15 Aralık 2016, 14:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sufleden pizzaya karnabaharlı 7 farklı lezzet! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kokusu nedeniyle pek sevilmeyen ancak sağlıklı bir besin olan karnabaharı sevdirecek 7 farklı lezzet. Karnabahar kopurup lezzetli bir sufleye donuşuyor Sufle sadece tatlı olmuyor. Tıpkı sufle tadında cok pratik bir yemek. Karnabahar sevmeyenler bile rahatlıkla yiyebilir. Malzemeler: -1 orta boy karnabahar - 2 yumurta sarısı - 2 yumurta akı - 2 su bardağı hazır patates puresi - 4 corba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri - 4 corba kaşığı zeytinyağı - Tuz 114 Hazırlanışı: Karnabaharı tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp suzdukten sonra catalla ezin. Patates puresini paketteki tarifine gore hazırlayın, 2 su bardağı kadarını karnabahara ekleyin. Uzerine peynir, tuz, yumurta sarıları ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuz ile cırpıp kar haline getirin, yavaşca karıştırarak karnabaharlı karışıma ekleyin. İsteğe gore uzerine biraz kaşar peyniri eklenebilir. Ancak karnabahar cok guzel kızardığı icin aslında pek gerek de yok. Kucuk fırın kaselerine paylaştırarak 200 derecede ustu kızarıncaya kadar, 15-20 dakika pişirin. 214 Kaşarlı karnabahar koftesi Karnabaharı sevmeyen cocuğunuza kofte yaparak sevdirebilirsiniz. Malzemeler: -Orta boy karnabaharın yarısı -2 adet yumurta -4 adet taze soğan -Yarım demet maydanoz -1 su bardağı galeta unu ( Evdeki bayat ekmekleri mikrodalga fırında kurutup robottan cekebilirsiniz.) -Pulbiber, karabiber,kekik ,toz kırmızı biber ve tuz -Ortası icin kaşar dilimleri -Kızartmak icin sıvıyağ 314 Hazırlanışı: Karnabaharı ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda haşlayıp suyunu suzdukten sonra derin bir kaba alın. Catalla karnabaharın hepsini iyice ezin. İnce ince kıyılmış taze soğanı ve maydanozu, yumurtaları galeta ununu baharatlarını, tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Harcınızın biraz cıvık olması onemli değil. Şekil alacak kıvama gelmesi yeterli. İhtiyaca gore biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz, Yaptığınız harctan kofteler icin, yumurtadan biraz kucuk parcalar alın. Elinizle hafif yassı yapın ve ustune kaşar peynirini koyup harcı kaşarın uzerine kapatın. Elinizle kaşar peyniri hic gozukmeyecek şekilde koftelerinizi duzeltin. Kofteleri hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kızgın yağda onlu arkalı kızartın. Sıcak sıcak servis yapın. Koftelerin yanında yoğurt, ketcap veya mayonez de guzel gidiyor. 414 Karnabahar kopurup lezzetli bir sufleye donuşuyor Sufle sadece tatlı olmuyor. Tıpkı sufle tadında cok pratik bir yemek. Karnabahar sevmeyenler bile rahatlıkla yiyebilir. Malzemeler: -1 orta boy karnabahar - 2 yumurta sarısı - 2 yumurta akı - 2 su bardağı hazır patates puresi - 4 corba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri - 4 corba kaşığı zeytinyağı - Tuz Hazırlanışı: Karnabaharı tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp suzdukten sonra catalla ezin. Patates puresini paketteki tarifine gore hazırlayın, 2 su bardağı kadarını karnabahara ekleyin. Uzerine peynir, tuz, yumurta sarıları ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuz ile cırpıp kar haline getirin, yavaşca karıştırarak karnabaharlı karışıma ekleyin. İsteğe gore uzerine biraz kaşar peyniri eklenebilir. Ancak karnabahar cok guzel kızardığı icin aslında pek gerek de yok. Kucuk fırın kaselerine paylaştırarak 200 derecede ustu kızarıncaya kadar, 15-20 dakika pişirin. Kaşarlı karnabahar koftesi Karnabaharı sevmeyen cocuğunuza kofte yaparak sevdirebilirsiniz. Malzemeler: -Orta boy karnabaharın yarısı -2 adet yumurta -4 adet taze soğan -Yarım demet maydanoz -1 su bardağı galeta unu ( Evdeki bayat ekmekleri mikrodalga fırında kurutup robottan cekebilirsiniz.) -Pulbiber, karabiber,kekik ,toz kırmızı biber ve tuz -Ortası icin kaşar dilimleri -Kızartmak icin sıvıyağ Hazırlanışı: Karnabaharı ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda haşlayıp suyunu suzdukten sonra derin bir kaba alın. Catalla karnabaharın hepsini iyice ezin. İnce ince kıyılmış taze soğanı ve maydanozu, yumurtaları galeta ununu baharatlarını, tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Harcınızın biraz cıvık olması onemli değil. Şekil alacak kıvama gelmesi yeterli. İhtiyaca gore biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz, Yaptığınız harctan kofteler icin, yumurtadan biraz kucuk parcalar alın. Elinizle hafif yassı yapın ve ustune kaşar peynirini koyup harcı kaşarın uzerine kapatın. Elinizle kaşar peyniri hic gozukmeyecek şekilde koftelerinizi duzeltin. Kofteleri hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kızgın yağda onlu arkalı kızartın. Sıcak sıcak servis yapın. Koftelerin yanında yoğurt, ketcap veya mayonez de guzel gidiyor. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pür Lezzet | Seyra | Kebaplar Köfteler | 0 | 18 Eylül 2014 23:22 |