IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 17 Aralık 2012, 15:06   #91
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Günün tarifi: Tavuklu Pirinç Salatası



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Malzemeler

2 çay kaşığı pirinç

80 gr. haslanmış tavuk

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı rendelenmiş soğan

1 adet domates

1 tutam maydanoz

Zeytinyağı

Limon

Tuz

Siyah fasulye


Tarifi

2 çay kaşığı pirinci haşlayıp yayvan bir kaba atın. Ayrı bir kapta 80 gr. haşlanmış tavuk eti, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı rendelenmiş soğan, 1 tutam maydonoz, zeytinyağı, limon ve tuz ekleyip karıştırın.

Karışımı pirincin üzerine ekleyin ve domatesle süsleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 17 Aralık 2012, 15:06   #92
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Günün lezzeti: Krem Şokola



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Yemeye doyamayacağınız bir lezzet yapacağız bugün; krem şokola. Pratik ve nefis bu tatlıyı tüm sevdiklerinizle paylaşmaktan mutluluk duyacaksınız.

Malzemeler

250 gram sütsüz (bitter) çikolata
1/2 litre süt
1 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker

Tarifi

Sütü ocağın üzerinde ısıttıktan sonra, parçaladığımız çikolataları ilave edip, çikolatalar eriyinceye kadar çok kısık ateşte pişirelim.

Ocaktan indirip, ılınmasını bekleyelim.

Yumurtaları ve 4 çorba kaşığı tozşekeri bir kasenin içinde tahta bir kaşıkla döverek çırpalım.

Ilınmış olan sütü yavaş yavaş yumurtalara ilave edip, karıştırarak birbirine yedirelim.

Bu karışımı süzgeçten süzüp, kaselere dolduralım.
Kaseleri içinde sıcak su olan kenarlı bir tepsiye dizip, üzerlerini alüminyum folyo veya bir kağıt yardımı ile kapatalım.

Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında kıvama gelinceye kadar pişirip, soğutalım.

Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra, üzerlerini süsleyerek, soğuk olarak servis yapalım.

NOT: Bir başka pişirme şekli de karışımı ocağın üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirip, ocaktan indirdikten sonra çırparak krema kıvamına geldikten sonra, kaselere doldurmaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 22 Ağustos 2013, 10:17   #93
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ANTEP FISTIKLI KATMER

8 çorba kaşığı antep fıstığı içi
250 gram kaymak
4 kahve fincanı toz şeker
400 gram Bizim Mutfak Un
2 çay kaşığı Tuz
1+1/4 su bardağı (240 ml) su
Tarif

Elenmiş un, tuz ve suyu hamur yoğurma kabında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla hazır yufkadan biraz daha ince olacak şekilde açın. Yufkanın üzerine sırasıyla toz şeker serpin, fındık büyüklüğünde kesilmiş kaymak parçaları ve antep fıstığı içi yayın. Zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


PAZILI MERCİMEK

Malzemeler
  • 200 gr pazı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Tarif

Öncelikle pazıyı, soğanı ve sarımsağı ince bir şekilde kıyın. Diğer tarafta yeşil mercimeği haşlayın. Sonra bir tavaya zeytinyağını alıp ince kıyılmış soğanları kavurun. Daha sonra sarımsak ve pazıyı, ardından da küp doğranmış kırmızıbiber ve domatesi ilave edin. Üzerine bir miktar sıcak su ekleyin. Malzemeleri soteledikten sonra haşlanmış mercimeği ekleyip tuz ve karabiberle lezzetlendirerek servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Ağustos 2013, 13:56   #94
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Kabak Graten


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hepinize merhabalar,
Kabak yemekleri arasında ayrı bir lezzeti olan ve duruşuyla da misafir ağırlamak için güzel bir alternatif olabilecek kabak graten tarifi ile karşınızdayız. İçi kıyma ile doldurulmuş ve beşamel sos ile süslenmiş bu lezzetli yemek için malzeme listemiz ise şöyle,

1 Kg dolmalık kabak
2 domates
2 Orta boy kuru soğan
250 gr. Kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber, Karabiber, Tuz

