21 Mart 2011, 03:14 | #51 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ KOLA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İSKENDER Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1/2 Kg Kuşbaşı Et 2 Adet Soğan 3 Diş Sarmısak 3 Adet Domates 2 Adet Sivri Biber Tuz, Karabiber 1 Çay Kaşığı Salça 1 Su Bardağı Sıcak Su 1 Adet Pide 1 Çay Kaşığı Tereyağı Üzerine: 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 2 Çorba Kaşığı Tereyağı Yemeğin Tarifi Yarım kg kuşbaşı eti tencereye alın.2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın.Küp küp doğranmış 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin.1 çay kaşığı salça,tuz ve karabiberi ilave edin.Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin.1 su bardağı sıcak su ekleyin.Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın. 1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün.Kare biçiminde kesin.Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün.Daha sonra etleri dizin.Etlerin yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin.2 çorba kaşığı tereyağını eritip,etlerin üzerine gezdirin. YOĞURT Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. TURŞU Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. FIRINDA SÜTLAÇ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1,5 çay bardağı pirinç 2 su bardağı şeker( tatlıyı sevenler yarım bardak kadar daha ilave edebilir) 1 paket vanilya 1 litre su 3 yemek kaşığı pirinç unu 1 litre süt Hazırlanışı Pirinçleri 1 litre suda haşlayın. Pirinçler yumuşayınca 1 litre süt ile şekeri ilave edin. Sütü yavaş yavaş, karıştırarak ilave edin. Sütün kaynamasına yakın bir bardak suda ezdiğiniz 3 yemek kaşığı pirinç ununu ilave edin. 10 dakika kadar daha kaynatın, bu arada kıvamı da koyulaşacaktır. Ateşten almadan önce vanilyayı ilave ederek ısıya dayanıklı kaselere alın. Yaklaşık 10 kase sütlaç çıkıyor. Kaseleri fırın tepsisine dizin. Sütlaçların tabanlarının yanmasını önlemek için tepsiye su koymayı unutmayın. Yani kaseleri suyun içine oturtturuyorsunuz. Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına sütlaçları sürün. Sık sık kontrol ederek çok fazla yanmalarını önleyin. Sonuçtan memnun kalacağınıza eminim. Afiyet olsun.. |
|
21 Mart 2011, 22:49 | #52 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Kuru Köfte (8 Kişilik) Malzemeler
Yemeğin Tarifi
Mercimek Köftesi (8 Kişilik) Malzemeler
Yemeğin Tarifi
Patates Köftesi Malzemeler
Yemeğin Tarifi
Kütahya Köftesi (6 Kişilik Malzemeler
Pür Lezzet (4 Kişilik) Yemeğin Tarifi
Yemeğin Tarifi
Yuvarlama (2) (6 Kişilik) Malzemeler
Yemeğin Tarifi
|
|
22 Mart 2011, 01:57 | #53 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ BORÇ ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 tavuk 1 küçük lahana veya 1/2 lahana 1 su bardağı kuru fasulye 1 kırmızı pancar 2-3 orta boy patates 1 büyük baş soğan 1 havuç 1 çorba kaşığı domates salçası veya 2 domates 2-3 yeşil biber 1/2 kg. mantar 1/2 demet maydanoz 2 diş sarımsak 2 defne yaprağı sıvıyağ karabiber tuz Hazırlanısı Önce fasulyeleri bol suda haşlayın. Tavuğu iri parçalara bölün. Fasulyeleri haşladığınız suyun içine parçalanmış tavuğu ve kırmızı pancarı atın, tuzunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Zaman zaman tencerenin kapağını açarak kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kevgirle alın. Patatesleri küçük küpler halinde kesin. Lahanaları ince ince doğrayın. Sırayla tavuğun ve fasulyelerin içine ilave edin. Tencereden kırmızı pancarı çıkarın. Biraz soğuyunca rendeleyin ve tekrar çorbanın içine atın. Bu pancar, çorbanıza lezzetin yanı sıra hoş bir renk de verecektir. Sarımsakları dövün ve kaynayan çorbaya atın. Domateslerin kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkarın. Rendeleyip çorbaya ekleyin. Eğer salça kullanacaksanız, salça top top olmasın diye çorbanın suyundan bir iki kaşık alarak küçük bir kasede açın ve çorbaya öyle ekleyin. Havucu soyup rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyerek ince ince doğrayın. Soğanı irice kıyın. Mantarları dörde bölün. Tavaya yağı koyarak kızdırın. İçine soğanları atın biraz sararınca havuçları, mantarları ve biberleri ekleyin. Birlikte karıştırarak kavurun. Daha sonra hepsini kaynamakta olan çorbanın içine atın. Bir parça daha