15 Aralık 2016, 14:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hafif bir lezzet: Fırında sebze turlusu tarifi! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sebzelerin sağlığımıza yararlarını hepimiz biliyoruz. Ancak fırında ve uzeri kaşar peynirle suslenmiş bu tarif, aynı zamanda damağınızda da guzel bir lezzet bırakacak. Eğer haftasonu yemeği fazla kacırıp midenizi yorduysanız, hafif olması da sindirim sisteminizi rahatlatacak. Ustelik hazırlanması oldukca kolay. [h=1]Malzemeler:[/h] 2 adet orta boy patates 2 adet kabak 2 adet patlıcan 3-4 adet carliston biber 1 adet orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 adet domates 1 yemek kaşığı domates salcası 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su 200 gr. rendelenmiş kaşar peyniri Tuz Karabiber [h=1]Hazırlanışı:[/h] -Tum sebzeleri yuvarlak doğrayın. Patatesleri diğer sebzelere gore daha ince doğrayabilirsiniz. Doğradığınız sebzeleri fırın tepsisine dizin. -Ayrı bir kasede domates salcası, zeytinyağı, tuz, karabiber ve suyu karıştırın, sebzelerin uzerine dokun, harmanlayın. Tuz, karabiber ilave edip, fırın kabınıza alın. -180 derece onceden ısıtılmış fırında sebzeler tamamen renk alıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. -Son 15 dakika kala uzerine kaşarları serpin ve renk alıncaya kadar pişirin. Haftasonu yemeği fazla kacırdım diyenler icin lezzetli, hafif, sağlıklı ve hazırlanması kolay bir tarif: Fırında kaşarlı sebze turlusu! | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Peynirli Sebze Çorbası Tarifi | Amelia | Çorbalar | 0 | 28 Ağustos 2014 21:11 |
Hafif – Diyet Dondurma Tarifi | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 23 Kasım 2012 17:45 |
Zayıflatan lezzet: Domates Suyu Tarifi | Sevda | İçkiler İçecekler | 0 | 27 Temmuz 2012 17:37 |
Diyet Sebze Sarma Tarifi | Liaaa | Yemek Tarifleri | 0 | 23 Mart 2012 18:10 |
Pratik Hafif İskender tarifi | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 05 Mart 2010 02:22 |