03 Kasım 2012, 19:44 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kızılcık Ezmesi MALZEMELER 1 kg şeker 1 kg kızılcık HAZIRLANIŞI Kızılcıkları yıkayın ve bir kabın içerisinde ezerek, sularını çıkarın. İnce delikli bir süzgeçten geçirip süzün. Eğer elde ettiğiniz kızılcık suyu 2 iki su bardağından az ise üzerine su ilave edip iki su bardağına tamamlayın. Bir kilo şekeri ilave edip orta ateşte kaynatın. Şeker iyice eriyinceye dek karıştırın, kızılcık suyu koyulaşana kadar yaklaşık onbeş dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin. | |
|
Etiketler |
ezmesi, kızılcık |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kızılcık Şurubu | yoSun | İçkiler İçecekler | 0 | 29 Haziran 2012 12:08 |
Kızılcık Peltesi | Liaaa | Tatlılar | 0 | 07 Mayıs 2012 19:28 |
Kızılcık tarhanası hazırlama (kütahya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:07 |
Kızılcık turşusu (kocaeli) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:49 |
Kızılcık Şurubu | Kralice | İçkiler İçecekler | 1 | 13 Mart 2009 00:08 |