27 Mart 2011, 05:27 | #61 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ KALAMAR DOLMASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler * 14 adet ufak kalamar ( yaklaşık 750 gr.) * 1 adet büyük soğan * 1 adet küçük yeşil biber * 1 adet büyük ve olgun domates * 1/2 demet dereotu * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 125 gr pirinç * 1/4 lt su * 1 tatlı kaşığı karbonat * Tuz, karabiber Hazırlanısı Bir gece öncesinden, kalamarları kesiniz. Başlarındaki sert ve püsküllü kısmı çıkartarak bir kenara koyunuz. Sonra içlerini boşaltınız, etin içindeki saydam kıkırdağı ve dışındaki mor zarı alınız. Bir kase içinde, kalamarların üzerini karbonatlı suyla örtünüz ve 3 saat bekleyiniz. Dolma harcını hazırlamak icin bir tencerede, zeytinyağında doğranmış soğanı pembeleştiriniz. Pirinci ekledikten sonra, 5 dakika karıştırarak pişiriniz. Kıyılmış domates ve yeşil biberi içine atınız, tuz ve karabiber serpiniz. Sonra içine suyun yarısını dökünüz, tencerenin kapağını kapatınız ve suyunu yarı yarıya çekinceye kadar pişiriniz. Kıyılmış dereotunu ekleyiniz. Kalamarların içini bu harçla doldurunuz ve üzerlerini daha önce ayırmış olduğunuz püsküllü başlarıyla kapatınız. Bir tencerede, kalan suyu ekleyerek kapağını kapatınız ve hafif ateşte 30 dakika kadar,gerekirse su ilave ederek, pişiriniz. Soğuk servis ediniz,fakat sakın buzdolabına koymayınız. YOĞURTLU KABAK SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 adet orta boy kabak, 2 adet orta boy haşlanmış patates 1 kase süzme yoğurt Yarım demet dereotu Yapılısı Kabakları ve haşlanmış patatesleri rendeleyip süzme yoğurtla bir güzel karıştırıyoruz. Kabaklar çiğden olacak, şaşmayın sakın. İçine bir demet dereotunun yarısını ince ince kıyıp bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Salatamızın yüzüne zeytinyağı gezdirip, kırmızı biber serpiyor, dere otuyla süsleyip servise hazır ediyoruz RAVİOLİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Ravioli makarna, Bir diş sarımsak, Parmesan peyniri, Fesleğen, Beyaz şarap, Krema, Zeytinyağı, Tuz Hazırlanışı: Kaynar suyun içine biraz tuz koyun ve suyu iyice kaynatın. Su kaynarken makarnanızın sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sosu için; bir diş sarımsağı, bir parça parmesan peynirini ve bir tutam fesleğeni ince ince kıyın. Bir tavaya zeytinyağı koyun ve fesleğen, sarımsak ve parmesan peynirini bu yağın içine atın. Biraz yağın içinde pişmeye bırakın ve sonrasında iki yemek kaşığı beyaz şarap ekleyin. Şarabın alkolünün gitmesini bekleyin ve en son kremasını ekleyin. Sosunuz hazır hale geldikten sonra kaynamış olan suya Raviolilerinizi atın. Haşlamış olduğunuz raviolilerinizi bir tabağa alın ve kremalı sosunuzu üzerine dökün ve sıcak olarak servise hazırlayın. SAKIZLI MUHALLEBİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 litre süt 2 yemek kaşığı margarin 1 su bardagı un 1-1,5 su bardagı toz şeker )damak tadınıza bağlı) 1 paket damla sakızı (bakkalda satılan şu küçük paketlerden) 1 paket şekerli vanilin Yapılışı : Süt, margarin,un ve toz şekeri pişirme tenceresine alın. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırararak orta ateşte pişirmeye başlayın. Süt kaynama noktasına gelince vanilin ve sakızları ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvama gelen muhallebinizi ocaktan alın,tencereden aktarmadan mikserle yüksek dervirde göz göz oluncaya kadar yaklaşık 10-15 karıştırın. Muhallebiyi kaselerin biraz üzerinden dökerek paylaştırın. Soğuduğunda süsleyerek servis yapın. |
|
27 Mart 2011, 19:48 | #62 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Günün menüsü *şehriye çorbası *su böregi *patates yemegi *irmik helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Click this bar to view the full image. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yufkaları ıslatmak için: * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 çorba kaşığı yağ * 3 litre sıcak su * 3 litre soğuk su İçine: * Yarım kilo peynir * İsterseniz maydanoz * 10-12 corba kaşığı sıvı yağ Hamur için gerekenler: * 8 su bardağı un * 5 yumurta * 1 tatlı kaşığı tuz * ılık su Börek pişirmek için: * 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ Tarif : 1. Bütün hamur malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karıştırmaya başlarız. Bir taraftanda az az su ekleriz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. 