IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.ircforumlari.net/yemek-tarifleri/)
-   -   Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/yemek-tarifleri/536779-ramazan-yemekleri-amp-iftar-yemekleri.html)

Sevda 09 Temmuz 2013 18:12

Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri
 
Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kuzu Rosto Patates Püresi ile Servisi

Kuzu Rosto

Malzemesi:
  • 1 bütün kuzu budu (kısa but tercih edilmeli)
  • 7 çorba kaşığı sade yağ veya margarin
  • 1 bardak su
  • 2 çorba kaşığı patates unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet büyük kalın havuç
  • 1 limon
  • 1 ufak paket patates unu
Yapılışı:
Kuzu budunun ortasından ilik kemiği çıkarılır. Yerine haşlanmış havuç sokulur, yıkanır ve bir tepsiye yerleştirilir, etin her tarafı limonlanır, tuzlanır ve yağ ilave edilir. Orta hararetli fırında bir saat kadar pişirilmeye bırakılır, pişmesine yakın bir bardak su konulur. Bir saat sonra et fırından çıkarılarak salçasından ayrılır. Soğutulur. Yuvarlak dilim halinde ve ince olarak kesilir. Servis tabağına dizilir ve yanına arzu edilen garnitür konulur. Bu arada bir adet ufak paket patates unu bir fincan su ile halledilir ve salçaya ilave edilir, bir iki kaynamadan sonra süzülür ve rostonun üzerine dökülür. İsteğe bağlı olarak patates püresi yanında da servis edilebilir. Afiyet olsun.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kağıtta Kuzu Kebabı

Kağıtta Kuzu
  • 1 kilo kuzu budu
  • 4 demet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 büyükbaş soğan
  • 1 adet siyah kuzu ciğeri
  • 5 adet kuzu böbreği
  • 2 çağ kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 su bardağı sade yağ ya da margarin
  • 2 adet yağlı kağıt
Yapılışı:
Et, ciğer ve böbrek ceviz büyüklüğünde kuşbaşı doğranır ve bir tepsiye konur. Rendelenmiş kuru soğanın suyu etlere ilave edilir. Taze soğanlar ayıklanır, ince ince kesilip tuzla iyice ovulur. Etlere ilave edilir. Yağın yarısı ile kekik ve karabiber konulur. Dereotu, maydanoz yaprak olarak ayıklanır, etlerin üzerine dökülerek iyice karıştırılır. Yağlı kağıdı, bir karış eninde, kare şeklinde keser, kalan yağ ile her tarafı yağlanır, kağıtların ortasına etler karışık olarak konur, bohça gibi katlanır. Kalan bir adet yağlı kağıt iki kat olarak yağlanır, sarılan kebaplar büyük kağıdın ortasına iki sıra halinde dizilir, yine bohça şeklinde katlanır, dört tarafından bir iple bağnalarak bir tepsiye konur ve orta fırında bir saat pişirilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tas kebabı Pilav ile Sunum


Tas kebabı
  • 1 kilo kuzu veya koyun eti
  • 4 çorba kaşığı sade yağ veya yemeklik margarin
  • 1/2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 bardak su
  • 2 orta boy soğan
Yapılışı
Et, ceviz büyüklüğünde kuşbaşı biçimde kesilir ve güzelce yıkanır. Suyu iyice süzdürüldükten sonra bir tencereye konur. İçerisine rendelenmiş soğan ilave edilir. Yağı da ilave edildikten sonra kızgın ateşte 15 dakika kavrulur. Salça su ile ezilir, ete ilave edilir. Karabiber ve tuzu da koyduktan sonra, kızgın ateşte 5 dakika kaynatılır. Üzerinden köpüğü mutlaka alınmalıdır. Orta ateşte 45 dakika pişirilir. Patates tavası veya pilav ile servis edilir.
afiyet olsun.

Kaynak: Alıntılar


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk