15 Aralık 2016, 14:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pratik midye boreği tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 3 adet yufka 1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Sosu icin: 1 su bardağı su Yarım su bardağı sut 2 yemek kaşığı tereyağı Uzeri icin: 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı: Su ve sutu karıştırıp kucuk bir soslukta ısıtın. Isınan sute tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın. Sos soğurken peyniri rendeleyip kıydığınız maydanozlarla karıştırın. Yufkayı 4 eşit parcaya bolun. Ucgen parcayı mutfak tezgahına serin ve fırca yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde surun. Fotoğraftaki gibi ucundan ve sonundan tutarak ortada birleşinceye kadar buzun. Kenarda kalan geniş parcaları kendinize doğru getirerek ortada birleştirin. Uc kısıma 2 tatlı kaşığı kadar peynirli harctan koyarak kapatın ve yufkayı fotoğraftaki gibi sarın. Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların uzerine kalan sosu gezdirin. Yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp fırca yardımıyla surun. İsteğe gore corek otu serpin. 180 derece onceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Lezzeti ve sunumuyla kalbinizi calan midye boreği tarifi... | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Parmesanlı Midye Tarifi | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 1 | 21 Mart 2016 13:37 |
Beşamelli Midye (Tigres) Tarifi | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 21 Mart 2016 10:39 |
Denizci Usulü Midye Tarifi | PySSyCaT | Deniz Ürünleri | 0 | 21 Mart 2016 10:14 |
Pratik midye böreği tarifi | Elif | Hamur İşleri | 0 | 04 Ocak 2016 17:58 |
Midye Dolma Tarifi | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2010 12:29 |