Beşamel sos için

250 ml süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tuz

Hazırlanışı

Soyulup uzunlamasına ikiye bölünmüş kabakları, tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin. Çekirdekli bölümünü bir kaşık yardımıyla çıkarıp tepsiye dizin. Bir tavada kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun. Kabukları soyulup yine yemeklik doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Pişmesine yakın tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Kabaklarını içini bu karışımla doldurun. Beşamel sos için unu yağda hafif kavurun, sütü yavaş yavaş ve topaklanmaması için karıştırarak ekleyin. Tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.
İçi doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün. Üzerine rendelenmiş kaşarı ilave ederek fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 31 Ağustos 2013, 12:06   #95
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Tavuk Sarması


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

5 Parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
1 Adet patates
1 Adet havuç
3 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye
3 Yemek kaşığı mantar
2 Yemek kaşığı margarin
5 Dilim taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı

Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın.
Mantarı ince ince kıyın.
1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin.
Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın.
İyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin.
Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatın.
Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin.
Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın.
Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün.
Yarım çay bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirin.
Kızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin.
Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2013, 13:45   #96
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Tavuklu Püreli Kabak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
4 kabak
300 gr. tavuk but
2 diş sarımsak
1 çorba k. domates salçası
1 su b. domates sos
1 tutam fesleğen
4 yeşil biber
sıvıyağ
tuz
karabiber

Püresi İçin:
2 patates
1 çorba k. tereyağı
1 su b. süt
tuz

Yapılışı
Kabakları soyuyoruz. 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz ve içlerini boşaltıyoruz. Kızgın sıvıyağda kızartıyoruz. Kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alıyoruz. Tavuk butu doğruyoruz ve tavaya sıvıyağ dökerek tavuğu kavuruyoruz. Biberleri doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz. Sarımsağı ve fesleğeni de doğrayarak tavaya alıyoruz. Domates salçasını ve sosunu da döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Püre için, patatesleri haşlıyoruz ve bir tencereye rendeliyoruz. Tereyağı, sütünü ve tuzunu ilave edip karıştırarak pişiriyoruz. Kabakların geniş kısımlarının zemini kalacak şekilde boşaltıyoruz. Altı kapalı olan kızarmış kabakları servis tabağına diziyoruz. Kabakların içine tavuklu harçtan dolduruyoruz. Püreyi krem şanti torbasına doldurup üzerlerine sıkıyoruz. İçi boş olan kabakları da üstüne yerleştiriyoruz. Onların da içlerine tavuklu harçtan dolduruyoruz.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Eylül 2013, 14:40   #97
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Köfteli Şehriye Güveci


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
600 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
kekik

Pilavı için
4 su b. arpa şehriye
1 soğan
4 köy biberi
3 domates
1 çorba k. salça
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
su

Üzeri için
domates

Yapılışı
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. İçine yumurtayı kırıyoruz, soğanı rendeliyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz. Tuz, karabiberive kekik atıyoruz. İyice yoğuruyoruz. Kıvamını ayarlamak için az galeta unu serpiyoruz ve yoğuruyoruz. Harcımızı özdeşleşmesi için biraz dinlendirebiliriz. Köfte harcından parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerine hafif bastırarak yassılaştırıyoruz. Pilavı için, tencereye sıvıyağ koyuyoruz ve arpe şehriyeyi kavuruyoruz. Biraz kavurduktan sonra tereyağını ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Biberleri ayıklıyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı ilave edip soğanla kavuruyoruz. Peşinden biberi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Domatesleri ve salçasını ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Tepsi gibi güveç kabına döküyoruz ve üzerini düzeltiyoruz. Köfteleri yağda yarı kıvamda kızartıyoruz. Kızarttığımız köfteleri şehriye pilavının üzerine diziyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve dilimliyoruz. Dilimleri de aralara diziyoruz. Suyunu veriyoruz. Üstüne yağlı kağıt kapatıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpiyoruz ve peynir eriyene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Eylül 2013, 14:43   #98
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Karamelli Kedi Dilli Tatlı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 çorba k. pirinç unu
1 pk. vanilya
1 pk. kedi dili bisküvi

