15 Aralık 2016, 14:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında salamura yılbaşı hindisi tarifi! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yılbaşı menusu hindisiz olmaz diyenlerdenseniz, ‘Fırında Salamura Yılbaşı Hindisini’ denemenizi mutlaka oneririz. [h=1]FIRINDA SALAMURA YILBAŞI HİNDİSİ[/h] Malzemeler: Hindi 1 adet Salamura Suyu 3 litre Ceşnili Tereyağ 100 gram Kestaneli İc Pilav yeterince Soğan 2 adet Salamura Suyu’nun hazırlanışı: Su 3 Litre Kaya Tuzu 100 gram Şeker 100 gram Kişniş Tohumu kırılmış 3 tatlı kaşığı Tane Karanfil butun 8 adet Tane Karabiber kırılmış 8-10 adet Defne Yaprağı 3 adet Tum malzemeleri uygun boy bir tencereye koyup ara ara karıştırarak, şeker ve tuz eriyene kadar orta ateşte pişirin ve soğumaya alın. Soğuduktan sonra suzun. Ceşnili Tereyağ’ın hazırlanışı: Tereyağ oda sıcaklığında 100 gram Soya Sos 1 yemek kaşığı Limon Suyu 1 yemek kaşığı Taze Dağ kekiği kıyılmış 1 tatlı kaşığı Maydanoz kıyılmış 1,5 tatlı kaşığı Sarımsak kıyılmış ½ cay kaşığı Tum malzemeleri uygun bir kapta birleştirip elinizle yoğurarak homojen bir hale getirin. Kestaneli İc Pilav’ın Hazırlanışı: Pirinc 200 gr Tavuk suyu veya su 300 ml Tereyağı 1,5 corba kaşığı Zeytinyağı 1,5 corba kaşığı Soğan – yemeklik kıyılmış 1 adet orta boy Kestane 15 adet Badem 15 – 20 adet Cam fıstığı 1 corba kaşığı Kuş uzumu 1 corba kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Şeker ½ tatlı kaşığı Karabiber ½ tatlı kaşığı Tarcın ½ cay kaşığı Yenibahar ½ tatlı kaşığı Pirinci soğuk suda 20 dakika kadar bekletin ve berrak su akana kadar yıkayıp suzun. Kestaneleri bıcağın ucu ile cizdikten sonra 20 dakika suda bekletin ve suzdukten sonra 5-6 dakika 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Bu sayede kabukları kolay soyulacak ve formunu muhafaza edecektir. Kullanacağınız bademler kabuklu ise 10 dakika sıcak suda bekletin ve kabuklarını soyun. Kuş uzumunu sıcak suda bekletin. Yumuşayınca suzun ve saplarını ayıklayın. Tereyağ ve Zeytinyağını tencerede kızdırın, once cam fıstıklarını, bademleri ve kestaneleri ekleyerek renk alıncaya kadar kavurun, sonra soğanı ekleyin ve kavurun. Pirinci tencereye alın ve ara ara kevgir ile cevirerek kavurun. Devamında butun baharatları, tuzu ve şekeri ekleyin. Onceden kaynatılmış tavuk suyunu ve kuş uzumunu pirince ekleyin, bir kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve orta hararetli ateşte suyunu cekip ustu goz goz oluncaya kadar pişirin. Kapağın altına kağıt havlu koyun ve ateşi iyice kısıp 5 - 6 dakika pişirmeye devam edin. Piştikten sonra 15 dakika demlenmeye bırakın. Salamura Yılbaşı Hindisi’nin hazırlanışı: Butun hindiyi soğuk suda yıkayıp kuruladıktan sonra uzerinde tuy olup olmadığını kontrol edin. Eğer tuy var ise ateşin uzerinde tuylerini tutsuleyin. Hindiyi uygun boy bir tencerenin icine oturtun ve uzerini salamura suyu ile kaplayın. Buzdolabında iki saat dinlendirin. İki saat sonunda hindiyi salamura suyundan cıkarıp suzdurun ve uzeri acık olarak buzdolabında iki saat bekleterek kurutun. Hindinin goğus kısmındaki deriyi yırtmadan parmağınızla etten ayırın ve hazırladığınız ceşnili tereyağın yarısını etle deri arasına surun. Hazırladığınız İc Pilavı hindinin icine doldurun ve yarım limon ile doldurduğunuz boşluğu kapatın. Hindiyi bağlayın. Kalan ceşnili tereyağ ile hindinin heryerini yağlayıp tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Uygun boy bir fırın tepsisi alın ve zeminine parmak kalınlığında halka halka doğradığınız soğanı yayın. Hindiyi goğus kısmı yukarı gelecek şekilde soğanın uzerine oturtun. 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Hindinin sırtı uste gelecek şekilde cevirin ve 30 dakika daha pişirin. Son olarak hindiyi tekrar ilk poziyonuna alın ve 30 dakika daha fırınlayın. Servis etmeden once 20 dakika dinlendirin ve iplerini kesin. Afiyet olsun. Kadir Has Universitesi Cibali Kampusu Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde yer alan ve ağız tadını bilenlerin tercih ettiği mekanlardan Chefschool’un deneyimli şefi Buğra Ozgul, yılbaşında ne pişirsem sorusuna guzel bir tarifle yanıt veriyor. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcanlı Salamura Turşusu | Burce | Turşular | 0 | 09 Mart 2016 23:07 |
Tahıllı Meyveli Yoğurt Tarifi - 6. Aylık Bebek Yemek Tarifi | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 15:45 |
Rüyada salamura görmek | xena | Rüya Tabirleri | 0 | 01 Eylül 2014 19:01 |
Yılbaşı Hindisi ile Saklambaç | yanki | Fotoğraf Kulübü | 0 | 30 Aralık 2005 13:47 |