IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 01 Mart 2011, 20:43   #41
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Zeytinyağlı, Sebzeli Tavuk
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  • 250 gr tavuk bonfile
  • 2 adet orta boy kabak (ince)
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı süt
  • haşlanmış bezelye
Ön Hazırlık:

Tavuk etlerini eninden 2 ‘ ye kesip incelterek istediğiniz şekilde doğrayın. Üzerine karabiber ve sütü ekleyerek 3-4 saat buzdolabında bekletin.


Hazırlanışı:


Sebzeleri temizleyip doğrayarak vitaminlerinin kaybolmaması için buharda pişirin. Ayrı bir yerde teflon tavaya yağı koyup tavukları arkalı önlü hafifçe kızartın. Üzerilerine baharatları ilave edip karıştırarak haşlanmış sebzelerle beraber sıcak servis yapabilirsiniz.

Havuçlu ve Soğanlı Pilav
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemler:
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 2 tane orta boy havuç,
  • 1 tane soğan,
  • 3-4 kaşık sıvı yağ,
  • 2 kaşık tereyağ,
  • tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 3 su bardağı sıcak su,
Hazırlanışı:
Öncelikle pirinçleri 1 saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonra bol soğuk su ıle yıkayıp süzün. Tereyağ ve sıvı yağ karışımına minik küpler halinde doranmış havuçları katıp kavurun. Havuçlardan sonra yine minik doğranmış soğanı katıp kavurmaya devam edin. soğanlarda renk deiştirince süzülmüş pirinçleri katıp tuzunu katıp kavurmaya devamö edin. kavrulmuş pirinçlere sıcak suyunu ve şekerini koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip 15-20 dakika demlendirin...

Fırında Şeftali Tatlısı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

  • Şeftali
  • Her yarım şeftali için 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı

Şeftalileri yıkayıp 2'ye kesin. Kesik kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Her yarım şeftalinin üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin ve 200 derecede, turbosuz ayarda yaklaşık olarak 45 dk. pişirin. Eğer şeftalilerin suyunu salmadan kızarmaya başladığını görürseniz dereceyi biraz düşürmeniz gerekebilir. İsteğinize göre krem şanti veya kaymakla servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 02 Mart 2011, 20:59   #42
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




ŞAFAK ÇORBASI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık yağ
  • 2-3 adet domates
  • 4 bardak et suyu
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • tuz
HAZIRLANIŞI
Yağla, unu tencereye koyup, orta hararetli ateşte pembeleşmeden kavurunuz. Domatesleri kabuklarını soymadan iri parçalar halinde karışıma ilave edip, hemen et suyunu ekleyin. Domatesler ezilinseye kadar pişirin, pişince süzgeçten başka bir tencereceye ezerek geçirin. Tekrar ateşe koyup 1-2 defa daha kaynatın. Yemeğe 20 dk kala terbiyesini koyun ve sofraya alın.
Sütlü Terbiye : Yumurta sarıları bir kaseye kırılır. Kaşıkla karıştırarak ezilir, sonra içerisine 1 su bardağı soğuk süt ilave edilir, karıştırılır, çorbanın suyuyla hafif ılıklaştırılıp kaynayan çorbaya katılır. Karıştırarak bir taşım kaynatıp ateşten alınır.

FIRINDA PATATESLİ TAVUK KÖFTESİ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
  • 4 Adet küçük boy patates
  • 6 Adet İnce çarliston biber
  • 3 Kaşık sıvı yağ
  • 4 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 50 gr taze kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Galeta unu
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Adet domates
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 su bardağı kadar kaynar su
  • Kimyon, karabiber, tuz, köri, kekik, toz kırmızı biber
Yapılışı:


Patatesleri soyun, yıkayın ve fazla ince olmayacak şekilde doğrayın, üzerine biraz sıvıyağ gezdirin, tuzunu ekleyin ve elinizle harmanlayın üzerlerine çarliston biberleri dizin ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında çiğlikleri gidinceye kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin, biberlerin bir yüzü kızarınca diğer tarafını çevirmeyi unutmayın.

Tavuk göğüslerini doğrayıcınızda iyice çekin, kaşar peynirlerini küçük küçük kareler halinde doğrayın.
Elde ettiğiniz tavuk kıymasını yoğurma kabına alın, isteğinize göre baharatları, yumurtayı, sıvıyağı, kaşar peynirini ilave edin ve iyice yoğurun, galeta ununu yavaş yavaş ilave edin, yaklaşık olarak yarım su bardağından biraz fazla galeta unu yeterli olacaktır, elinizle şekil vermeye çalışın, gerekirse yağ ve galeta unu ilavesi yapabilirsiniz.

