31 Ekim 2012, 17:41
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Valensiya Karidesi
- 10 adet jumbo karides
- 10 adet midye
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
- 1\2 çay bardağı beyaz şarap
- 5 adet domates (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı maydanoz(doğranmış)
Tarifin Hazırlanışı - Karides ve midyeleri bol suyla yıkayın ve karideslerin kabuklarını temizleyerek tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- Zeytinyağında karidesleri 2 dakika soteleyin ve kenara alın.
- Aynı tavada soğan ve sarımsağı soteleyerek biber salçasını ilave edin ve 2 dakika daha pişirin.
- Domates ve şarabı ekleyerek yüksek ateşte 3 dakika pişirin.
- Kısık ateşe alarak karides, midye ve maydanozları ilave ederek kısık ateşte midyeler açılıncaya kadar pişirin.
|
| |