kaynayınca, tuzunu, karabiberini ve defne yapraklarını da ilave edip pişmeye bırakın. Et ve sebzeler pişince ateşten alıp sıcak sıcak servis yapın. Servis sırasında çorbanın üstüne bir parça krem ve maydonoz ilave edin. FIRINDA MANTARLI PATATES Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4-5 patates 3 domates 2 soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı pirinç 20 mantar 3-4 dal maydanoz 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı su Yarım limonun suyu Tuz, karabiber Hazırlanısı Fırında mantarlı patates: Patatesleri soyup halka halka dilimleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Mantarları yıkayıp dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu yıkayıp kıyın. İki kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Mantarları süzün. Hazırladığınız sosun yarısını derin bir fırın kalıbına dökün. Patateslerin yarısını sosun üzerine döşeyin. Sırasıyla 2 kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri ve pirinci serpiştirip mantar dilimlerini ekleyin. Kalan domatesli sosu üzerine gezdirip patates dilimleriyle işlemi tamamlayın. Kalan peyniri ekleyip tuz serpin ve üzerine 1 bardak sıcak su ilave edin. 2 kaşık sıvıyağını üzerine gezdirin. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin ve fırından alın. Sıcak olarak servis yapın. RADİKA ((KARAHİNDİBA)) SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler ½ kilo radika 1 tane limon zeytin yağ tuz (tercihe göre1-2 diş sarımsak) Hazırlanışı Ayıklayıp doğradığınız radikaları bol suda yıkayın. Radikaları, tencerede kaynamakta olan suya atıp 5 dakika haşlayın, sonra suyunu süzüp servis tabağına alın. Üzerine bir kâsede karıştırdığınız limon, tuz, z.yağılı sosu dökerek servis yapın. PEYNİRLİ POĞAÇA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 yumurta (1 sarı üzeri için) 3/4 yumuşak margarin 1 ç.b. sıvıyağ 1 s.b.yoğurt 2 paket kabartma tozu Aldığı kadar un 1 tutam maydonoz 1 ç.b. ezilmiş peynir Susam Yapılışı: Bir yumurtanın sarısı ve un hariç tüm malzeme karıştırılır.En son un yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan küçük bezeler koparılıp, avuç içinde açılır ve içine maydanozlu, peynirli harçtan azar azar konularak, poğaça şekli verilir. Hamur bitene dek işlem tekrarlanır. Poğaçalar yağlanmış tepsiye dizilip, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, isteğe göre susam veya çörek otu ile süslenerek orta hararetli fırına verilir. Ilık olarak servis yapılır. Afiyet olsun |
|
22 Mart 2011, 12:25 | #54 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Ezogelin Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 1 bardak kırmızı mercimek 1 bardak ince bulgur 1 adet orta boy soğan 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çay kaşığı kırmızı biber veya biber salçası Biraz tuz, nane 6-7 bardak su Hazırlanışı: Bir tencere içerisinde soğanı, yağda hafif pem-beleşene kadar kavurun. Domates salçasını çok az su ile karıştırarak soğanların üzerine dökün. Biber salçası veya acı kırmızı biberi de katıp karıştırmaya devam edin. Malzemeler birbirine karışınca ayıklanmış bulgur ve yıkanmış mercimeği 6 bardak su ile birlikte ekleyin. Orta hararetli ateşe alarak kaynatın. Bulgur ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbamızın içerisindeki malzemeler iyice bütünleşince ateşten alıp üzerine kuru nane serperek ikram edebilirsiniz. Fasulyeli Barbunya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 0.5 kg. taze fasulye 0.5 kg. taze barbunya 2 baş soğan 3 adet domates 1 çay bardağı zeytinyağı 4 diş sarımsak 4 kesme şeker tuz. Barbunyalar ayıklanıp bir tencerede haşlanır. Fasulyeler yıkanıp ayıklanır. Düdüklü tencerenin dibine koyulur. Soğanlar, domatesler, haşlanmış barbunyalar, tuz ve şeker ilave edilerek hiç su konmadan kısık ateşte pişirilir. KIYMALI MAKARNA [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER Bir paket makarna, 250 gr.kıyma, Domates salçası Gözkararı fesleğen, Etsu tablet, Çeşni, Margarin HAZIRLANIŞI Önce makarnayı içine tuz koyduğumuz sıcak suyun bulunduğu tencereye boşaltıyoruz ve birbirlerine yapışmasınlar diye karıştırıp içine yağımızdan bir miktar koyuyoruz. Sonra da makarnayı tekrar karıştırıp tencerenin ağzını kapatıyoruz ve ateşi de kapatmayı unutmuyoruz. Tabiki makarnamız suyunu çekerken başka bir ocağın üstüne içinde kıymamızın olduğu sahanı koyup kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Kıymamız kavrulurken içine 1 çorba kaşığı salça koyuyoruz. Daha sonra sırasıyla fesleğenimizi etsu tabletimizi ve çeşnimizi koyuyoruz (çesniyi fazla koymuyoruz). Sonrada makarnımıza sosunu koyup karıştırıyoruz. Pelteli Çilek Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kg şeker 1,5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 4 çorba kaşığı nişasta 6 adet keseye 4'er adet bütün çilek bırakılır. Kalan çilekler blenderden geçirilerek püre haline getirilir. Tencereye çilek püresi, su, nişasta ve şeker konur. