30 Kasım 2012, 16:50 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tavada Lahmacun Tarifi Malzemeler ( bu malzemelerle 10-12 tane lahmacun çıkıyor) Hamuru için 1 çay bardağı zeytinyağı 2.5 su bardağı ılık su 1.5 tatlı kaşığı tuz 1.5 tatlı kaşığı kuru maya (yarım paket yaş maya da olur) 1 yemek kaşığı şeker Aldığı kadar un (Bu tabiri sevmiyorsunuz biliyorum ama unu ölçerken kaç bardak olduğunu karıştırdım. Şimdi ne desem yalan olacak) Harç malzemeleri 300 gr. orta yağlı kıyma 2 büyük soğan 4 diş sarımsak yarım demet maydanoz 2 adet domates 3-4 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 küçük çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı karabiber Kimyon ve tuz Tavada lahmacun nasıl yapılır? Hamur malzemeleriyle poğaça hamurundan daha sert bir hamur elde edin. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Lahmacun içini hazırlayın. Kış mevsimi domates yerine biraz su ilave ederek harcı yumuşatın. Rahat sürülebilen bir harcınız olmalı. Mayalanan hamurdan örneğin en büyük boy tava için küçük portakal büyüklüğünde hamur alıp unlayarak merdaneyle açın. Hamur cıvık olursa istediğiniz gibi inceltemezsiniz. Benim hamurum da biraz fazla yumuşaktı. Açtığınız hamura iç harcından 2 yemek kaşığı kadar koyup elinizle veya kaşıkla yayın. Dikkatlice tavaya alın. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak, altı kızarana kadar pişirin. Lahmacun pişerken siz diğerini hazırlayın. Pişmesi çok uzun sürmüyor. Ayran çay veya doğal meyve sularıyla, bol yeşillik eşliğinde servis edin | |
|
Etiketler |
lahmacun, tarifi, tavada |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dukan Lahmacun | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 22 Kasım 2012 23:43 |
Oktay Usta Lahmacun Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 2 | 13 Haziran 2012 02:38 |
Lahmacun (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 15:52 |
Lahmacun (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 15:08 |
Evişi Lahmacun | Süslü | Hamur İşleri | 0 | 11 Kasım 2008 20:59 |