2. Hamurdan 10-11 tane yufka yapılır. 3. Tepsi 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne) 4. Öbür yufkalar da kaynayan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine konulur ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur. 5. Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir. 6. Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir. * Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun. ** Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir. *** Sıralama şöyle: haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ haşlanmış yufka-üzerine peynir haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ haşlanmış yufka-üzerine peynir haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Click this bar to view the full image. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Click this bar to view the full image. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
01 Nisan 2011, 21:54 | #63 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ ELHAM ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme: 5 su bardağı et suyu 1 adet soğan 1/2 su bardağı kırmızı mercimek 1/2 su bardağı kırık pirinç 4 adet çarliston biber ince doğranmış 2 adet domates 6-7 sap maydanoz 2 diş sarımsak 1/2 limon suyu Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ koyup küp doğradığınız soğanları ve sarımsaklan kavurun. Sonra ince doğranmış biber ve rendelenmiş domatesleri de ekleyerek 5 dakika daha kavurun. Artık mercimek, pirinç ve et suyunu da katarak 25 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve ince P kıyılmış maydanozu da ekleyip bir i. taşımlık daha ateşte bırakın. Çorbanız hazır, afiyet olsun HÜNKARBEĞENDİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 500 gram kuşbaşı dana eti 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet küçük boy soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1 adet orta boy domates Yeteri kadar sıcak su Tuz, karabiber Beğendi için: 5 adet patlıcan 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un1 su bardağı süt 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber Süslemek için: 1-2 dal kekik Yapılışı Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve ince kıyılmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce salçayı ekleyin. Bir-iki dakika sonra kabuğu soyulup ince doğranmış domatesi katın. İki dakika kavurun. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. Suyu azaldıkça ilave ederek et yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın ve sıcak tutun. Diğer taraftan beğendiyi hazırlamak için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patlıcan ve sütü ekleyin. İki dakika sonra kaşar peynirini ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Koyulaşana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Üzerine eti yerleştirin. Kekikle süsleyerek servis yapın. YEŞİL SALATA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 demet marul yarım demet roka 1 demet taze soğan 4-5 sap nane yarım demet maydanoz 3-4 yeşilbiber 1 salatalık 1 limonun suyu yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 6-7 yeşil veya siyah zeytin Tuz Hazırlanısı Marulu ve rokayı yaprak yaprak ayıklayın. Taze soğanın köklerini ve kart yapraklarını ayıklayın. Nane, maydanoz, yeşilbiber ve salatalıkla beraber hepsini biri sirkeli suda olmak üzere iki üç su yıkayın, süzülmeye bırakın. Bir kâsede limon suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpın. Tüm yeşillikleri ve salatalığı dilediğiniz büyüklükte doğrayıp sos ile harmanlayın. Üzerini zeytin ile süsleyip servis yapın. REVANİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Hamuru için; 5 yumurta 2 su bardağı şeker 125 gr. margarin 1 su bardağı un 1,5 su bardağı irmik 1 çay kaşığı vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti için 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su birkaç damla limon suyu Yapılışı Yumurtaları, margarini ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpalım. Un, irmik,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, birbirine iyice geçene kadar çırpalım. Daha sonra 40 cm. çapında, yağlanmış fırın tepsisine dökelim. Önceden ısıtmadığımız fırını 175 dereceye ayarlayıp, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Diğer yandan bir tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu koyup, kaynatalım. Biraz koyulaşınca limon suyunu ilave edip, bir-iki dakika daha kaynatıp, ateşten alalım. Hem revani hem de şerbet ılıklaşınca, şerbetimizi revaninin üzerine döküp, iyice çekip, soğuyuncaya kadar bekleyip, dilimlere keselim. Servis yaparken üzerine, hindistan cevizi, dövülmüş fıstık veya kaymak koyup servis yapabiliriz. |
