IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 23 Mayıs 2019, 14:42   #111
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mantı için gerekli malzemeler

Mantı içi için

250 gram kıyma

1 büyük boy rendelenmiş soğan

İnce doğranmış yarım demet maydanoz

Mantı hamuru için

2 su bardağı un

1 yumurta

Tuz

Su

Mantı sosu için

Yoğurt

Sarımsak

Kırmızı biber

Tereyağı

Nane

Sumak

Hamurun hazırlanması

Öncelikle una bir yumurta kırılır. Daha sonra su ile hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur oklava ile 5 mm kadar veya en ince şekile gelene kadar açılır. Hamur,üzerine hafifçe un serpiştirilmiş geniş bir kesme tahtasına alınır.

Büyük daire şeklinde açılan hamur düz aüızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra da boylamasına yaklaşık 3-4 cm karler şeklinde kesilmiş olur. Kare şeklinde olmayan hamurun kenarında kalan parçalar ortalarından büzülerek fiyonk makarna şeklinde hazırlanır ve içleri boş olarak pişirilmek üzere kenara konulur.

Mantının içinin hazırlanması

Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız.

Pişirme, Sos hazırlama ve Servis

Bir tencereye suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın. Sonra hazırladığımız mantıları ilave edip haşlayalım. (mantılar suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir)

Daha sonra ocaktan alıp mantıların içine bir miktar soğuk su ilave edelim.

Mantıları kevgir ile suyun içinde çıkarıp servis tabağına alalım.

Salçalı sosu için; tavaya tereyağını koyup eritelim.

İçine salçayı ilave edip karıştıralım.

Mantıların üzerine yoğurtlu sosu gezdirerek dökelim.

Yoğurdun üzerine salçalı sosu gezdirerek dökelim.

Mantımızı nane, sumak ve pul biber eşliğinde servis yapalım.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 03 Haziran 2019, 09:42   #112
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği





Yufkaya Sarılı Zeytinli Köfte


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER
400 gram dana kıyma

400 gram kuzu kıyma

1 adet taze yufka

1 adet kırmızı biber

1 adet dolmalık biber

3 dal taze nane, 5-6 dal maydanoz

150 gram kırık zeytin

1 diş dövülmüş sarmısak

Tuz, karabiber, pulbiber

Servis için: Domates ve biber

Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI
Kıymaları derin bir kaseye alın. İnce kıyılmış biberleri, nane, maydanoz ve zeytini ilave edin. Sarımsak, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Yufkayı düz bir zemine serin ve kıymalı iç harcı bir ucuna boydan boya koyun. Daha sonra rulo yapın ve 3 cm eninde kesin. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli bir tavada az yağ ile kızartın. Sıcak olarak ızgara sebzelerle servis yapın.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Haziran 2019, 01:00   #113
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




~ Bütün Patlıcan Dolması ~



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

- 12 küçük patlıcan
- 1 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 5 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı tahin
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 çay bardağı sıcak su
- Kiraz domates






Yapılışı:

Patlıcanların sap kısımlarını kesip içlerini sebze oyacağı ile çıkarın. Kararmaması için içlerine tuz serpiştirin. Limonlu suda 15 dakika bekletip süzün. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.

Soğanlar ve sarımsağı soyup kıyın. Zeytin yağını ısıtıp soğanlar ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Ocaktan alıp tuz,tarçın,haşlanmış nohut ve tahini ilave edin.

İç malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın. Üzerlerini kiraz domatesle kapatın. Tencereye dizip kenarından sıcak suyu ilave edin. Kaynayınca kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Ilık servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Haziran 2019, 06:45   #114
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




~ Zeytinyağlı Lahana Sarması ~



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

- 1 orta boy lahana
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- Yenibahar
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu






Yapılışı:

Lahananın kök kısmını kesip yapraklarını ayırın. Geniş bir tencerede su kaynatın ve lahanaları kaynayan suda birkaç dakika haşlayın. Süzülmesi için bir süzgece alın.

İç harcı için, zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

Üzerine 1 su bardağı su ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin. Lahanaları düz bir zemine serip sert damar kısımlarını ayırın. Lahanaları istediğiniz büyüklükte kesip içlerine hazırladığınız harçtan bir miktar koyarak sarın.

Sardığınız dolmaları yayvan bir tencereye dizin. Kalan 1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.

Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon dilimleri ile süsleyerek soğuk ya da ılık servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Ekim 2019, 05:53   #115
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




~ Kağıtta Sebzeli Köfte ~



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

- 400 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 dilim ufalanmış bayat ekmek kırıntısı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6-7 adet mantar
- 6-7 adet bebek patates
- 2 adet haşlanmış havuç
- 10-12 adet arpacık soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 adet defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ






Yapılışı:

Kıymayı genişçe bir kaseye alın, ekmek kırıntılarını,rendelenmiş soğanı ve sarımsağı üzerine ekleyin.
Ardından baharatları da ekleyerek tüm malzemeler iyice birleşene kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak köfteleri elinizde top şeklinde yuvarlayın.
Büyük bir kalp şeklinde kestiğiniz porsiyonluk yağlı kağıtlara, şekil verdiğiniz köftelerden eşit dağılacak şekilde yerleştirin.
Dilimlediğiniz mantar, patates ve havuçla, soyduğunuz arpacık soğanları da yağlı kağıtlara eşit bir şekilde dağıtın.

Her yağlı kağıttaki malzemeleri tuz ve karabiberle çeşnilendirerek üzerine zeytinyağı gezdirin.
Yağlı kağıtları kapatarak kenarlarından kıvırın ve fırın tepsisine alın.
200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Kağıtta sebzeli köfteniz servise hazır!




~ Afiyet Olsun ~

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Şubat 2021, 18:46   #116
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




güzel lezzetler tşkler

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
günün, menüsü


Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı Zeytin Yaşam ve Detay 3 14 Aralık 2023 14:44
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! İpek- Yaşam ve Detay 4 13 Mart 2023 23:49
Bat Yemeği Funda Diyet Tarifleri 0 01 Mayıs 2018 21:04
Patlıcan Yemeği Amelia Sebze Yemekleri 0 30 Ağustos 2014 21:24
ıspanak yemeği Bora Sebze Yemekleri 14 19 Mayıs 2011 17:19