerine ısıtılmış olarak yağ dökülür ve dinlenmeye bırakılr. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeleri: 2 su bardağı bulgur 4 su bardağı su Yarım kilo[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım kaşık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası iki tane yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağ tuz. Yapılışı: Çok küçük bir şekilde doğranan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pembeleşinceye kadar yağda kavrulur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra küçük küçük doğranan yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler ve rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler ilave edilerek biraz karıştırılır. Bunun üzerine kaynamış su konulduktan sonra bulgur ve tuz ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzeme Patlıcan 1 orta boy Su 4 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı Tuz 1 tatlı kaşığı Yoğurt (süzme) 1 su bardağı Sarımsak 2-3 diş Nane 1 yemek kaşığı Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 4-6 YAPILIŞI Patlıcanlar yıkanır, alaca soyulur ve küçük küp şeklinde doğranarak tuzlu suda bekletilir. Tencere 2 su bardağı su ile ateşe konur. Su kaynayınca bulgur,suyu süzülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuzun yarısı ilave edilir. Hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Çabuk soğuması için geniş bir tepsiye alınarak serlir. Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 su bardapı su ile ezilir.Sarımsaklar soyulur, yıkanır ve kalan tuz ile dövülerek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile karıştırılır. Çukur bir kapta soğuyan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı karışım ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karıştırılarak küçük kaselere servis yapılır. Üzerine nane veya pulbiber serpilir. (K.K.Karakuş) NOT: Adıyaman yöresinde derlenen "Patlıcan Cacığı" özellikle yaz mevsiminde sevilerek tüketilmektedir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzeme Duru Nohut 1/2 su bardağı Soğan 1 orta boy Salça 5 yemek kaşığı Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 tatlı kaşığı Kıyma 1 su bardağı Duru Çiğ köftelik Bulgur 1+1/2 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Un 1/2 su bardağı İrmik 1/2 su bardağı Kuşbaşı et 200 gram Zeytinyağı 7 yemek kaşığı Sumak suyu 4 yemek kaşığı Su 8 su bardağı Nane 2 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 6-8 YAPILIŞI Nohut yıkanır akşamda 1 su bardağı su ile ıslatılır , ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır.(nohutun suyu süzülür,yemekte kullanılmak üzere ayrılır).soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.Bir tepsiye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ,3 yemek kaşığı salça,1 tatlı kaşığı kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],kıyma,bulgur ve 1 tatlı kaşığı tuz konur,özleşinceye kadar iyice yoğrulur.Un ve irmik ilave edilerek iyice özleşir.Nohut büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.diğer tarafta bir tencerede kuşbaşı et yağm ile kurutmadan kavrulur.Kalan 2 yemek kaşığı salça ilave edilerek 1-2 kez çevrilir.Nohut,kalan kırmızıbiber,ve sumak suyu eklenip karıştırılır.nohutun haşlama suyu,8 su bardağına tamlanarak ilave edilir.Kaynayınca kalan tuz ve köfteler atılır,5 dakika kadar tuz ve köfteler atılır,5 dakika kadar kaynatılır(fazla kaynatılırsa köfteler dağılır).Nane ilave edilir ve ocaktan indirilir.Sıcak olarak servis yapılır.Hemen servis yapılmayacak ise köfteler süzülür,servis yapılacağı zaman suyu ısıtılarak köfteler ilave edilir.Aksi halde köfteler dağılabilir.(K.K.Aydınaydoğdu) NOT: Doğu ve Güney Anadolu Bölgelerinde olarak yapılmaktadır. Tarif Adıyaman yöresinden alınmıştır. Tuz miktarı, salçanını tuz oranına ve arzuya göre değişebilir. Sumak suyu yerine sumakta kullanılabilir..
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
adıyaman, ait, tarifleri, yemek, yöresine |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yemek tarifleri, Yöresel Yemek Tarifleri | Akcafesi | Web Sitelerinden Son Haberler | 0 | 23 Temmuz 2019 13:04 |
Yöresel Yemek Tarifleri | Akcafesi | Yöresel Yemekler | 0 | 27 Temmuz 2015 14:56 |
Yemek Tarifleri TCL | rascoLn | TCL Scriptler | 6 | 03 Temmuz 2015 00:24 |
Erkekce Yemek Tarifleri | RoSa | Serbest Kürsü | 0 | 20 Kasım 2007 18:35 |