30 Aralık 2012, 18:05 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Yılbaşına özel menüler Yılbaşı sofraları her zamankinden daha renkli ve ihtişamla hazırlanır. Çok özel tarifler uygulanır. Öyle ki bu zengin renk ve lezzet cümbüşü ile kendimizi yepyeni bir ortamda hisseder, damaklarımızı keyiflendirirken yeni yıla yeni umutlarla gireriz. İşte yılbaşı gecesi masalarınızı renklendirecek tarifler... 1 /2 /3 > Fırında Tavuk 6 kişilik Malzemesi: 1 butun tavuk, 150 gr tavuk göğüs eti 100 gr tavuk ciğeri, 2 çorba kaşığı margarin, Yarım su bardağı sıcak süt, 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi, 2 soğan, 2 diş sarımsak, 1 yumurta, 2-3 dal maydanoz, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı sıcak su, Tuz, karabiber. Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini ve ciğeri küp küp doğrayın. Soğanları soyup kıyın, sarımsakları soyup ezin. Maydanozu temizleyip kıyın. Margarini geniş bir tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Ciğer ve göğüs etini ilave edip sürekli karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar kavurun. Sıcak süt ve ekmek içini ekleyip karıştırın. Koyu bir sos haline gelince ateşten alın ve ılınmaya bırakın. Maydanoz, yumurta, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Tavuğu yıkayıp süzün ve içini hazırladığınız karışımla doldurun. Açık kısmını mutfak ipiyle dikin ya da birkaç kürdanla tutturarak kapatın. Tavuğun üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. Yağlanmış fırın kalıbına alıp sıcak suyu ekleyin. Kalıbın üzerini alüminyum kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp alüminyum kağıdı alın ve tavuğun üzeri iyice kızarıncaya kadar 10 dakika daha fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın. Jambonlu lokma 6 kişilik Malzemesi: Yarım su bardağı kıyılmış dana jambon, 4 kahve fincanı un, 1 çay bardağı galeta unu, 1 yumurta 2 çorba kaşığı eritilmiş margarin, 1 su bardağı süt, 2 kahve fincanı ufalanmış beyaz peynir, 1 tutam tarçın, kırmızı tozbiber, Tuz Süsleme için: Birkaç taze nane yaprağı Hazırlanışı: Un, galeta unu, yumurta, eritilmiş margarin, süt, peynir, jambon, tuz, tarçın ve kırmızı tozbiberi derin bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp bir saat dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın. Üzerlerine çatalla bastırarak dekoratif şekiller yapın. Bir tencerede tuz ilave edilmiş suyu kaynatıp hazırladığınız lokmaları haşlayın. Kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Haşlama suyundan da bir kaç kaşık üzerine ekleyin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Maydanozlu rosto 6 kişilik Malzemesi: 600 gr dana rosto, 2 demet maydanoz, 3-4 dilim salam, 2 diş sarımsak, 1 defne yaprağı, 2 diş karanfil, Yarım tatlı kaşığı hardal, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı kekik, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber Hazırlanışı: Salamları ince şeritler halinde kıyın. Karanfilleri ezin. Defne yaprağını ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Salam, karanfil, defne yaprağı, sarımsak, hardal, 2 kaşık sıvıyağ, kekik, bir tutam tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. 5 dakika dinlendirin. Kalan sıvıyağı tencerede kızdırın. Rostoyu tencereye alıp sık sık çevirerek her tarafı kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyip eti yerleştirin. Hazırladığınız baharatlı karışımı etin her tarafına sürün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı firma verip 5 dakika pişirin. Sıcak suyu etin üzerine gezdirerek dokun. Kalıbın üzerini alüminyum kağıtla kapatın. Tekrar firma verip 30-35 dakika pişirin. Maydanozu temizleyip iri iri doğrayın ve düz bir tabağa alın. Eti fırın kalıbından alıp maydanoza bulayın. Etin pişme suyunu bir kaba alıp yüksek ateşte bir kaç dakika pişirin. Eti dilimleyip sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Yılbaşı pudingi 6 kişilik Malzemesi: 1 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 4 yumurta sarısı, 1.5 çorba kaşığı nişasta, 1 kahve fincanı tozşeker, 5 su bardağı süt kreması, 4 çorba kaşığı sade jöle, 2 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata, 10-15 kahve çekirdeği. Hazırlanışı: Sütü tencereye alıp vanilyayı ilave edin ve kaynatın. Yumurta sarıları, nişasta ve tozşekeri derin bir kaba alıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak sütü azar azar yedirerek ilave edin. