29 Ocak 2020, 16:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çıtır Kavuzlu Buğday Gevreği Kendi kahvaltılık gevreğini yapmak tahmininden çok daha kolay. Yapman gereken tek şey muzlu buğday tanelerini fırınlamak! Gevreğini ne kadar eğlenceli hale getireceğin tamamen senin hayal gücüne kalmış, mesela biraz hindistan cevizi ya da fındık fıstıkla fırınlamaya ne dersin? 1 porsiyon için malzemeler • ½ Muz (75 g) • Agave şurubu (15 mL) • Hindistan cevizi yağı (½ çay kş., 4 mL) • Kavuzlu buğday (60 g) • Şeker ilavesiz badem sütü (170 g) • Yaban mersini (10 g) 1 porsiyon için tarif 1-Olgun bir muzu bir kasede çatalla ez. Agave şurubu, hindistan cevizi yağı ve kavuzlu buğdayı ekle ve macun kıvamına gelene kadar karıştır. 2-Hazırladığın bulamacı pişirme kağıdı serdiğin fırın tepsisine yay ve 175°C'de yaklaşık 10 dakika fırınla. 3-Sonrasında soğumaya bırak ve soğuduktan sonra iri parçalar halinde kır. 4-Parçaladığın gevreğini bir kaseye al, badem sütü ve yaban mersini ekle ve tadını çıkar! 5-Afiyet olsun!
__________________ . kıskanır rengini baharda yeşiller.. | |
|
Etiketler |
hemen, tarif, yemek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çıtır Çıtır: İstavrit Tava Tarifi | Beatrice | Deniz Ürünleri | 0 | 16 Ocak 2019 22:35 |
Hazır Yufka İle Çıtır Çıtır Kruvasan Börek | Beatrice | Yemek Tarifleri | 0 | 06 Mart 2018 09:49 |
'Ankara'da napicen, gevreği hiç mi özlemiycen?' | AngeL | Haber Arşivi | 1 | 12 Şubat 2015 11:22 |
Buğday - Buğday Tarımı - Buğday Nedir | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:53 |
Selanik Gevreği | CheeRFuL | Hamur İşleri | 1 | 12 Mart 2009 18:56 |