03 Mayıs 2011, 13:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Arnavut Yemekleri PAÇA 4 kişilik(2 yemek tabağı) 1 yumurta 1 yemek kaşığı sirke 4 yemek kaşığı un 2 baş sarımsak 2 tutam tuz 2 bardak su Sarımsağı tuzla dövdükten sonra küçük bir tencereye yumurtayı , sirkeyi , unu , ve dövdüğümüz sarımsağı koyduktan son 2 bardak suyu ekleyiniz.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıp kaynatınız ve tabaklara doldurunuz. Sosu için; Sucuk,Tavuk,Et Olabilir . Eğer bunlar elinizde yoksa 1 küçük tavaya 2 kaşık salça ile yağı karıştırınız ve üzerine aynı Mantıya sos döker gibi gezdiriniz --------- Mishoriz Malzemeler 900 gram pilavlık pirinç 1 bütün tavuk 2 baş soğan 1 çorba kaşığı salça yarım paket margarin ÖnceTavuk 6-7 parçaya bölünerek tencerede haşlanır,soğanlar elle kesilerek, pirinç, yağ ve salça ile 40-50 cm çapında bir tepside kavrulur, aynı tepsiye dolana kadar tavuk suyu kaynar şekilde dökülür, tepsinin üzerine tavuklar yarısı pirince gömülür şekilde yayılır, 15 dakika önce yanmaya başlamış fırna 200 derecede atılır, tavuklar kızarmış, pirinç suyunu çekmiş olduğu zaman (yaklaşık 20 dakika) fırından alınır. ---------- Kaymaçina Malzeme (6 kişilik): 1 kilo süt 7 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Derince bir kaba yumurtaların hepsini kırın. Toz şekeri üzerine ilâve edip köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra da, sütü katıp çırpmaya devam edin. Fırına vermeden önce, cam bir kaba koyun. Ve, orta hararetli fırında pişirin. Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler oluşana kadar yani, bir saat kadar- pişirmeye devam edin. Ve, soğuyunca ikram edin. ---------- Arnavut Böreği Malzemeler: - Yarım kilo un, - 1 yemek kaşığı tuz, - Su, - 1 paket margarin. İçi İçin: - İnce kıyılmış bol soğan, - Domates, - Bir tatlı kaşığı nane Yapılışı: Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Dinlenmeye bırakılır. Bu arada içi hazırlanır. Bir tavaya bir kaşık margarin konarak eritilir. İçine ince ince doğradığımız soğanlar konup kavrulur. Üzerine küp küp doğradığımız domatesler ilave edilir. Birlikte kavrulur. İndirmeye yakın üzerine nane döküp karıştırılır. Hamur iki eşit parçaya bölünüp bir parçası yumurta büyüklüğünde parçalara ayırılır. Bu küçük parçalar fincan tabağı büyüklüğünde açılıp erittiğimiz bir paket margarinle yağlanarak üstüste dizilir. En üstteki yağlanmaz. Kenarları katlanarak dinlenmeye bırakılır. Bu sırada diğer hamur da aynı şekilde yapılır. Yapılan ilk hamur (çok ince veya kalın olmamak kaydıyla) tepsiye göre açılır. Üstüne hazırlanan iç koyulur. Diğer hamur da açılıp üstüne döşenir. Yağlanıp ısıtılmış fırına veilir. Sıcakken servis yapıp, içine de sirke serpilir. Afiyet olsun. --------------- Elbasan Tava MALZEMELER (6 Kişilik ) 500 gr Kuzu Eti (kemikli) 1 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Yogurt 2 Adet Yumurta 2 Yemek Kaşığı Margarin 1 Baş Soğan Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1 Çay Bardağı Su HAZIRLANIŞI: Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin. Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin. Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin. Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın. İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün. Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin. Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ----------- Aklıma geldikçe eklicem Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Arnavut kızı olarak:p | |
|
05 Mayıs 2011, 16:56 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Arnavut Yemekleri Arnavut Yahnisi
Hazırlanışı: Tereyağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin.Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin.Tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biberide ekleyin. 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın.Afiyet olsun.. Soğanlı Arnavut Ciğeri
Hazırlanışı: Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın. Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar doğrayın. Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı biber serpip iyice karıştırın. 30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol una bulayın ardından üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın. Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın. Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün. Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın. |
|