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Karışım çilekli kaselere paylaştırılır. Buzdolabında soğuduktan sonra ikram edilir.istenirse borcama dökülür ve çilekle süslenir alıntı
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
23 Mart 2011, 01:46 | #55 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ SU Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. EKMEK Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İMAM BAYILDI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 5 adet orta boy patlıcan tuz 5 orta boy soğan 3 diş sarımsak 3 iri domates 1 bağ maydanoz yarım çay fincanı zeytinyağı 2 orta boy domates 1,5 çay fincanı su 1 adet dolmalık biber Hazırlanısı Patlıcanları temizleyin, soyun ve ortasından yarın, sonra enlemesine de bir yarık yapın..Tuzlayıp, yarım saat sonra yıkayıp bir tabağa çıkarın..Soğan ve sarımsakları piyaz biçimi doğrayın..Üç domatesi ufak ufak kesin..Patlıcanları sararıncaya kadar zeytinyağda kızarttıktan sonra pişireceğiniz tencereye dizin, aynı yağda soğan ve sarımsağı kavurun, ardından domatesleri de katıp çevirin..15 dakika pişirin..Maydanozu katın, daha sonra bu içi patlıcanlara doldurun..Suyunu koyun..Üzerine 2 domates ve biber dilimleri koyarak yarım saat pişirin, soğutun.. YOĞURTLU KÖZLENMİŞ BİBER SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 kilo kırmızı biber 1 kutu konserve mısır 15 adet kornişon turşu 3 yemek kaşığı yoğurt Mayonez Yapılışı: Kırmızı biberlerimizi yıkıyoruz ve fırın tepsimize yerleştiriyoruz. 200 derecede közlüyoruz. Soğuyunca kabuklarını soyup içindeki çekirdekleri temizliyoruz. Diğer tarafta yoğurt ve mayonezimizi karıştırıyoruz. Kırmızı biberlerimizi ve kornişon turşularımızı doğruyoruz. Közlediğimiz kırmızı biberlerimiz, mısırımız ve kornişon turşularımızı yoğurt ve mayonezli karışımımıza alıp iyice karıştırıyoruz. Servis tabağınıza alıp servis yapabilirsiniz. KAZANDİBİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Süt : 1 litre. Şeker: 250 g. Pirinç: 150 g. veya Pirinç unu 130 g. Tarçın yeteri kadar Pudraşekeri 2-3 yemek kaşığı Yapılışı 1. Pirinç unu yeteri kadar su ile ezilip akşamdan veya 7-8 saat önceden bekletilerek kabartılır veya pirinç ile hazırlanacaksa akşamdan ıslatılır, subye yapılır. Yine 1-2 saat bekletilir. 2. Süt ocağa konur. Isınmaya başlayınca subye ve hazırlanan pirinç unu ilâve edilip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynaması 10 dakika daha karıştırılarak devam eder. Şeker konur, şeker eriyince 1-2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. 3. Ateşe dayanıklı, kazınabilir, 25-30 cm çapındaki kalıp veya tepsinin dibi hafif ıslatılır. İnce bir tabaka pudra şekeri serpilir. Üzerine hazırlanan muhallebi boşaltılır. 4. Her tarafı eşit ısı veren ocak veya ızgara plâkasında tutulur. Dibinin 1.5-2 mm yanması sağlanır. 5. Hemen içinde soğuk, buzlu su bulunan kaba dip kısmı batırılarak birkaç saniye tutulur (kolay çıkarılabilmesi için), ve çıkarılarak en az 6-7 saat soğumaya bırakılır. 6. Soğuyan muhallebideki birer porsiyonluk 5-7 santimetre boyutlarında dikdörtgenlere veya ortadan itibaren üçgenlere kesilir. Ispatula bıçakla yanığı ile birlikte çıkartılır, yanık kısmı üste gelecek şekilde, düz veya kıvrılarak tabağa yerleştirilir. Hafif tarçın serpilerek servis yapılır. İstek üzerine çok kere yanında dondurma ile servis yapılır. |
|
