09 Temmuz 2013, 18:12 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kuzu Rosto Patates Püresi ile Servisi Kuzu Rosto Malzemesi:
Kuzu budunun ortasından ilik kemiği çıkarılır. Yerine haşlanmış havuç sokulur, yıkanır ve bir tepsiye yerleştirilir, etin her tarafı limonlanır, tuzlanır ve yağ ilave edilir. Orta hararetli fırında bir saat kadar pişirilmeye bırakılır, pişmesine yakın bir bardak su konulur. Bir saat sonra et fırından çıkarılarak salçasından ayrılır. Soğutulur. Yuvarlak dilim halinde ve ince olarak kesilir. Servis tabağına dizilir ve yanına arzu edilen garnitür konulur. Bu arada bir adet ufak paket patates unu bir fincan su ile halledilir ve salçaya ilave edilir, bir iki kaynamadan sonra süzülür ve rostonun üzerine dökülür. İsteğe bağlı olarak patates püresi yanında da servis edilebilir. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kağıtta Kuzu Kebabı Kağıtta Kuzu
Et, ciğer ve böbrek ceviz büyüklüğünde kuşbaşı doğranır ve bir tepsiye konur. Rendelenmiş kuru soğanın suyu etlere ilave edilir. Taze soğanlar ayıklanır, ince ince kesilip tuzla iyice ovulur. Etlere ilave edilir. Yağın yarısı ile kekik ve karabiber konulur. Dereotu, maydanoz yaprak olarak ayıklanır, etlerin üzerine dökülerek iyice karıştırılır. Yağlı kağıdı, bir karış eninde, kare şeklinde keser, kalan yağ ile her tarafı yağlanır, kağıtların ortasına etler karışık olarak konur, bohça gibi katlanır. Kalan bir adet yağlı kağıt iki kat olarak yağlanır, sarılan kebaplar büyük kağıdın ortasına iki sıra halinde dizilir, yine bohça şeklinde katlanır, dört tarafından bir iple bağnalarak bir tepsiye konur ve orta fırında bir saat pişirilir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tas kebabı Pilav ile Sunum Tas kebabı
Et, ceviz büyüklüğünde kuşbaşı biçimde kesilir ve güzelce yıkanır. Suyu iyice süzdürüldükten sonra bir tencereye konur. İçerisine rendelenmiş soğan ilave edilir. Yağı da ilave edildikten sonra kızgın ateşte 15 dakika kavrulur. Salça su ile ezilir, ete ilave edilir. Karabiber ve tuzu da koyduktan sonra, kızgın ateşte 5 dakika kaynatılır. Üzerinden köpüğü mutlaka alınmalıdır. Orta ateşte 45 dakika pişirilir. Patates tavası veya pilav ile servis edilir. afiyet olsun. Kaynak: Alıntılar | |
|
Etiketler |
ramazan, yemekleri, İftar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gaziantep yemekleri | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 02 Eylül 2011 23:11 |
Av Yemekleri | YapraK | Yemek Tarifleri | 11 | 10 Nisan 2009 06:38 |
Sebze yemekLeri | konTes | Sebze Yemekleri | 30 | 14 Mart 2009 21:35 |
Balık yemekLeri | konTes | Et Yemekleri | 7 | 14 Mart 2009 21:32 |