|
03 Nisan 2011, 00:14 | #64 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ EKMEK Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. SOYA SOSLU MANTARLI NOODLE ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 2 porsiyon çin eriştesi (noodle) 1 litre su 3 büyük kestane mantarı (normal mantar da kullanılabilir) 4 adet taze soğan 1 kase soya filizi 2 kahve fincanı soya sosu Zeytinyağı Yapılışı: Mantarları dilimleyin, zeytinyağında yüksek ateşte pişirin, pembeleşmeye başlayınca 2 kahve fincanı kadar soya sosu ilave edin. Bir yandan 1 litre suyu kaynamaya koyun. Kaynayan suyun içine 2 porsiyon noodle'ı atın. 6-7 dakika kaynattıktan sonra soya soslu mantarları noodle tenceresine boşaltın ve karıştırın. 2 dakika kadar birarada pişirdikten sonra içine soya filizlerini ve doğranmış taze soğanı ekleyin. 1 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatın. İsterseniz acı sos da ilave ederek servis edebilirsiniz. Eğer varsa mantarları zeytinyağında pişirirken içine az bir miktar susam yağı da ilave edebilirsiniz. GÜVEÇTE TAVUKLU FASULYE Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler (6 kişilik) 6 adet tavuk baget 1 kg taze fasulye 2 adet soğan 4-5 diş sarımsak 4 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz, karabiber Hazırlanışı Sarımsakları temizleyip bütün halde bırakın. Soğanları soyup kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip istediğiniz uzunlukta kesin.Tavuk bagetleri ızgarada hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Gğvecin içini fırça yardımıyla yağlayın ve fasulyeyi bagetle birlikte güvece yerleştirin. Sarımsaklar, soğan ve domatesleri ilave edin. Salçaları bir bardak suda karıştırıp üzerine gezdirin. Tuz ve karabiberini ilave ederek üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 160 derece ayarlı fıtında 2 saat kadar pişirin ve sıcak servis yapın. YABAN MERSİNLİ TART Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Tart Hamuru için, Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım paket margarin 1 adet yumurta sarısı 1,5 su bardağı un Üzeri için: 1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini 1 tatlı kaşığı tarçın 1 kutu süt kreması Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 su bardağı su Hazırlanışı: Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın. Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin. Derin bir tavaya yaban mersini, pudra şekeri, su, portakal kabuğu rendesi ve tarçını alıp bir taşım kaynatın. Krema, süt, yumurtaları ilave edip iyice karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar oişirin. Hazırladığınız sos ılındıktan sonra tartlara pay edin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın. |
|
09 Nisan 2011, 22:02 | #65 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ SARI MERCİMEK ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : (4 kişi için) 8 su bardağı Et Suyu 2 su bardağı Sarı Mercimek 1 adet Kuru Soğan 4 yemek kaşığı Yağ 1 tatlı kaşığı Nane 1 tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber 1 tatlı kaşığı Sumak 1 yemek kaşığı Limon Suyu Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : Geniş bir tencereye, ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, bütün halde soğanı, et suyunu ve tuzu koyun. Mercimekler ezilene kadar pişirin. Daha sonra tenceredeki soğanı çıkarıp, mercimeği süzgeçten geçirin ve ayrı bir tencereye alın. Kaynamaya bırakın. Küçük bir tavaya margarini koyup, kızdırın. Nane ve kırmızı tozbiberi ekleyip yağda yakın. Ocakta kaynayan çorbaya ilave edin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. En son olarak çorbaya limon suyu ve sumak ekleyin. Karıştırıp servis yapın. TAVUK SARMA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 parça tavuk göğüs fileto 10 dilim salam 5 adet salatalık turşusu 1 adet yumurta 1 kâse mısır gevreği 1 çay kaşığı karabiber Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı: Tavuk filetoları tuz ve karabiberle harmanlayın. Her bir filetonun ortasında salam ve doğranmış turşu koyun. Sıkıca rulo şeklinde sarın. Yumurtayı tabağa alıp iyice çırpın. Tavuk sarmayı önce yumurtaya sonra mısır gevreğine batırın. Dağılmaması için 5 cm aralıklarla kürdan batırın. Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın. Dilimleyip sıcak servis yapın. ZEYTİNYAĞLI BAKLA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg taze bakla 1 çorba kaşığı un Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan ya da iki demet taze soğanın beyaz kısımları 2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı kuru nane Yarım limonun suyu 2 adet kesmeşeker 1 çay kaşığı limon tuzu, tuz Yapılışı Derin bir kaseye unu koyup üzerine su doldurun ve kenara alın. Baklaları ayıklamaya başlayın ve ayıkladıkça kararmasınlar diye bu suyun içine koyun. Ayıklama işlemi bitince baklaları birkaç kere iyice yıkayıp süzün. Zeytinyağı tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğanları ve baklaları ilave edin. 10 dakika sote edip nane, limon suyu, kesmeşeker ve tuzunu ekleyin. Tencereye baklaların üzerini örtecek kadar su koyun. Limon tuzunu yarım çay bardağı sıcak suda eritip baklaya ekleyin. 20 dakika harlı 40 dakika da kısık ateşte olmak üzere bir saat pişirin. Dereotunu ekleyin. Sarmısaklı yoğurt ile birlikte servis yapın. BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 paket pötibör bisküvi 2 çorba kaşığı kakao 2 çay bardağı süt 125 gram eritilmiş margarin Muhallebi için 1 litre süt 2 çorba kaşığı mısır nisastası 2 çorba kaşığı pirinç unu Kakao 1 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya 7 çorba kaşığı tozşeker 1/4 paket margarin Tarifi Bisküvileri elinizle kırıp, geniş bir kaba alın. Üzerine kakaoyu, margarini ve sütü ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı kare şeklindeki bir cam tepsiye yayın. Muhallebi için, birtencereye süt, mısır nişastası, pirinç unu, yumurta sarısı, vanilya, tozşeker ve margarini alın. Karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi, tepsiye düzgün bir şekilde yaydığınız bisküvili harcın üzerine dökün. Muhallebi henüz sıcakken üzerine kakao serpin. Soğuduktan sonra dilimleyerek, servis yapın. |
|
24 Nisan 2011, 12:39 | #66 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Fırında Sebzeli Tavuk Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yapılışı PATLICANI alacalı soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve elinizle sıkın. Kabak ve patatesi de iri küpler halinde doğrayın. Patlıcanla birlikte yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine iri doğranmış tavuk göğsünü yayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, pulbiber ve ekleyin ve karıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alın. Kıyılmış sivri biber ve sarmısağı soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyip, 5 dakika daha soteleyin. Fırında pişirdiğiniz sebzeli tavuğun üzerine domates sosunu yayın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Cevizli Erişte Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yapılışı ERİŞTEYİ, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz eklenmiş suda haşlayın (suyunu çektirerek). Servis tabağına alın. Geri kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alın ve ceviz altın sarısı rengini alana kadar kavurun. Eriştenin üzerine ceviz ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın. Çikolata Soslu Limonlu Muhallebi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yapılışı LİMONLA yumurtayı çırpıp, nişasta, tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa alıp, karıştırarak, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Piştikten sonra margarini ilave edin. Telle çırparak, iyice yedirin. Karışımın üçte birini ayırıp, içine kakao katın. İstemezseniz sadece limonlu da yapabilirsiniz. Plastik kabın içine hindistancevizi serpin. Önce kakaolu karışımı, daha sonra kakaolu muhallebiyi kalıba dökün. Bisküvileri de diklemesine kalıba yerleştirin. Bir gün bekletip servis yapın. Zeytinyağlı Enginar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yapılışı ENGİNARLARI yıkayın ve bir tencereye dizin. Derin bir kasede zeytinyağı, ince kıyılmış soğan, küp doğranmış havuç, patates, bezelye, tozşeker, un, tuz ve suyu karıştırın. Enginarların üzerine bu karışımı dökün. Limon suyunu gezdirin. Ağır ateşte 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın. AFiYET OLSUN.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
