31 Ekim 2012, 17:41
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Dana Baconlı Gratine Hindiba
- 1 adet Knorr Tavuk Suyu
- 1 adet havuç (5 cm uzunluğunda dilimlenmiş)
- 2 adet kereviz sapı (5 cm uzunluğunda dilimlenmiş)
- 1 adet soğan (ortadan ikiye kesilmiş)
- 10 adet hindiba
- 1.5 litre su
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı lor peyniri
- 5 dilim dana bacon (ufak küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı hardal
- 2 adet yumurta sarısı
- 1.5 litre su
Tarifin Hazırlanışı - İlk altı malzemeyi tencerede kaynatın.
- Tencerenin altını kısarak yaklaşık 2 saat kısık ateşte tıngırdatın.
- Unu tereyağıyla kavurun.
- Una yavaşça sütü ilave ederek kıvamlı bir sos elde edin.
- Ardından hardal ve lor peynirini ilave edin.
- Karışımı tahta bir kaşıkla bastırarak süzgeçten geçirin.
- Yumurta sarılarını ve bacon’ı sosla karıştırın.
- Hindibaları fırın kabına alın ve üzerine sosu gezdirerek 180 derecede 15 dakika pişirin.
|
| |