22 Ağustos 2013, 16:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yemek Yaparken Uygulayabileceğiniz Pratik Bilgiler 1- Turşunuzun daha lezzetli olması için kurarken bir miktar şeker ilave edin. 2- Patlıcanların daha az yağ çekmesini sağlamak için kızartmadan yarım saat önce doğrayıp tuzlu suda bekletin. 3- Kek yaparken yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır. 4- Turşunuzun çabuk yumuşamaması için kurarken sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanın. 5- Kekinizin kalıptan çıkartırken dağılmaması için oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin. 6- Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça soyulmuş çiğ patates atın, fazla tuzu alacaktır. 7- Mayonez hazırlarken tutması için hep aynı yöne doğru çırpın. 8- Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun. 9- Soğanlarınızı buzdolabında muhafaza ederseniz, doğrarken daha az gözleriniz yaşaracaktır. 10- Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya batırıp çıkartın, ince bir çizik attıktan sonra bıçağın tersini domatesin yüzünde gezdirin. 11- Pilavınızı tekrar ısıtırken, pilav tencerenizi su dolu daha geniş bir tencerenin içine oturtarak kaynatırsanız pilavınız ilk hazırladığınızdaki gibi tazeliğini koruyacaktır. 12- Reçel yaparken sert meyveleri önceden yumuşaya kadar kaynatmazsanız, reçeliniz kıvam aldığında meyveler sert kalır. 13- Turşunuza lezzet katmak için kurarken 2-3 kereviz sapı ekleyebilirsiniz. 14- Çatlamış yumurtayı dağıtmadan haşlamak için haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sirke eklemeniz yeterli. 15- Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırdıysanız içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın. Bir süre pişirdikten sonra patatesleri alın, bu sayede fazla tuzun bir kısmını alabilirsiniz. 16- Soğan kavururken pembeleşmesi için bir miktar tuz ilave edebilirsiniz. 17- Kızartma yaparken tavadaki yağın sıçramaması için içine bir miktar tuz atabilirsiniz. 18- Sosisleri çatlamadan kızartmak için kızartmadan önce bıçakla 1-2 çizik atın ya da bir kaç yerinden çatal ile delikler açabilirsiniz. 19- Mısır haşlarken tuz atarsanız mısır sertleşir, bu nedenle mısırı haşladıktan sonra tuzlayın. 20- Haşlanmış mısırın daha lezzetli olması için haşlama suyuna bir miktar toz şeker atın. 21- Bayat ekmeklerinizi galeta unu hazırlayarak değerlendirebilirsiniz. Bunun için fırında kızartıp rondoda çekmeniz yeterli. 22- Kuru kahvenizin ilk günkü tazeliğini koruması için metal ya da cam bir kavanozda muhafaza etmeniz, muhafaza edeceğiniz kaba 1 adet kesme şeker atmanız yeterli. 23- Pişireceğiniz mantarların kararmaması için yıkadıktan sonra limonlu suda bekletmeniz yeterli. 24- Karnabaharın rahatsız edici kokusu gidermek için haşlarken içine bir miktar süt ekleyebilirsiniz. 25- Kurduğunuz turşunuzun içinde organizmaların oluşmasını önlemek için kullanacağınız miktarda suyu önceden kaynatıp soğutun. 26- Bayatlamış ekmeklerinizi değerlendirmek için dilimleyip üzerine zeytinyağı ve sarımsak sürerek fırınlayın, yemeklerle servis edin. 27- Şekerlenen balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletin, kısa sürede eski halini aldığını göreceksiniz. 28- Pişirdiğiniz kekin kalıba yapışmaması için hamuru dökmeden önce kalıbı yağlayın sonra bir miktar un serpin. 29- Turşunuzun aromasını arttırmak için kurarken 1 avuç kişniş tohumu ekleyin. 30- Ciğer kızartması çok çabuk sertleşebilir, bunu engellemek için una bir miktar karbonat eklemeniz yeterli. 31- Yumurta aklarını çırparken sulanmaması için kullandığınız ekipmanın kuru olmasına dikkat edin. 32- Tuzluğunuzun içindeki tuzun rutubet yapmaması için içine bir miktar pirinç atın. 33- Turşuluk malzemelerin taze ve ezik olmamasına özen gösterin, bu sayede hem daha lezzetli olacaktır, hem de daha uzun süre dayanacaktır. 34- Hamur işi yaparken tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. 35- Böreğinizin daha lezzetli olması için döşedikten sonra 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. 36- Kurabiye yaparken hamur ısınıp yumuşadıysa streç filme sararak 15-20 dakika buzdolabında dinlendirebilirsiniz. 37- Fırında tavuk pişirirken fırın poşeti kullanırsanız tavuğunuz kendi suyunda pişerek daha da lezzetli olacaktır. 38- Fırın poşetinde pişirdiğiniz tavuğun içine 1 adet soğan atarsanız rahatsız edici kokusunun kaybolduğunu göreceksiniz. 39- Pişireceğiniz etin daha yumuşak olması için 1 gece önceden süt ve zeytinyağı ile marine edebilirsiniz. 40- Patatesleri kızartırken birbirine yapışmasını istemiyorsanız dilimledikten 2-3 su yıkayıp süzülmeye bırakın. 41- Pilavınızın daha beyaz olmasını istiyorsanız pişirirken içine 1-2 damla limon suyu damlatın. 42- Pilavınızın lapa olmasını istemiyorsanız nişastası gidene kadar 2-3 su yıkayın, daha sonra süzün. 43- Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura bir miktar patates püresi ekleyebilirsiniz. 44- Böreğinizin nar gibi kızarmasını istiyorsanız üzerine bir miktar yoğurt sürebilirsiniz. 45- Haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıpları içinde dondurabilir, daha sonra yemeklerinizde kullanabilirsiniz. 46- Pişirdiğiniz kekin iyi kabarmasını istiyorsanız, ilk 20 dakika fırınınızın kapağını açmayın. 47- Hazırladığınız kekte çökme olduysa krema ile kaplayarak kusurları gizleyebilirsiniz. 48- Reçelinizin küflenmesini önlemek için pişirirken içine küçük bir parça tereyağı atabilirsiniz. 49- Reçelinizin marmelat gibi olmaması için seçtiğiniz meyvelerin çok olgunlaşmamış olmasına dikkat edin. 50- Turşunuzun üzeri küfleniyorsa küfü kevgir ile alın, üzerini kaplayacak kadar zeytinyağı ilave edin. Bu sayede artık küf tutmayacaktır. | |
|
Etiketler |
bilgiler, pratik, uygulayabileceğiniz, yaparken, yemek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pratik bilgiler | Swat | İslamiyet | 0 | 15 Şubat 2012 22:01 |
Pratik Bilgiler | PopSy | İslamiyet | 1 | 10 Mart 2009 05:29 |
Erkeklere pratik yemek tarifleri | Süslü | Ah Erkekler | 0 | 16 Şubat 2009 16:15 |
Pratik Bilgiler | Flover_giRL | Merak Ettikleriniz | 1 | 12 Aralık 2005 15:21 |