23 Mart 2011, 18:04 | #56 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Süt Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 1 çay bardağı ev eriştesi (veya arpa şehriye) 4 su bardağı süt 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber Tuz Çorba Tarifi 2 su bardağı suyu çorba tenceresinde kaynatın. Erişteyi (veya şehriyeyi) ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Üzerine sütü ekleyin. Arada bir karıştırarak bir taşım kaynatın. En son tuzunu ilave edin. Tereyağını küçük bir sahanda kızdırın. Kırmızıbiberi katıp hemen ateşten alın. Tabaklara çorbayı paylaştırın. Üstüne biberli yağı gezdirip servis yapın. KARNIYARIK MALZEMESİ: 6 küçük patlican -250 gr. Dana kiyma -2 sogan -2- 3 domates -2- 3 sivri biber -yarim demet maydanoz -3- 4 kasik yag -tuz ve karabiber [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1- patlicanlarin bas kisimlari kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarim saat bekletilir. Yikanip kurulanir. 2- yagda çevirerek kizartilir. Tepsiye yerlestirilip boydan boya,biçak alta geçmeyecek sekilde kesilir. Ince dogranmis sogan, biber, kiyma yag ile kavrulur. Soyulup dogranmis domates ile de biraz çevrilir. Tuz, karabiber, kiyilmis maydanoz ilave edilir. Patlicanlarin içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerlestirilir. Az su ilavesi ile yavas yavas pisirilir. ARPA ŞEHRİYE PİLAVI Malzemeler: 2bardak arpa şehriye 2kaşık margarin 1kaşık salça 3bardak su tuz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı:Şehriyeyi bir tencereye alıp suyu ekleyin. Üzerine sulandırılmış salçayı da ilave edin. Tuzunu da ayarlayarak suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çekince üzerine erimiş margarini gezdirerek servis edin.Afiyet olsun… CACIK Malzemeler : * 4 su bardagi sulu yogurt * 3 tane salatalik * 3 dis sarmisak, * 1 bag dereotu * 4 kasik zeytinyagi, tuz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hazırlanışı: Salataliklarin kabuklari soyulur ve rendelenir. Sarmisaklar dovulur. Dereotlari ince kesilir. Tum malzeme yogurdun icinde karistirilir. Uzerine zeytinyagi gezdirilir. LOKMA TATLISI Malzemeler: 2 adet yumurta Yarım paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı yoğurt Çok az miktarda tuz Tepeleme 5 yemek kaşığı un Kızartmak için; 1 su bardağı sıvıyağ Şerbeti için; 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker Yarım limonun suyu Üzerine; Ceviz ya da Hindistan cevizi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı: Önce şerbet hazırlanır ve soğutulur. Daha sonra hamur için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Sıvıyağ tavaya konulur ve yağ kızdırılır. Hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar alınır ve yağın içine atılır. Her yanı kızarınca yağdan çıkarılıp sıcak sıcak hemen soğuk şerbete atılır. 1 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır. AFİYET OLSUN…
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
24 Mart 2011, 21:39 | #57 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ PAÇA ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Paça Malzemesi * 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur) * 4 Su Bardağı Su * Tuz Terbiye Malzemesi : * 1 Çorba Kaşığı Tereyağı * 1 Çorba Kaşığı Un * 2 Yumurta * 1 Limon Suyu * 6 Çorba Kaşığı Sirke * 6 Diş Sarmısak Hazırlanısı 1 – Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin. 2 – Başka bir tencerede tereyağını kızdırın.Unu ilave edip 2 dakika kavurun.Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin.Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin. 3 – Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın. - Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz.Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur DALYAN KÖFTESİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 500 Gr. Kıyma 1 Adet rendelenmiş kuru soğan 1 Adet yumurta 1 Fincan robottan çekilmiş bayat ekmek 1 Adet haşlanmış havuç 1 Adet haşlanmış yumurta 1 Çorba kaşığı bezelye Köftenin üzerine sürmek için bir adet yumurta Patates Püresi İçin Malzemeler: 4 Adet orta boy patates 1,5 Su bardağı sıcak süt Yarım çay bardağı çiçek yağı Kekikli Domates Sosu için Malzemeler: 1 Adet domates 1 Çorba kaşığı domates salçası 2 Diş sarımsak 2 Tatlı kaşığı kekik • Yeteri kadar su Tuz, Karabiber Yapılışı: Karıştırma kabının içine kıymayı alıyoruz. Yumurta, bayat ekmek, tuz karabiber, kimyon ilave edip yoğuruyoruz. Kıymamızı rulo haline getiriyoruz. Elimizi ıslatarak kıymamızın ortasını yavaş yavaş açıyoruz. İçerisine haşlanmış havucu ikiye veya dörde bölerek yerleştiriyoruz. Haşlanmış