15 Ekim 2011, 14:32 | #4 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Arnavut Yemekleri İşte budur çok güzel bir konu açmışsın bi arnavut kızı olarak bende çok severim arnavut yemeklerini Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
22 Ocak 2012, 23:39 | #5 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Arnavut Yemekleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Gelincik Otu Böreği Gelincik otu böreği Selanik göçmenlerince çok yapılan bir börektir. Malzemeler : 3-4 bağ taze gelincik otu 1 orta boy soğan 1 su bardağı kırıklı peynir veya ekşimik ( lor ) 1 çay bardağı yoğurt veya süt Karabiber, çörekotu, arzuya göre pul biber Sıvı yağ, un, tuz Yapılışı : Gelincik otlarını bol suyla yıkayıp süzülmeye bırakın. İnce ince kıydığınız gelincik otlarını ve rendelenmiş soğanları ayrı ayrı kaplarda tuz ile ovun. Ayrı kaplarda ovduğunuz gelincik otları ve soğanların sularını sıkıp aynı kaba alın. Arzuya göre gelincik otlarına bir parça kıyılmış ıspanak veya haşlanıp tuzla ovulmuş haldeki kıyılmış ısırgan otu da katabilirsiniz. Tuzunu, karabiberini, peynirini, arzuya göre pul biberini ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Un, ılık su, tuz ve sıvı yağ kullanarak özleştirerek bir börek hamuru yoğurun. Hamurdan mandalin büyüklüğünde 6 adet beze kopartıp, bu bezelerin üzerini hafif unlayıp örtü altında yarım saat dinlendirin. Her bir bezeden orta boy sini büyüklüğünde yufkalar açın.Açtığınız hamurların üzerini her tarafına dağılacak şekilde elinizle yağladıktan sonra çekiştirerek yufkaları büyütün. Her bir hamurun bir kenarı boyunca iç harcından bolca yaydırın. İç harç döşenmiş yufkaları rulo şeklinde sarıp, kol böreği döşer gibi içten dışa doğru yağlanmış siniye yerleştirin. Not : Rulo yaptığınız iç harçlı yufkaları ikiye kesip, daha küçük gül börekleri şeklinde de sarabilirsiniz. Üzerine bir kaşık sıvıyağ ile çırpılmış yoğurttan ( veya süt ) sürün. Çörek otunu da serpiştirip altı üstü kızarıncaya değin fırınlayın. Ilık servis yapın. Not : Eğer böreği kol böreği şeklinde yapmak istemiyorsanız, ilk 2 kat yağlanmış hamuru sininize yerleştirdikten sonra iç harcın yarısını her tarafa yaydırın. Sonra iki kat daha yağlanmış hamur ile örtüp, bir kat daha iç harç ekleyin. Son iç harçlı katı 2 kat yağlanmış hamurla kapatabilirsiniz. Böylece sini böreği şeklinde fırına verip çıktıktan sonra keserek servis edebilirsiniz. |
|
22 Ocak 2012, 23:41 | #6 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Arnavut Yemekleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kaymaçina (6 Kişilik) (Rumeli Tatlısı) Malzemeler 1 kg süt 7 yumurta 2 su bardağı şeker Tatlının Tarifi Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek pişirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli fırına atın. 1 saat kadar (tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pişirdikten sonra soğutup servis yapın. Çok güzel oluyor tadı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
22 Ocak 2012, 23:42 | #7 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Arnavut Yemekleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Rumeli Usulü Ciğerli Börek Malzemeler: 250 gram dana ciğeri 250 gram akciğer 1 kilogram un 2 adet kuru soğan Eritilmiş yarım paket margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 1 adet yumurta Yeterli miktarda tuz Hazırlanışı: Ciğerleri ve soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Tavada ciğer ve soğanları soteleyin, salça ve tuzunu katıp soğumaya bırakın. Hamur için; yumurta, sıvı yağ, az tuz ve unu katıp yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirip, 12 adet top top bezeler yapın. Bezeleri bir tepsi büyüklüğünde olacak şekilde merdane ile açın. Az yağlanmış tepsiye ilk 6 adet yufkayı sıvı yağla yağlayıp, yayın. Yufkanın üzerine hazırladığınız soğanlı ciğer harcını iyice yayın. Harcın üzerine kalan 6 kat yufkayı serin. Kenar kısımlarını parmağınızla bükün, 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız böreğin üstüne, elinizle bir miktar su damlatın ve bir tepsi ile 15 dakika kadar üzerini kapatın. Bu böreğin yumuşamasına neden olacaktır. Ilınınca yiyin, afiyet olsun.. |
|
