21 Ekim 2011, 18:42 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Elmalı İtalyan Dondurması Malzemeler: 3 yeşil elma çekirdekleri çıkarılmış ve kabuğuyla rendelenmiş 1 su bardağı krema 1 su bardağı süt 4 yumurtanın sarısı 125gr toz şeker (mümkünse robottan geçirilmiş) 2 yemek kaşığı limon suyu Hazırlanması: Krema ve sütü bir tavaya koyup kaynamasına çok az bir süre kalana kadar ısıtın. Bir kabın içinde yumurta sarılarını ve şekeri çırpın. Yumurtalı karışıma sütlü karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edip karıştırın. (böylece yumurtalı karışım ılınmış olsun). Kalan sütlü karışımı yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin. Karışımı tekrar tavaya alıp düşük ısıda karıştıra karıştıra 8 dakika (ya da kaşığın arkasını değdirdiğinizde karışım akmayana kadar) ısıtın. Daha sonra bir kaseye alıp buzdolabında soğutun. Limon suyunu ve rendelenmiş elmaları karıştırın. Soğuyan kremayı elmalara ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı aaaal bir kaba koyup buzlukta 2 saat bekletin. 2 saat sonunda tekrar karıştırıp buzluğa koyun ve sertleşene kadar bekleyin. (eğer dondurma makineniz varsa 4. aşamadan sonra karışımı makinenizde de dondurma haline getirebilirsiniz. ) İsterseniz çikolata sosu ve cevizle servis yapın.
__________________ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
dondurması, elmalı, İtalyan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Diyet Çilek Dondurması | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 24 Kasım 2012 23:33 |
Helva Dondurması | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:08 |
Ballı Portakal Dondurması | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:04 |
armut dondurması | KarakıZ | Tatlılar | 0 | 21 Ekim 2011 19:17 |
Cath ve dondurması (: | archangel | Komik Loglar | 2 | 07 Eylül 2007 11:21 |