yumurtayı dörde veya altıya bölerek yerleştiriyoruz. Daha sonra bezelyeleri ilave ediyoruz. Kıymamızın iç harcını biraz bastırarak kapatıyoruz. İki ucun birbirine kaynamasını sağlıyoruz. Kıymamızın kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine alıyoruz. Elimizi ıslatarak köftemizi düzeltip, çırpılmış yumartayı sürüp 170 derecede 45-50 dakika pişiriyoruz. Patates Püresi Tarifi: Patatesleri doğruyoruz ve haşlıyoruz. Haşladıktan sonra süzüp, tencereye alıyoruz. Patatesleri eziyoruz. Üzerine sıcak süt ilave ediyoruz. Yağ, tuz ilave edip çırpma teliyle karıştırıp kaynatıyoruz. Kıvamını ayarlıyoruz. Sos Tarifi : Tavamızın içine yağımızı koyup sarımsağı ilave ediyoruz. Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edip kavuruyoruz. Tuz, biber, su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kıvamını ayarlıyoruz. Fırından çıkardığımız köftemizi halkalar halinde kesiyoruz. Patates püresi ve sosumuzu koyup servise hazır hale getiriyoruz. ÇOBAN SALATA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 küçük boy soğan 3 olgun domates 2 salatalık 5 sivri biber Yarım demet maydanoz Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı sirke 4-5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Tuz Hazırlanısı Soğanları incecik piyazlık doğrayın. Üzerine tuz serpip elinizde ovalayarak soğanı yumuşatın. Domatesleri kabaca dilimleyin. Salatalıkları ister kabuklarını soyarak, ister kabuklarıyla bırakarak yarım daire biçiminde ince ince dilimleyin. Sivri biberlerin sap ve çekirdek kısımlarım çıkarıp ince ince dilimleyin. Maydanozu incecik kıyın. Sebzelerin üzerine limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz ilave ederek dikkatlice harmanlayın. Geniş bir servis tabağına çıkarın. Çoban salatayı fazla bekletmeden servis yapın. FINDIKLI PASTA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 6 adet milföy hamuru 6 adet kedidili bisküvi 1 su bardağı iri çekilmiş fındık 1 çay bardağı pudra şekeri Kreması için 4 adet yumurta sarısı 1,5 su bardağı süt 1,5 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Hazırlanışı Kremasını hazırlamak için tencereye yumurta sarısı ve şekeri alın. Köpürene kadar iyice çırpın. Un, nişasta ve limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. Sütü yavaş yavaş tencereye ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirip soğuması için bekletin .Fırın tepsisine yağlı pişirme kâğıdı serin. Milföyleri yağlı kâğıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Milföylerin kenarlarını keserek düzeltin. Milföyleri arasına kremayı kalın bir kat halinde yayıp üst üste yerleştirin. Kedidili bisküvileri robota alıp un halinde ezin. Fındık ve kalan kremayı ekleyip karıştırın. Pastanın kenarlarını fındıklı kremayla kaplayın. Üzerine pudra şeker serpin. Demir şişi ocağın üzerinde kızdırıp şekerin üzerine kare motifler oluşturacak şekilde sürerek şekerin karamelize olmasını sağlayın. Dilimleyip servis yapın. |
|
25 Mart 2011, 01:16 | #58 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ SU Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MERCİMEK KÖFTESİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 litre su 1,5 su bardağı Özsari köftelik bulgur 2 baş kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber Dilediğiniz miktarda pulbiber 1 çay bardağı sıcak su 1,5 yemek kaşığı domates salçası 1 demet maydanoz 6-7 sap yeşil soğan 1,5 tatlı kaşığı tuz Marul veya roka Hazırlanışı 1.Mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. Tencereyi açık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur).Pişmiş mercimek muhallebi kıvamında olmalı. 2. Köftelik bulguru derin ve yayvan bir kaba/köfte leğenine alın. Üzerine pişmiş mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp bulgur şişene kadar (30-45 dakika) bekletin. Üzerine biber salçasını ve domates salçasını ekleyin 3. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Zeytinyağı ile soğanları hafif kavurun. Dilediğiniz kadar pul biberi kavrulmuş soğana ekleyin ateşin altını kapatın. 4. Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun. 6. Derin kaptaki karışımınıza tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ve pulbiberli zeytinyağında kavrulmuş soğanı ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir) 7. Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin. JÜLYEN SALATA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1,5 kg kabak, soyulmuş 1kg havuç, soyulmuş 1 demet dereotu, doğranmış 3-4 salatalık, soyulmamış Sos: yarım çay b. zeytinyağı 1,5 limonun suyu tuz kuru fesleğen Hazırlanması: Sebzeleri jülyen bıçağıyla fotoğraftaki gibi doğrayıp harmanlayın. (kabakların ve salatalıkların çekirdekleri kısımlarını doğramayın) Sosunu servisten 1 saat önce üszgeçten geçirerek salataya ilave edin. Dereotuyla süsleyip servis yapın. GÖKKUŞAĞI KAFESİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 3 havuç 3 patates yarım çay bardağı süt 2çorba kaşığı sıvıyağ 2 yumurta 500 gr az yağlı kıyma 1 soğan 5 diş sarmısak 1 dilim bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı köfte baharı 1 tatlı kaşığı kimyon kaşar peyniri Sosu için 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 3 diş dövülmüş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 bardak tavuk yada etsuyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Yapılışı: Patates ve havuçları haşlayıp rendeleyin.süt ,yumurta,sıvıyağ ve tuz ile püreyi hazırlayın. Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyin.ufalanmış ekmek içini,dövülmüş sarmısakları,baharatları ve yeterince tuzu ekleyip iyice yoğurun.Yağlanmış tepsiye yayın.orta ısılı fırında yarıyarıya pişirin.fırından çıkarıp üzerine püreyi yayın,rendelenmiş kaşar peynirini serpip peynirler kızarana kadar fırında bekletin.yanında sosuyla birlikte servis yapın. Gökkuşağı Kafesi'nizi afiyetle yiyebilirsiniz. KARAGÖZ TATLISI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 1 su bardağı sıvı 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı pudraşekeri 1 su bardağı ince çekilmiş fındık 2 çorba kaşığı kakao Aldığı kadar un ( 3+1/4 su bardağı yetti) 1 paket kabartma tozu Şerbeti için; 2 su bardağı su 2 su bardağışeker yarım limon suyu 1 çay kaşığı vanilya Yapılışı; 1. Öncellikle şerbetini hazırlayın; Bunun için 2 su bardağı su ve şekeri kaynatın.Limon suyunu ilave edip, şerbeti ocaktan alın. 1 çay kaşığı vanilyayı da karıştırın. Şerbeti soğumaya bırakın. 2. Ayrı bir yerde sıvıyağı , yumurta, yoğurt, pudra şekerini ve kabartma tozu ile beraber aldığı kadar unu ilave edip; hamur toplanana kadar yoğurun. 3. hamuru 4 ‘e bölün. Bir parçasına 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin. İnce kıyılmış fındığı da ekleyip, yoğurun. Bu hamuru da üçe bölün. 4. Diğer tarafta da 3 adet sade hamurumuz var. Bunlarda birini merdane ile uzunlamasına açın. Kıyısına kakaolu hamurudan serit yapin ve yerlestirin. Beraber sarın. Bir parmak kalınlığında kesin. 5. Yağlanmış tepsiye dizin. 6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. 7. Üzerine soğutulmuş şerbet gezdirin. 8. Üzerini örtüp 4 saat kadar dinlendirin. 9. Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz. |
|
26 Mart 2011, 03:50 | #59 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ SEBZELİ ŞEHRİYE ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 adet kereviz 2 havuç rende 5 domates (rende) 1 su bardağı tel şehriye 3-4 dal maydanoz ( ince kıyılmış) 3-4 dal kereviz sapı ( ince kıyılmış) Hazırlanışı Sebzeleri rendeleyin ve yağda çevirin. Sebzeler çorba kıvamına gelince, içine sıcak su ve şehriyeleri ekleyin. Şehriyeler pişinceye kadar ocakta bırakın. Ocaktan almaya yakın, maydanoz ve kereviz saplarını ilave edin. Soğuk günlerde limon suyuyla harika gider ZEYTİNYAĞLI RENKLİ BİBER DOLMASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri 3 adet sarı dolmalık biber (içleri çıkarılmış) 3 adet kırmızı dolmalık biber (içleri çıkarılmış) 3 adet yeşil dolmalık biber (içleri çıkarılmış) 3 su bardağı pirinç (500 gr - soğuk su ile yıkanmış - harcı için) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su (200 ml) 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1 paket Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı (harcı için) 1 çay bardağı zeytinyağı (75 ml - harcı için) 2 su bardağı sıcak su (400 ml - harcı için) Tarifin Hazırlanışı Pirinci soğuk su ile yıkadıktan sonra zeytinyağında kavurun. Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı’nı pirince ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ilave edip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin ve soğumaya bırakın. Renkli biberleri harç ile doldurun ve tepsiye dizin. Su içerisinde sarımsakları ve zeytinyağını karıştırıp biberlerin üzerine dökün. Önceden 190ºC ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak iken üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleri ile süsleyip servis edin. ERİŞTELİ PATLICANLI LAZANYA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri 1 paket erişte 200 gr kıyma (sosu için) 2 adet patlıcan (sosu için) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tereyağlı margarin 2 yemek kaşığı tereyağlı margarin (sosu için) 1 adet kuru soğan (sosu için) 1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni (sosu için) 1 yemek kaşığı salça (sosu için) 2 adet domates (sosu için) 1 tatlı kaşığı kekik (sosu için) 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (sosu için) 1 su bardağı rende kaşar (sosu için) Bir miktar çekilmiş karabiber (sosu için) 1 tatlı kaşığı şeker (sosu için) 4 adet kurutulmuş domates (üzeri için) 1 yemek kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni Tarifin Hazırlanışı Tencereye bol su koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine tuzu, zeytinyağını ve erişteyi koyup 8 dakika haşlayın. Haşladığınız eriştenin suyunu süzerek tereyağlı margarin ile yağlayıp sıcakta tutun. Sosu için: Tavaya yağı koyup kızdırın. İçine kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve doğranmış patlıcanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Doğradığınız domatesleri ve salçayı, 1 yemek kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni’yi, suyu, şekeri, Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi, kekiği, kırmızı pul biberi ve çekilmiş karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Fırın tepsisinin içine bir kat kıymalı sebzeli patlıcandan koyup üzerine yağladığınız eriştenin yarısını, üzerine bir kat daha kıymalı sebzeli patlıcan ve kalan erişteyi koyup düzeltin. Son olarak üzerine rende kaşarı serpip kurutulmuş domatesler ile süsledikten sonra önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin. HERSE Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri 4 adet patlıcan 3 adet kırmızı yağ biberi 2 adet sivri biber 2 adet domates 2 diş Sarmısak 4-5 dal maydanoz yarım limon suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Tarifin Hazırlanışı patlıcan ve yağ biberlerini közleyin kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve çatalla biraz ezin. Sivri biberleri, kabukları soyulmuş domatesleri, maydanozu ve sarımsağı da ince ince doğrayın.(sarımsağı rendelemeyin doğranınca ağızda daha güzel bir tat bırakıyor.) Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp daha sonra servis yapacağınız tabağa alın. KAKAOLU ISLAK KEK Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri 2 çorba kaşığı kakao 2 su bardağı un 1 Paket yumuşatılmış margarin 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt 4 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı su (üzeri için) 1 çorba kaşığı un (üzeri için ) 8 çorba kaşığı toz şeker (üzeri için ) 2 adet yumurta sarısı (üzeri için ) bir miktar pudra şekeri (üzeri için ) Tarifin Hazırlanışı Sosun Yapılışı İki yumurta sarısını, unu, şekeri, kakaoyu bir tencereye koyup karıştırınız. Üzerine iki su bardağı suyu azar azar koyup eziniz. Tencereyi ateşe koyup karıştırarak, un çorbası kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Kek Tarifi 4 yumurtayı bir kaseye kırınız. Şekeri koyup, biraz karıştırarak krem haline getiriniz. Yağı hafif eritip yumurta, şeker karışımına koyup sütü de ilave edip karıştırınız. Una kabartma tozunu, vanilyayı koyup karıştırınız. Bu karışımı kasaye koyup hepsini un ve yumurta karışıncaya kadar karıştırınız. Uzun ince (baton pasta gibi) bir kek kalıbına hamuru döküp yayınız. Isıtılmış orta hararetli fırında hiç kapağını açmadan 40-45 dakika pişiriniz. Ateşten alıp, biraz soğutup üstünün sosunu ılık olarak dökünüz. Tamamen soğuduktan sonra üzerine elek yardımıyla pudra şekeri serpin. Soğuk servis edin. |
|