25 Nisan 2011, 21:14 | #67 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Yoğurt Çorbası (6 Kişilik) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak nohudu 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş suda akşamdan ıslatalım. Ertesi gün nohutu yumuşayana dek haşlayalım. Yoğurdu derin bir kap içinde 2 yumurta sarısı ile iyice karıştıralım İçine un ve biraz su ilave ilave ederek, topaksız bir kıvama gelene dek karıştıralım. Suyu, tavuk suyu tabletini ve haşlanmış nohutları da ilave edelim. Ağır ateş üzerinde ve sürekli karıştırarak çorbayı pişirelim. Çorbanın pişmesine yakın tuzu ilave ederek, çorbayı ateşten alalım. Tereyağını küçük bir tavada eritelim. Kırmızı biber ve naneyi tereyağının içine ilave edelim. Bir iki kez çevirip ateşten alalım. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım. Elbistan Tava (1 Kişilik) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin. Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin. Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. Daha sonra tavayi ocaktan alın. 1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Tuzlayıp bir süre bekletin. Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Rengini kaybettirmeden kızartın. Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın. Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin. Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın. Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek. Evişi Lahmacun [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8?e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın. Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın. Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz. Çikolatalı Kuo(1 Kişilik) Malzemeler
Yemeğin Tarifi Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın. Kremayı huniye doldurun. Yanlardaki boşluklara sıkın. Üzerine eritilmiş çikolata döküp, servis yapın. AFiYET OLSUN.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
26 Nisan 2011, 22:28 | #68 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Köfteli Buğdaylı Çorba Malzemeler :
Hazırlanışı Buğdayı yıkayıp tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyerek haşlayın. Bulgur haşlanınca haşlanmış nohutu ilave edin. Kıymayı, tuz ve karabiberle karıştırıp misket kadar köfte yapın. Ayrı bir tavaya az sıvıyağ dökün. Köfteleri çevirerek kızartın. Çorbanın içine ilave edin. Terbiyesi için; yoğurdu ve yumurtayı karıştırıp çırpın. Ardından unu ilave edin. Önce soğuk su döküp karıştırın. Sonra sıcak su dökün ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Sosu için tavada eritilen tereyağının içinei nane tuz ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerinde gezdirerek servis edin. Börülce Salatası Malzemeler :
Hazırlanışı Börülceyi suda haşlayın. Süzerek servis tabağına alın. Tavaya zeytinyağını dökün. Sarımsakları ve biberi ince ince kıyıp yağın içine atın. 1 çay kaşığı kadar tuzu ve 1 tatlı kaşığı kadar şekeri atın. Elde ettiğiniz sosu börülcenin üzerine dökerek servis edin. Bezelyeli Etli Güveç Malzemeler :
Hazırlanışı Güvecinizi ocakta ısıtın. İçine sıvıyağ dökün ve eti koyun. Bir müddet kavurun. Soğanları ve sarımsakları iri doğrayın. Güvece ekleyin. Havuçları küp küp doğrayın ve güvece koyun. Bezelyeyi ekleyin. Patatesleri soyun. Patatesi, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın. Biberleri ve patatesleri de koyun. Domatesi en son ilave edin. Defne yaprağını, tane karabiberi ve tuzunu atın. 1-1,5 su bardağı kadar sıcak suyunu ilave edin. Yağlı kağıdı güvecin içine kapatın. Üzerine de iki kat alüminyum folyo kapatın. Ocakta yarım saat kadar pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Vişneli Dondurmalı Ekmek Tatlısı Malzemeler :
Hazırlanışı Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın. Üzerine suyu ve şekeri ilave edin. Kısa bir süre pişirin. Ekmekleri fırın tepsisine yanyana dizin. Pişirdiğiniz vişneleri suyuyla beraber ekmeklerin üzerini tamamen kapatacak şekilde dökün. Soğuyunca üzerine dondurma koyarak süsleyin. |
|
15 Ağustos 2011, 02:49 | #69 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Pırasa Çorbası Malzemeler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hazırlanışı
