07 Haziran 2019, 13:07 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuru Üzümlü ve Tarçınlı Bulgur tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER : 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan (doğranmış) 1/2 adet kereviz (doğranmış) 1 kâse başbaşı bulgur 3 bardak tavuk suyu veya sebze suyu 1/2 adet sarımsak (ezilmiş) 1/2 kuru tarhun otu (ufalanmış) 1 /2 bardak kuru üzüm 1/2 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı fındık (kıyılmış) Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI : Yanmaz bir tavada tereyağını eritin. Soğanı ve kerevizi ekleyip yumuşayana kadar sık sık karıştırarak hafifçe pişirin. Bulguru da ekledikten sonra, bulgur tamamen yağla kaplanıp kızarana kadar pişirmeye devam edin. Tavuk suyunu, sarımsağı, karabiberi ve tarhun otunu yavaşça ekleyin. Kuru üzümü, fındığı, tarçını ve tuzu da ilave ettikten sonra güzelce karıştırın. Üzerini kapatıp 15-20 dakika kadar tüm suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Afiyet olsun. alıntı
__________________ I suffered, I learned, I changed.. | |
|
Etiketler |
bulgur, pasta, tarçın, tarif, üzümikurabiye |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuru Üzümlü Havuç Salatası | Seyra | Salatalar Mezeler | 0 | 09 Eylül 2014 20:50 |
Kuru Dut ve Üzümlü Kek | Violent | Kek Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 18:00 |
Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı | BuYuCu | Tatlılar | 0 | 03 Temmuz 2012 20:23 |
Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık tarifi. | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 09 Şubat 2011 17:00 |
Kuru Üzümlü Top Kek | Dilara | Kek Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2010 15:44 |