05 Kasım 2013, 17:20 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ev Yapımı Peynir Tarifi Kendi ellerinizle lezzetli ve bir o kadar da doğal bir peynir yapmak ister misiniz? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ev yapımı peynir tarifi malzemeler - 5 litre tam yağlı veya yarım yağlı süt (tercihen tam yağlı) - 1/2 kg süzme veya normal yoğurt - 2 yemek kaşığı tuz - Peyniri koyup suyunu süzmek için yeteri büyüklükte bez torba Ev yapımı peynir tarifi hazırlanışı - Sütü, kaynayana kadar ısıtın. - Kaynamaya başlayınca, yoğurdu içine ilave edin. - Yoğurt, sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. - Bu esnada ısıtmaya devam edin. - Bu işlem yaklaşık 5–7 dakika sürmektedir. - Pıhtılaşma başladığında tuz ilave edin. - Karıştırmaya devam ederken peynir yavaş yavaş topaklaşır. - 5 dakika sonra tamamının peynire dönüştüğünü, peynir topakları ile suyun ayrıştığını göreceksiniz. - Su hafif yeşilimsi bir renk aldığında tencereyi ocaktan indirin. - Suyu süzüp peynir topaklarını torbaya doldurun. - Torbanın ağzını sıkıca bağlayıp üzerine de bir ağırlık koyup bekletin. - En az 12, en iyisi de 24 saat baskı altında bıraktıktan sonra peyniri torbadan çıkarıp isteğe göre dilimleyin. | |
|
Etiketler |
ev, peynir, tarifi, yapımı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ev Yapımı Beyti Tarifi | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 07 Ağustos 2013 18:12 |
Ev yapımı Buzlu Çay tarifi | Violent | İçkiler İçecekler | 0 | 01 Ekim 2012 17:52 |
Peynir Helvası Yapımı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 21 Mart 2012 17:43 |
Ev Yapımı Ruj Tarifi.. | Düş | Ah Kadınlar | 0 | 19 Kasım 2011 12:23 |
Peynir Soslu Ev Yapımı Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Mart 2009 05:46 |