Fırında Palamut 5 kişilik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp ince kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin. Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın. Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz. Bahçıvan Salatası Hazırlık 60 dk Pişirme 30 dk 6 kişilik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1 er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün. Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın. Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın. Üzerini turplarla süsleyin Zerde Süre 50 dk. 4 Kişilik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Alıntı.. AFiYET OLSUN.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
05 Eylül 2011, 10:37 | #70 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. GÜNÜN MENÜSÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Nohutlu yoğurt çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı yoğurt 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber 1 çay kaşığı nane Tuz Hazırlanışı: * Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Tencereye alıp suyu ve nohutu ilave edin. Tuzu serpip iyice karıştırın. Kısık ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. * Tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve nane serpip servis yapın. Çentik Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. * Bir küçük soğanı ve biberi zeytin yağda soteleyin. (Bir tane domates de arzuya göre doğrayabilirsiniz. ) Bir tatlı kaşığı domates salçasını ve patlıcanları, tuz-karabiberi sırası ile ilave edin. * Diğer yandan da ince ince kestiğimiz patatesleri iyice yıkayın ve kurulayarak kızartın. * Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan yoğurdu bir tülbente aktarın ve biraz suyunu aldırin. En sonra sarımsak ve tuz ile tadlandırın. * Bir yandan da kıymayı kavurun. En sonunda da, baharatlarını ilave edin. * Sırası ile; patlıcanlı karışım, patates kızarmasının yarısı, sarımsaklı yoğurt, kalan patetes kızarması ve et kavurmasını ilave edin. Servise hazir. Bezelye ve havuçlu pirinç pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1,5 kupa dolusu pirinç, ayıklanmış 1 kase dolusu havuç ve bezelye konserve garnitür Tuz Sıvıyağ 2,5 kupa sıcak su veya tavuk suyu Hazırlanışı Sıvıyağ orta boy bir tencereye alıp kızdırın. Temizlenmiş, yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci ekleyip kavurun. Konserve garnitürü ekleyip sıcak suyu veya tavuk suyunu ilave edin. Önce orta hararette, kaynayınca da kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp 30 dakika kadar demlenmeye bırakın. ANTEP SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 4-6 kişilik Malzemesi 4 domates 2 sivribiber 1 salçalık kırmızıbiber 1 demet maydanoz 1 soğan 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı sumak 2 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz 1. Domtesleri ve soğanı soyun. Domatesleri küçük, soğanı ise piyaz doğrayın. Biberler, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. 2. Tüm malzemeyi bir kaseye alın. Tuz, pul biber, sumak, nar ekşisi ve naneyi ilave edip harmanlayın. Salata tabağına alıp servis edin. Gökkuşağı Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: * 3 yumurta * 1 çay bardağı şeker * 3 çay bardağı yoğurt * 1 çay bardağı sıvıyağ * 3 çay bardağı irmik * 3 çay bardağı un * 2 paket kabartma tozu şerbeti: * 3,5 su bardağı su * 3,5 su bardağı toz şeker * bir dilim limon Hazırlanması: 1. Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun. 2. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın. 3. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın. 4. Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin. 5. Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
Etiketler |
günün, menüsü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı | Zeytin | Yaşam ve Detay | 3 | 14 Aralık 2023 14:44 |
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! | İpek- | Yaşam ve Detay | 4 | 13 Mart 2023 23:49 |
Bat Yemeği | Funda | Diyet Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2018 21:04 |
Patlıcan Yemeği | Amelia | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ağustos 2014 21:24 |
ıspanak yemeği | Bora | Sebze Yemekleri | 14 | 19 Mayıs 2011 17:19 |