26 Mart 2011, 20:33 | #60 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü TAVUKLU BEZELYE ÇORBASI [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] *1 küçük tavuğun göğüs eti *1 küçük şişe garnitür *1 yumurta *1/2 limon *tuz,kırmızı biber, *üzeri için 3 çorba kaşığı sıvıyağ Tavuğumuzu güzelce haşlayıp küçük küçük didikliyoruz.Sonra üzerine süzdüğümüz garnitürümüzü ekliyoruz ve tavuğun suyuyla hepsini kaynatıyoruz.Siz garnitürünü evdede yapabilirsiniz.Ben bazen evde hazırlıyorum.İyice kaynayıp tatları birbirine karışan çorbamızın altını kapatıp,yumurta ve limonla yaptığımız terbiyesini karıştıra karıştıra ekliyoruz.Üzerine kırmızı biberli yağımızı döküp servis yapıyoruz.... KAZAN KEBABI [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 4-5 Patlıcan 1 Orta boy kuru soğan 1/2 Kg Kıyma(Bir defa çekilmiş ve orta yağlı) 1 Çorba kaşığı biber salçası 3 Orta boy Domates(Ortadan kesip rendeleyin) Tuz-Karabiber Patlıcanları yıkayıp başını kesin ve resimdeki gibi hazırlayıp tuzlu suyun içine atın. Kıymanın içine soğanı küçücük doğrayın.Salçasını,tuzu ve karabiberi ilave edip yoğurun.(Köftelerden küçüklere verecekseniz karabiber koymayın.Kıyamam onlara)Patlıcanları sudan çıkarıp ellerinizin arasında suyunu sıkın.Elinize ceviz kadar kıyma alıp yuvarlayın ve patlıcanları keserek yaptığınız yuvalara yerleştirin.Hepsini hazırlayınca tencereye yerleştirin.Üstüne bir kahve fincanından az yağ gezdirin.Domateslerini de koyup ocağa oturtturun.Kaynamaya başlayınca altını kısın.Yağında kalana kadar pişşin.Gerekirse 1 çay bardağı kaynar su ilave edebilirsiniz. Çok hafif ve kolay aynı zaman da lezzetli bir yemektir. Ben Kazan Kebabı yaptığım gün muhakkak Lavaş ekmek de alırım.Ekmeğin içine bir patlıcan ,bir etinden koyar üstüne kuru soğan ekler dürüm yapar ve öyle yeriz.Tavsiye edilir..... PATATESLİ KUBBE PİLAVI [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEME LİSTESİ: pilavı için: 2.5 su b. pirinç 1 çorba k. tereyağı sıvıyağ tuz etsuyu 300 gr et 1 kase arpacık soğan 5 patates 1 çorba k. salça tuz,karabiber HAZIRLANIŞI: kubbe pilavı için ilk olarak 300 gr et tencereye alınır, soğan ve sıvıyağ ile kavrulur.salçası eklenir.tuzu, karabiberi ayrlanır. önceden haşlanmış patatesler küp küp doğranarak eklenir. diğer tarfatan pilav için tavaya sıvıyağ ve tereyağı alınır pirinçler ilave edilerek kavrulur. hazır olan patatesli, etli harç çukurca bir kaseye doldurulur.kaze derin bir tencereye ters çevrilir. kenarlarına kavrulmuş pirinçler alınır.üzerine etsuyu ilave edilerek 195 decrecede fırında suyu çekinceye kadar pişirilir.pişince fırından alınarak ortasındaki kase çıkarılarak servis yapılır. PEYNİRLİ CİPSLİ SALATA [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER: 1 atom salata 1 elma 1 yeşil biber 50 gr örgü peynir 1 kase patates cipsi 1 çorba k. ketçap 1 çorba k mayonez 1 tutam dereotu HAZIRLANIŞI: göbek iri doğranarak servis tabağının zeminine alınır. üzerine doğranmış biber eklenir.Daha sonra da ince kesilmiş elma konur.elmaların üzerine rendelenmiş peynir ilave edilir.üzerine ketçap mayanoz de eklenir ve en son üstüne dereotu alınarak servis yapılır. Portakallı ve Vanilyalı Kup [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Portakallı ve Vanilyalı Kup Malzemeler 2 paket vanilyalı puding 2,5 su bardağı portakal suyu 2,5 su bardağı süt 4-5 kakaolu bisküvi (arzuya göre) 2 yemek kaşığı fındık kırığı Hazırlanması: 1 paket vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı portakal suyu ile pişirin. Diğer pudingi de 2,5 su bardağı süt ile pişirin. Süt ile pişirdiğiniz pudingi dilerseniz biraz soğutup içine bisküvi kırıklarını ve fındıkları ilave edin. Kuplara birer kepçe vanilyalı puding koyun. Üzerlerine birer kepçe portakallı puding dökün. Katları bu şekilde tamamlayın. Eğer baton kalıp kullanıyorsanız kalıbınıza portakallı pudingi dökün. Üzerine vanilyalı pudingi yayın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin. Kalıbı ters çevirin, dilimleyerek servis yapın. afiyet olsun
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
Etiketler |
günün, menüsü |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı | Zeytin | Yaşam ve Detay | 3 | 14 Aralık 2023 14:44 |
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! | İpek- | Yaşam ve Detay | 4 | 13 Mart 2023 23:49 |
Bat Yemeği | Funda | Diyet Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2018 21:04 |
Patlıcan Yemeği | Amelia | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ağustos 2014 21:24 |
ıspanak yemeği | Bora | Sebze Yemekleri | 14 | 19 Mayıs 2011 17:19 |