IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Temmuz 2013, 18:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri




Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kuzu Rosto Patates Püresi ile Servisi

Kuzu Rosto

Malzemesi:
  • 1 bütün kuzu budu (kısa but tercih edilmeli)
  • 7 çorba kaşığı sade yağ veya margarin
  • 1 bardak su
  • 2 çorba kaşığı patates unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet büyük kalın havuç
  • 1 limon
  • 1 ufak paket patates unu
Yapılışı:
Kuzu budunun ortasından ilik kemiği çıkarılır. Yerine haşlanmış havuç sokulur, yıkanır ve bir tepsiye yerleştirilir, etin her tarafı limonlanır, tuzlanır ve yağ ilave edilir. Orta hararetli fırında bir saat kadar pişirilmeye bırakılır, pişmesine yakın bir bardak su konulur. Bir saat sonra et fırından çıkarılarak salçasından ayrılır. Soğutulur. Yuvarlak dilim halinde ve ince olarak kesilir. Servis tabağına dizilir ve yanına arzu edilen garnitür konulur. Bu arada bir adet ufak paket patates unu bir fincan su ile halledilir ve salçaya ilave edilir, bir iki kaynamadan sonra süzülür ve rostonun üzerine dökülür. İsteğe bağlı olarak patates püresi yanında da servis edilebilir. Afiyet olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kağıtta Kuzu Kebabı

Kağıtta Kuzu
  • 1 kilo kuzu budu
  • 4 demet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 büyükbaş soğan
  • 1 adet siyah kuzu ciğeri
  • 5 adet kuzu böbreği
  • 2 çağ kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 su bardağı sade yağ ya da margarin
  • 2 adet yağlı kağıt
Yapılışı:
Et, ciğer ve böbrek ceviz büyüklüğünde kuşbaşı doğranır ve bir tepsiye konur. Rendelenmiş kuru soğanın suyu etlere ilave edilir. Taze soğanlar ayıklanır, ince ince kesilip tuzla iyice ovulur. Etlere ilave edilir. Yağın yarısı ile kekik ve karabiber konulur. Dereotu, maydanoz yaprak olarak ayıklanır, etlerin üzerine dökülerek iyice karıştırılır. Yağlı kağıdı, bir karış eninde, kare şeklinde keser, kalan yağ ile her tarafı yağlanır, kağıtların ortasına etler karışık olarak konur, bohça gibi katlanır. Kalan bir adet yağlı kağıt iki kat olarak yağlanır, sarılan kebaplar büyük kağıdın ortasına iki sıra halinde dizilir, yine bohça şeklinde katlanır, dört tarafından bir iple bağnalarak bir tepsiye konur ve orta fırında bir saat pişirilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tas kebabı Pilav ile Sunum


Tas kebabı
  • 1 kilo kuzu veya koyun eti
  • 4 çorba kaşığı sade yağ veya yemeklik margarin
  • 1/2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 bardak su
  • 2 orta boy soğan
Yapılışı
Et, ceviz büyüklüğünde kuşbaşı biçimde kesilir ve güzelce yıkanır. Suyu iyice süzdürüldükten sonra bir tencereye konur. İçerisine rendelenmiş soğan ilave edilir. Yağı da ilave edildikten sonra kızgın ateşte 15 dakika kavrulur. Salça su ile ezilir, ete ilave edilir. Karabiber ve tuzu da koyduktan sonra, kızgın ateşte 5 dakika kaynatılır. Üzerinden köpüğü mutlaka alınmalıdır. Orta ateşte 45 dakika pişirilir. Patates tavası veya pilav ile servis edilir.
afiyet olsun.

Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
ramazan, yemekleri, İftar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gaziantep yemekleri Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 02 Eylül 2011 23:11
Av Yemekleri YapraK Yemek Tarifleri 11 10 Nisan 2009 06:38
Sebze yemekLeri konTes Sebze Yemekleri 30 14 Mart 2009 21:35
Balık yemekLeri konTes Et Yemekleri 7 14 Mart 2009 21:32