23 Mayıs 2019, 14:42 | #111 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mantı için gerekli malzemeler Mantı içi için 250 gram kıyma 1 büyük boy rendelenmiş soğan İnce doğranmış yarım demet maydanoz Mantı hamuru için 2 su bardağı un 1 yumurta Tuz Su Mantı sosu için Yoğurt Sarımsak Kırmızı biber Tereyağı Nane Sumak Hamurun hazırlanması Öncelikle una bir yumurta kırılır. Daha sonra su ile hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur oklava ile 5 mm kadar veya en ince şekile gelene kadar açılır. Hamur,üzerine hafifçe un serpiştirilmiş geniş bir kesme tahtasına alınır. Büyük daire şeklinde açılan hamur düz aüızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra da boylamasına yaklaşık 3-4 cm karler şeklinde kesilmiş olur. Kare şeklinde olmayan hamurun kenarında kalan parçalar ortalarından büzülerek fiyonk makarna şeklinde hazırlanır ve içleri boş olarak pişirilmek üzere kenara konulur. Mantının içinin hazırlanması Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız. Pişirme, Sos hazırlama ve Servis Bir tencereye suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın. Sonra hazırladığımız mantıları ilave edip haşlayalım. (mantılar suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir) Daha sonra ocaktan alıp mantıların içine bir miktar soğuk su ilave edelim. Mantıları kevgir ile suyun içinde çıkarıp servis tabağına alalım. Salçalı sosu için; tavaya tereyağını koyup eritelim. İçine salçayı ilave edip karıştıralım. Mantıların üzerine yoğurtlu sosu gezdirerek dökelim. Yoğurdun üzerine salçalı sosu gezdirerek dökelim. Mantımızı nane, sumak ve pul biber eşliğinde servis yapalım. |
|
03 Haziran 2019, 09:42 | #112 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği Yufkaya Sarılı Zeytinli Köfte Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 400 gram dana kıyma 400 gram kuzu kıyma 1 adet taze yufka 1 adet kırmızı biber 1 adet dolmalık biber 3 dal taze nane, 5-6 dal maydanoz 150 gram kırık zeytin 1 diş dövülmüş sarmısak Tuz, karabiber, pulbiber Servis için: Domates ve biber Kızartmak için: Sıvıyağ YAPILIŞI Kıymaları derin bir kaseye alın. İnce kıyılmış biberleri, nane, maydanoz ve zeytini ilave edin. Sarımsak, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Yufkayı düz bir zemine serin ve kıymalı iç harcı bir ucuna boydan boya koyun. Daha sonra rulo yapın ve 3 cm eninde kesin. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli bir tavada az yağ ile kızartın. Sıcak olarak ızgara sebzelerle servis yapın. alıntı |
|
06 Haziran 2019, 01:00 | #113 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği ~ Bütün Patlıcan Dolması ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 12 küçük patlıcan - 1 diş sarımsak - 1 kahve fincanı zeytinyağı - 2 soğan - 1 su bardağı pirinç - 5 dal maydanoz - 1 çay kaşığı tarçın - 1 çorba kaşığı tahin - 1 çay bardağı haşlanmış nohut - 2 çay bardağı sıcak su - Kiraz domates Yapılışı: Patlıcanların sap kısımlarını kesip içlerini sebze oyacağı ile çıkarın. Kararmaması için içlerine tuz serpiştirin. Limonlu suda 15 dakika bekletip süzün. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Soğanlar ve sarımsağı soyup kıyın. Zeytin yağını ısıtıp soğanlar ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Ocaktan alıp tuz,tarçın,haşlanmış nohut ve tahini ilave edin. İç malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın. Üzerlerini kiraz domatesle kapatın. Tencereye dizip kenarından sıcak suyu ilave edin. Kaynayınca kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Ilık servis yapın. ~ Afiyet Olsun ~
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
07 Haziran 2019, 06:45 | #114 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği ~ Zeytinyağlı Lahana Sarması ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 1 orta boy lahana - 1 çay bardağı zeytinyağı - 3 soğan - 2 su bardağı pirinç - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık - 2 yemek kaşığı kuş üzümü - 1 tatlı kaşığı toz şeker - Tuz - Karabiber - Yenibahar - 2 su bardağı su - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 1 limon suyu Yapılışı: Lahananın kök kısmını kesip yapraklarını ayırın. Geniş bir tencerede su kaynatın ve lahanaları kaynayan suda birkaç dakika haşlayın. Süzülmesi için bir süzgece alın. İç harcı için, zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin. Lahanaları düz bir zemine serip sert damar kısımlarını ayırın. Lahanaları istediğiniz büyüklükte kesip içlerine hazırladığınız harçtan bir miktar koyarak sarın. Sardığınız dolmaları yayvan bir tencereye dizin. Kalan 1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon dilimleri ile süsleyerek soğuk ya da ılık servis yapın. ~ Afiyet Olsun ~
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
06 Ekim 2019, 05:53 | #115 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği ~ Kağıtta Sebzeli Köfte ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 400 gram kıyma - 1 adet rendelenmiş soğan - 1 dilim ufalanmış bayat ekmek kırıntısı - 1 diş sarımsak - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 6-7 adet mantar - 6-7 adet bebek patates - 2 adet haşlanmış havuç - 10-12 adet arpacık soğan - 1/2 çay bardağı zeytinyağı - 3-4 adet defne yaprağı - 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yapılışı: Kıymayı genişçe bir kaseye alın, ekmek kırıntılarını,rendelenmiş soğanı ve sarımsağı üzerine ekleyin. Ardından baharatları da ekleyerek tüm malzemeler iyice birleşene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak köfteleri elinizde top şeklinde yuvarlayın. Büyük bir kalp şeklinde kestiğiniz porsiyonluk yağlı kağıtlara, şekil verdiğiniz köftelerden eşit dağılacak şekilde yerleştirin. Dilimlediğiniz mantar, patates ve havuçla, soyduğunuz arpacık soğanları da yağlı kağıtlara eşit bir şekilde dağıtın. Her yağlı kağıttaki malzemeleri tuz ve karabiberle çeşnilendirerek üzerine zeytinyağı gezdirin. Yağlı kağıtları kapatarak kenarlarından kıvırın ve fırın tepsisine alın. 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Kağıtta sebzeli köfteniz servise hazır! ~ Afiyet Olsun ~
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
günün, menüsü |
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı | Zeytin | Yaşam ve Detay | 3 | 14 Aralık 2023 14:44 |
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! | İpek- | Yaşam ve Detay | 4 | 13 Mart 2023 23:49 |
Bat Yemeği | Funda | Diyet Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2018 21:04 |
Patlıcan Yemeği | Amelia | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ağustos 2014 21:24 |
ıspanak yemeği | Bora | Sebze Yemekleri | 14 | 19 Mayıs 2011 17:19 |