03 Kasım 2012, 19:45 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kayısı Marmelatı MALZEMELER 1 kg şeker 1 kg kuru kayısı 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın. Pişirme işlemi sırasında kayısıları birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin. Kayısılar iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin. Elde ettiğinizi kayısı ezmesini, tencereye koyun. Şekeri, pişmekte olan ezmeye azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın. Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın. İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın. | |
|
Etiketler |
kayısı, marmelatı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yasemin Marmelatı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 07 Mayıs 2012 19:33 |
Mango Marmelatı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 07 Mayıs 2012 19:22 |
Şeftali ve kayısı :) | Luthien | Fıkra | 2 | 21 Kasım 2011 08:36 |