Yer Elmalı Patates Püresi
- 2 adet orta boy kereviz
- 4-5 adet yer elması
- 1 adet orta boy patates
- 1 paket knorr tavuk bulyon
- 1/2 kilo süt / krema
- Yeterince tuz
- Yeterince karabiber
- 1-2 diş sarımsak
Tarifin Hazırlanışı Haşlama suyunuza mutlaka kereviz sapları, bir kaç diş sarımsak ve biraz tuz atıp lezzetlendirin. Su kaynayınca çabuk pişmesi için küp olarak doğradığınız tüm malzemelerinizi atın ve haşlayın. Suyunu süzün, kereviz saplarını içinden alın, sarımsaklar kalsın. El blendırı ile malzemeyi püre haline getirin. Eğer diyet yapıyorsanız, yağı alınmış süt ekleyin. Diyette değilseniz aynı oranda krema ile tüm malzemeleri karıştırın. Üstüne tuz, karabiber ekleyin. Et, balık ve tavuğun yanında hem lezzetli, hem çok besleyici harika bir lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.Ayrıca dilerseniz, havuç ekleyerek de deneyebilirsiniz. |