22 Ocak 2012, 23:43 | #8 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Arnavut Yemekleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. RUMELİ BEĞENDİSİ Malzemeler : yarım kilo kuşbaşı kuzu eti 1 kilo patlıcan, yarım bardak sıvıyağ 2 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı sirke 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 kaşık salça 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı : Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur, ince ince doğranır ve ezilir. Diğer tarafta bir tencerede sıvı yağa soğanlar eklenerek kavrulur içine kuşbaşı et eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır etin kendi suyunda pişmesi sağlanır. Etler piştikten sonra üzerine sirke, sarımsak, tuz ve şeker ve bir yemek kaşığı salça ilave edilir, kavrulur. Un çok az yağ ile hafif kavrulur, soğutulur ve üzerine süt eklenerek boza kıvamına gelene dek pişirilir. Bu sos patlıcanın üzerine dökülür,etin yanına eklenip üzerine kaşar peyniri serpilir. |
|
22 Ocak 2012, 23:45 | #9 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Arnavut Yemekleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. DAMAT PAÇASI MALZEMELER (6 kişilik) 1 adet tavuk göğsü, 2 kaşık margarin, 3 çorba kaşığı yoğurt, 3 diş sarımsak, 2 adet yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı un, 2 çay kaşığı tuz, 3 adet hazır yufka, 2 kaşık sirke. Tavuk eti ince ince ve küçük parçalar şeklinde doğranır, bir kap içinde ateşte bir miktar su ile haşlanır. Yufka parçalara ayrılarak bir tepsiye dizilir ve çok kısa bir süre fırında kızartılır. Fırından alınan yufkaların üzerine 1 bardak tavuk suyu dökülür ve yumuşamaları için 5 dakika tekrar ısınmış fırına konulup bekletilir. Fırından alınan yufkaların üzerine haşlanmış tavuk parçaları dizilir. Ayrı bir kapta, tavuk etinden elde edilen tavuk suyu, margarin, ezilmiş sarımsak, yoğurt, yumurta sarısı ve un mikserle çırpılır. Ardından bir süre ateşte pişirilir. Ateşten alınan karışıma sirke ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tavuklu yufkaların üzerine dökülür. İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağ ve pul biber karışımı eklenebilir. |
|
05 Mayıs 2012, 09:57 | #10 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Arnavut Yemekleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Gelincik Otu Böreği Gelincik otu böreği Selanik göçmenlerince çok yapılan bir börektir. Malzemeler : 3-4 bağ taze gelincik otu 1 orta boy soğan 1 su bardağı kırıklı peynir veya ekşimik ( lor ) 1 çay bardağı yoğurt veya süt Karabiber, çörekotu, arzuya göre pul biber Sıvı yağ, un, tuz Yapılışı : Gelincik otlarını bol suyla yıkayıp süzülmeye bırakın. İnce ince kıydığınız gelincik otlarını ve rendelenmiş soğanları ayrı ayrı kaplarda tuz ile ovun. Ayrı kaplarda ovduğunuz gelincik otları ve soğanların sularını sıkıp aynı kaba alın. Arzuya göre gelincik otlarına bir parça kıyılmış ıspanak veya haşlanıp tuzla ovulmuş haldeki kıyılmış ısırgan otu da katabilirsiniz. Tuzunu, karabiberini, peynirini, arzuya göre pul biberini ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Un, ılık su, tuz ve sıvı yağ kullanarak özleştirerek bir börek hamuru yoğurun. Hamurdan mandalin büyüklüğünde 6 adet beze kopartıp, bu bezelerin üzerini hafif unlayıp örtü altında yarım saat dinlendirin. Her bir bezeden orta boy sini büyüklüğünde yufkalar açın.Açtığınız hamurların üzerini her tarafına dağılacak şekilde elinizle yağladıktan sonra çekiştirerek yufkaları büyütün. Her bir hamurun bir kenarı boyunca iç harcından bolca yaydırın. İç harç döşenmiş yufkaları rulo şeklinde sarıp, kol böreği döşer gibi içten dışa doğru yağlanmış siniye yerleştirin. Not : Rulo yaptığınız iç harçlı yufkaları ikiye kesip, daha küçük gül börekleri şeklinde de sarabilirsiniz. Üzerine bir kaşık sıvıyağ ile çırpılmış yoğurttan ( veya süt ) sürün. Çörek otunu da serpiştirip altı üstü kızarıncaya değin fırınlayın. Ilık servis yapın. Not : Eğer böreği kol böreği şeklinde yapmak istemiyorsanız, ilk 2 kat yağlanmış hamuru sininize yerleştirdikten sonra iç harcın yarısını her tarafa yaydırın. Sonra iki kat daha yağlanmış hamur ile örtüp, bir kat daha iç harç ekleyin. Son iç harçlı katı 2 kat yağlanmış hamurla kapatabilirsiniz. Böylece sini böreği şeklinde fırına verip çıktıktan sonra keserek servis edebilirsiniz. |
|
Etiketler |
arnavut, yemekleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İzmir Yöresel Yemekleri - İzmirin Yöresel Yemekleri Nelerdir | PySSyCaT | Ege Bölgesi | 0 | 05 Kasım 2014 11:06 |
Aydın Yöresel Yemekleri - Aydının Yöresel Yemekleri Nelerdir | PySSyCaT | Ege Bölgesi | 0 | 05 Kasım 2014 10:47 |
Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri | Sevda | Yemek Tarifleri | 0 | 09 Temmuz 2013 18:12 |
Arnavut Çullaması | YapraK | Dünya Mutfakları | 0 | 08 Mart 2010 02:35 |