04 Haziran 2014, 13:39
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Haftanın Yemek Tarifi
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler: - 3 orta boy kereviz
- yarım portakal
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 4 arpacık soğan (yoksa 1 adet kuru soğan )
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 su bardağı su
- 1 limon
- çay kaşığı toz şeker
- tuz
- dekor için dereotu
Yapılışı - Derin bir kaseye soğuk su koyun İçine yarım limonun suyunu sıkıp limonuda içine atın.
- Soyulmuş ve çanak şeklinde kesilmiş kerevizlerinizi limonlu su kasesine koyun.
- Geniş tabanlı teflon bir tencereye zeytinyağını ilave edin.
- Arpacık soğan yoksa, küp küp doğradığınız soğanları tencereye ilave edin. Beş dakika kadar kavurun.
- Resimde gördüğünüz şekildde doğradığınız patates ve havuçlarıekleyin.
- Tencerenin altına sebzeleri yaydıktan sonra kereviz çanaklarını limonlu sudan alıp direk sebzelerin üzerine yerleştirin
- Üzerine yarım portakalların suyunu sıkıp, tuz ve şekeri ekleyerek kapağı kapalı ara ara suyunu kontrol ederek pişmeye bırakın.
- Baktınız suyu bitti ama henüz kerevizler yumuşamadı o zaman az miktarda kaynar su ilave edin.
- Kerevize çatalı batırdığınızda kolaylıkla batıyorsa pişmiş demektir.
Servis: - Tabağa kerevizleri alın,resimde olduğu gibi patates ve hacuçları kervizin üzerine ve yanlarına yerleştirin, dereotu ile süsleyip soğuk servis edin...
Not: Krevizin sağlık için oldukça faydalı olduğu bilinmektetdir.
Afiyet olsun
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |
| |