Tabanı için
4 şeftali
1 su b. süt

Karameli için
1 su b. toz şeker
1 su b. krema

Yapılışı
Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, nişastayı, pirinç ununu ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Kedi dili bisküvileri kırıyoruz ve kaselerin içine paylaştırarak koyuyoruz.
Üzerlerine az süt döküp ıslatıyoruz. Şeftalileri soyuyoruz ve küçük küp şeklinde
oğruyoruz. Doğradığımız şeftalileri de kaselerdeki bisküvilerin üzerine birer kepçe koyuyoruz. Üzerlerine de ilk sıcaklığı çıkan kremayı paylaştırıyoruz. Üstlerine de bir tane, sütle ıslatılmış kedidili bisküvi koyuyoruz. Toz şekeri tavada eritiyoruz. Karamel rengi alınca kremayı döküyoruz. Hazırladığımız karamel kaynayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca tatlıların üzerine dökerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Eylül 2013, 14:32   #99
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Krepte Kaşarlı Biberli Köfte


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
400 gr. kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 yumurta
1 kırmızı biber
tuz
karabiber

Krep İçin
1,5 su b. süt
3 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
tuz
ustasından un ölçüsü

Krebe Sürmek İçin
patlıcanlı biberli sos

Üzeri İçin
kaşar peyniri

Yapılışı
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz, maydanozu ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Kırmızı biberi de ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz.

Harcımızı iyice karıştırıyoruz. Kıvamına göre gerekirse galeta unu ilave edebiliriz. Köfte harcından 8 tane köfte hazırlıyoruz. Normal köfte şekline göre daha uzun ve tombul şekilde köfteler yapıyoruz, çünkü krebe saracağız. Krep için, sütü, sıvıyağı bir kaseye döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz ve çırpıyoruz.

Tuzunu atıyoruz ve tekrar çırpıyoruz. 5 çorba kaşığı un koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Krep tavasına az sıvıyağ döküyoruz ve kepçeyle krep hamuru döküyoruz. Krebi çevirerek pişiriyoruz. toplamda 8 tane krep hazırlıyoruz, kreplerin çok kalın olmamasına dikkat ediyoruz. Köfteleri sıvıyağda yarı kıvamda pişiriyoruz. Kreplerin üzerine patlıcanlı biberli sos sürüyoruz. Az kaşar peyniri rendeliyoruz. Köfteleri de kreplerin kenarına yerleştiriyoruz ve kenarlarını katlıyoruz, rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına krep sarmalarını diziyoruz. Üstlerine de kaşar rendesi serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Eylül 2013, 14:34   #100
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Kremalı Limonlu Kemalpaşa Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 pk. kemalpaşa
5 su b. su
4 su b. toz şeker

Kreması İçin
1 lt. süt
1 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. nişasta
2 çorba k. un
1 limon
1 su b. toz şeker

Yapılışı
Şerbet için, suyu ve şekeri tencerede kaynatıyoruz. Kaynayınca kemalpaşaları içine atıyoruz ve yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Tatlıları cam fırın kabına diziyoruz. Tencerede kalan şerbeti de üzerine döküyoruz.

Sütü tencereye döküyoruz. Pirinç ununu, nişastayı, unu ve toz şekeri ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp, kaynamaya başlayınca içine limon kabuğunu rendeliyoruz, suyunu da sıkıyoruz. Altını kapatıyoruz.

Şerbetini çeken kemalpaşanın fazla şerbetini alıyoruz ve üzerine kremayı sıcakken döküyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Üzerini dilediğimiz malzemelerle süslüyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
günün, menüsü


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı Zeytin Yaşam ve Detay 3 14 Aralık 2023 14:44
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! İpek- Yaşam ve Detay 4 13 Mart 2023 23:49
Bat Yemeği Funda Diyet Tarifleri 0 01 Mayıs 2018 21:04
Patlıcan Yemeği Amelia Sebze Yemekleri 0 30 Ağustos 2014 21:24
ıspanak yemeği Bora Sebze Yemekleri 14 19 Mayıs 2011 17:19