17 Mayıs 2021, 14:53 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hangi Yemekler Hangi Tabakta, Ne İle Servis Edilir? Hangi Takımlarla Yenir Hangi Yemekler Hangi Tabakta, Ne İle Servis Edilir? Hangi Takımlarla Yenir? (I) GRAPE FRUİT: Tatlı tabağında pudra şekeri ile servis edilir. Çay kaşığı ile yenir. Ayrıca parmak yıkama tası verilir. (II) KAVUN DİLİM: Tatlı tabağında ordövr çatalı, desert kaşığı ile yenir. (III) DUMANLI FÜME JAMBON VE KAVUN: Normal yemek tabağında küçük çatal, küçük bıçakla yenir. (IV) ORDÖVR: Yemek tabağına küçük çatal, küçük bıçakla yenir. (V)DENİZ MAHSÜLLERİ KOKTEYLLERİ; KARİDES KOKTEYLİ, İSTAKOZ KOKTEYLİ: Kokteyl kaplarında (Kup) hazırlanır. Yoksa ayaklı küçük lale tipi bardaklarda veya kup bardaklarda hazırlanır. Küçük tabağın veya bardak altı tabağının üzerine bir dantel kağıt üzerine kup veya bardaktaki kokteyl konup,balık çatalı,yoksa küçük çatal ve çay kaşığı ile yenir (VI) HAVYAR: Yemek tabağında havyar bıçağı yoksa, küçük bıçak ile yenir. (VII) FUA GRA KAZ CİĞERİ: Tatlı tabağında küçük çatal ve küçük bıçak ile yenir. (VIII) KUŞKONMAZ: Yemek tabağında, kuşkonmaz pensi, yoksa elle tutulup yemek çatalının yardımı ile yenir. Ayrıca el tası verilir. (IX) KUŞKONMAZ VE JAMBON: Jambon salata tabağında, kuşkonmaz yemek tabağında ayrı servis edilir veya ikisi de yemek tabağında küçük çatal, küçük bıçak ile yenir. Ayrıca el tası verilir. (X) ENGİNAR HAŞLAMA YAPRAĞI İLE: Yemek tabağında önce yaprakları teker teker koparılarak elle, göbeğine gelince küçük çatal ve küçük bıçakla yenir. Ayrıca yanına deşet tabağı ve el tası verilir. (XI) KURBAĞA BACAĞI: Sıcak yemek tabağında küçük çatal ve küçük bıçak ile yenir. Ayrıca deşet (kemik) tabağı ve el tası verilir (XII) SALYANGOZ: Yuvarlak dantel kâğıda örtülmüş bir tabak üzerine yerleştirilen hususi salyangoz tabağında salyangoz pensi, salyangoz çatalı ve tatlı kaşığı ile yenir. (XIII) MİDYE: Midyeler, kabuğu ile hazırlanan midye spesiyaliteleri, düz yemek tabağı üzerine yerleştirilmiş sıcak çorba tabağında, balık çatalı, balık bıçağı, tatlı kaşığı ile yenir. (XIV) BALIK ÇORBASI – BUYABEZ: Düz yemek tabağının üzerine yerleştirilmiş çorba tabağında yemek çatalı, balık bıçağı, çorba kaşığı ile yenir. Ayrıca deşet tabağı da verilir. (XV) POT O FÖ: Düz yemek tabağının üzerine yerleştirilmiş çorba tabağında yemek çatalı, yemek bıçağı, yemek kaşığı ile yenir. (XVI) PEYNİRLER: Tatlı tabağında küçük çatal, küçük bıçak ile varsa peynir bıçağı, küçük çatal ile yenir. (XVII) DONDURMA, KUPLAR: Tatlı tabağı üzerine üçgen katlanmış kağıt peçete veya kup altı peçetesi üzerine kup tabağı ile dondurma kaşığı, eğer kup derinse buzlu çay kaşığı ile yenir. (XVIII) KUP DESERTLER: Tatlı tabağı üzerine, kup altı peçetesi, yoksa üçgen katlanmış kağıt peçete ve üzerine kup tabağı ile dondurma kaşığı, eğer kup derinse buzlu çay kaşığı ile yenir. (XIX) MEYVELER: Tatlı tabağı, meyve çatalı ve meyve bıçağı, el tası; kabuksuz meyveler için ayrıca tas içerisinde soğuk su, tatlı tabağında meyve çatalı ve meyve bıçağı ile yenir. Ayrıca yanında el tası verilir. Kabuksuz meyvelerden üzüm cinsleri meyve tabağında elle, ayrıca el tası içerisinde soğuk su, çilek cinsi meyveler; kuplarda veya meyve tabağında pudra şekeri veya krema ile tatlı çatalı ve tatlı kaşığı ile yenir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. HANGİ YEMEKLERİN YANINDA EL TASI (FİNGERBOWL) VERİLİR? (RINCE DOIGTS, FINGERBOWL, EL TASI) Aşağıdaki yemekler servis edildiğinde (rince doigts) el tası verilmesi mecburidir. İstiridye, soğuk istakoz, karides, midye, marinier, kurbağa bacağı, kuşkonmaz, pavurya, enginar haşlama, mısır haşlama. HANGİ YEMEKLER SERVİS EDİLİRKEN YANLARINA DEŞET TABAĞI (KEMİK TABAĞI) VERİLİR? Soğuk yarım istakoz, yapraklı enginar haşlama ve çiğ kurbağa bacağı, midye marinier, balık çorbası (buyabez), pağurya, civciv, piliç, porsiyonluk balıklar, küçük balıklardır. HARDAL HANGİ YEMEKLERLE SERVİS EDİLİR? Kırmızı etlerle, soğuk etlerle, şarküteri ve jambon, sığır haşlama, şukrut garni, bütün sosis çeşitleri, bazı peynir çeşitleri. BİBER DEĞİRMENİ HANGİ YEMEKLERİN YANINDA VERİLİR? Füme etlerle, füme balıklarla, istiridye, raklet, sebzeli yahniler. RENDE PEYNİR HANGİ YEMEKLERİN YANINDA SERVİS EDİLİR? Soğan çorbası, ministrone, risotta, spagetti ve erişte çeşitleri, rivioli, lazanya, kaneloni, makarna çeşitleri. | |
|
Etiketler |
hangi yemekler hangi tabakta, ne ile servis edilir? hangi takımlarla yenir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hangi tarz filmlerde hangi burclar rol alsa rolun hakkını verir | AngeL | Burçlar, Fallar ve Kehanetler | 0 | 27 Nisan 2017 21:28 |
Hangi Balık Hangi Mevsim Yenir ? | PySSyCaT | Balıkçılık | 0 | 12 Şubat 2016 15:43 |
Hangi ilde ne yenir? | Elif | Yemek Tarifleri | 0 | 01 Aralık 2015 00:29 |
Kaçak Gelinler Dizisi Hangi Gün Hangi Kanalda Saat Kaçta Oynuyor? | xena | Televizyon Dünyası | 0 | 28 Mayıs 2014 13:49 |
Hangi Balık - Hangi Mevsim - Hangi Ayda - Ne Zaman Yenir? | Sevda | Deniz Ürünleri | 1 | 27 Kasım 2012 08:26 |