31 Ekim 2012, 17:20
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Pate Chinois
- 500 gr kiyma
- 5-6 adet orta boy patates
- 1 adet kuru sogan
- 1 su bardagi kadar misir tanesi ya da ezilmis misir
- 2-3 yemek kasigi kadar tereyagi
- 2 yemek kasigi siviyag
- 1/2 bardak sut
- tuz,
- karabiber
- Misir
- Patetesleri haslayin.
- Bu arada kiymali sosu hazirlayalim,
- bunun icin incecik kiydiginiz sogani sivi yagda kavurun.
- Kiymayi ekleyin ve karistirarak pisirin.
- Tuzunu ve biberini ayarlayin.
- Haslanan patatesleri sicakken ezin
- tereyagini ekleyip homojen bir kivam alana dek karistirin.
- Tuzunu ekleyin.
- Orta boy bir borcama kiymali harci yayin.
- Uzerine misir puresini serin ve en ustune patates puresini yayin.
- Arzu ederseniz uzerine tereyag parcalari koyabilirsiniz.
- 220C de uzeri kizarana kadar pisirin.
- Yesil salata ve pilavla ikram edebilirsiniz.
|
| |