02 Şubat 2015, 14:06 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tempura - Safranlı Mayonez Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Sarıları derince bir kaseye koyun. İçine unun az bir kısmını, sütü ve sodayı ekleyin. Çırpma teliyle karıştırırken içerisine yavaş yavaş unun geri kalanını ilave edin ve köpük köpük olana kadar çırpmayı sürdürün. İçerisine kuru kekik, köri baharatı ve pul biberi atın ve tekrar çırpın. Karışımı dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Safranı küçük bir kasenin içinde az bir miktar sirke ile yumuşatın. Mayonezi hazırlamak için derince bir karıştırma kasesini üzerine bez serilmiş bir tencerenin üstüne yerleştirin. Bu çırpma işlemini yaparken kasenin hareket etmesini engelleyecektir. Kasenin içine yumurta sarılarını koyun, çırpma teliyle çırparak yavaş yavaş limon suyunu ilave edin. Çırpma işlemini sürdürürken yavaş yavaş sızma zeytinyağını ilave etmeye başlayın. Karışım kıvam almaya başlayınca içine tuz, karabiber ve balsamik sirkeyi ekleyip çırpmayı sürdürün. Sarımsağı incecik kıyın ve bıçağın düz kısmıyla iyice ezin. Dilerseniz bu işlemi havanda da yapabilirsiniz. Sarımsağı da mayonezin içine ilave edin. Sarımsağı mayonezin içine ekledikten sonra tekrar çırpın ve içine hardalı ekleyip çırpmaya devam edin. İçine malzeme ekledikçe kıvamı sulanacağı için çırparak azar azar zeytinyağı eklemeye devam edin. Kıvamı kalınlaşınca zeytinyağı eklemeyi bırakabilirsiniz. Taze fesleğenleri kıyıp mayonezin içine ilave edin ve tekrar çırpın. Sirkeyle yumuşamış safranı da mayonezin içine ilave edip mayonezi tekrar çırpın. Dolaba dinlenmeye kaldırın. Kabakların kenar kısımlarını kalınca şeritlere doğrayın. İç kısımları çok sulu olduğu için kullanmayın. Kuşkonmazların en alt kısımlarını kesip ayırın, dış kabuklarını bir soyacak yardımıyla soyun. Kültür mantarlarını ortadan ikiye kesin. Karidesleri alırken kuyruk kısmı hariç kabuklarını ve organlarını temizletin. Tavaya 1-2 parmak kadar rivieare zeytinyağı doldurup ısıtın. Bir kasenin içine un doldurun. Dolapta dinlendirdiğiniz tempura harcını dolaptan alın. | |
|
Etiketler |
mayonez, safranlı, tarifi, tempura |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fas Mutfağı: Safranlı ve Tarçınlı İrmik Helvası, Çilek Sos ile Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:07 |
Safranlı Çipura Tarifi | Elysian | Deniz Ürünleri | 0 | 06 Ağustos 2014 13:20 |
Safranlı Baharatlı Kış Salebi Tarifi (Resimli) | Violent | İçkiler İçecekler | 0 | 09 Aralık 2013 21:35 |
Safranlı Pilav Tarifi | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:30 |
Safranlı Hollandaise Sos Tarifi | Liaaa | Soslar | 1 | 11 Ekim 2012 14:42 |