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Puding kıvamına alınca ateşten alıp jöleyi ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Süt kremasının bir bardağını süsleme için ayırın. Kalan süt kremasını koyulaşıncaya kadar çırpın ve hazırladığınız pudinge ilave edin. Karışımı mikserle çırpın, ıslatılmış yuvarlak kalıba dökün. Buzdolabında iyice katılaşıncaya kadar bekletin. Pudingi kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Kalan süt kreması, çikolata ve kahve çekirdekleriyle süsleyip servis yapın. Güneş salatası 4 kişilik Malzemesi: 6 portakal, 1 mango, 1 kase kocayemiş, 1 kahve fincanı file badem, 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tarçın. Hazırlanışı: Portakalları dilimleyip zarlarını çıkarın. Mangoyu soyup küp küp doğrayın. Kocayemişleri yıkayıp süzün. Bademi teflon tavada hafifçe kavurun. Pudra şekerini 1 bardak suyla şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Hazırladığınız meyveleri servis tabağına alıp şurubu üzerine gezdirin. Badem ve tarçınla süsleyip servis yapın. Baharat Soslu Mısırlı Antre 4 kişilik Malzemesi: 2 adet pırasa, 250 gr. Konseve mısır, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, Yarım su bardağı süt 4 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı toz maya, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı galeta unu, Tuz , biber. Sos için Yarım su bardağı tavuk suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı limon suyu, Yarım çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı karışık baharat, kekik, nane, adaçayı, fesleğen, biberiye ve kıyılmış maydonoz. Hazırlanışı: Sos için gereken malzemeleri bir kavonoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun . Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın . Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika sote edin . Fırını 180 dereceye ayarlayın . Yumurta , yumurta akı , süt , un , maya , mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın . Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin . Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün . Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin. Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin. Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin. Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın. Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Hazırladığınız kavonozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın. Fırında Üzümlü Ve Sebzeli Dana Rosto 4 kişilik Malzemesi: 750 gr. rostoluk et, 1 adet soğan, 1 adet küçük havuç, 1 adet kırmızı biber, 1 su bardağı su, 1 dilim bayat ekmek, 1 çorba kaşığı çekilmiş fıstık, 1 tutam toz zencefil, Yarım kahve fincanı, limon suyu, Yarım su bardağı siyah kuru üzüm, 1 su bardağı kırmızı şarap, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, Yarım limonun rendelenmiş kabuğu, Tuz , karabiber Hazırlanışı: Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Havucu ince ince rendeleyin. Biberi ince şeritler halinde doğrayın. Sebzeleri tavaya alıp 1 bardak su ekleyin. Kısık ateşte sebzeler hafifçe yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Bayat ekmeği ıslatıp suyunu sıkarak ufalayın. Pişmiş sebzeleri bir kaseye alıp ekmeği ilave edin. Zencefil, fıstık, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kuru üzümleri şarap, su ve rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte bir cezveye alıp kaynatın. Ateşten alıp karabiber serpin. Eti, bıçakla ortasından uzunlamasına keserek kestiğiniz yeri cep şeklinde açın. Hazırladığınız sebzeli karışımı etin içine doldurun. Eti, yağlanmış fırın kalıbına alıp alüminyum folyo ile kapatın. Fırına verip 20 dakika pişirin. Folyoyu üzerinden alıp 20 dakika daha pişirin. Didlimleyip üzümlü sos eşliğinde servis yapın. | |
|
Etiketler |
özel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yılbaşına Özel Tırnak Süslemesi | Zen | Ah Kadınlar | 0 | 19 Aralık 2012 13:08 |
Yılbaşına özel kıyafetler | pyracantha | Ah Kadınlar | 0 | 29 Aralık 2010 18:28 |
Yılbaşına özel elbiseler | Hesna | Ah Kadınlar | 4 | 17 Aralık 2010 23:34 |
Mircde Kişilere göre özel menüler yapabilirmiyiz ? | Enigmatic | mIRC Scripting Sorunları | 6 | 27 Ağustos 2007 02:53 |