Salçayı bir su bardağı veya kullanacağınız tepsinin büyüklüğüne göre ayarlayacağınız kaynar suda eritin, ezdiğiniz sarımsakları, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırarak, pişirdiğiniz patateslerin üzerine gezdirin.

Köfteleri patateslerin üzerine yerleştirin aralarına biberleri de yerleştirin ve köfteler kızarıncaya kadar fırında pişirin, isterseniz köftelerin diğer tarafını da çevirip kızartabilirsiniz.
ARPA ŞEHRIYELI PILAV
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER
  • 1 kahve fincanı arpa şehriyesi
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • 2 bardak pirinç
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
PEYNİRLİ CACIK
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  • 2 adet salatalık
  • 200 gr. krem peyniri
  • 1 kaşe yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 10-15 dal dereotu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • yarım tatlı kaşığı tuz

Karıştırma kabına yoğurt, peynir ve yarım su bardağı su konur. İyice çırpılır, üzerine tuz ve zeytinyağı katılır, biraz daha karıştırdıktan sonra, rendelenmiş salatalık, ince kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsak eklenir, karıştırılır, kaselere bölüşütürülür.

İRMİKLİ KEŞKÜL
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 1 adet yumurta

Tencereye soğuk süt ve diğer malzemeler konur. Ateşe koymadan önce karıştırılır. Sonra orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Kaselere üleştirilir. Üzerine iri çekilmiş badem serpilir.


AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Mart 2011, 21:11   #43
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Pratik Tavuklu Çorba

Az malzemeyle doyurucu ve besleyici bir yemek yapmak istiyorum diyorsanız, pratik tavuklu çorba tarifi tam size göre! Soğuk algınlıkları için doğal antibiyotik niyetine de içebilirsiniz.

Malzemeler,
  • 1 Adet tavuk butu
  • 1 Çay bardağı tel şehriye
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet yumurta
  • Çeyrek demet kıyılmış maydonoz
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı,
Tavuk butunu iyice temizleyip yıkadıktan sonra haşlayın.
Haşlandıktan sonra süzüp, suyunu tencereye alın.
Tavuğu ince ince didikleyip, tavuk suyuna ilave edin.
Tel şehriyeyi çorbaya ilave edip, orta ateşte pişirmeye başlayın.
Terbiyesi için ayrı bir kasede; yumurta, limon suyu ve sıvıyağı karıştırın.
Şehriyelerin pişmesine yakın, yavaş yavaş tencereye ekleyip, karıştırın.
Maydonoz, tuz ve karabiberini ekleyin.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

Karnıyarık yemeğinin “sağlıklı beslenme” versiyonu karşınızda. Düşük kalorili, nefis bir akşam yemeği. Et yemeklerinin yanında garnitür olarak da ikram edebilirsiniz.

Malzemeler:
  • • 4 adet patlıcan
  • • 5-6 adet sivribiber
  • • 5 domates, (küp küp doğranmış)
  • • 2 adet kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
  • • 5-6 diş sarımsak, doğranmış
  • • kızartmak için sıvıyağ
  • • 3 yemek kaşığı zeytinyağı, (iç harcını kavurmak için)
  • • yarım limon suyu
  • • 1 tatlı kaşığı tuz
  • • 1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı:


Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün.

Kabak dolması gibi içlerini oyun.
Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
Patlıcanları kızartın.
Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın.
Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun.
Domatesleri ekleyin.
Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin.
Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun.
Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu hazırladığınız patlıcanların üzerine gezdirin.
200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Ilık veya soğuk servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bulgurlu Yemyeşil Salata

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İçindekiler:
  • 4 yemek kaşığı ince bulgur
  • taze soğan
  • tere
  • roka
  • taze nane
  • maydanoz
  • kırmızı biber
  • nar ekşisi
  • zeytinyağı
Hazırlanışı:
bulgurları sıcak suyla ıslatıp kapaklı bir kabda şişmeye bırakıyoruz bu arada elimize geçen bütün yeşil şeyleri ince ince kıyıyoruz, isterseniz kırmızı biber ve konserve mısır ekleyerek yeşilliklerle güzel bi kontrast oluşturabilirsiniz, orası sizin zevkinize kalmış sonracııma şişen bulgurla diğer malzemeleri buluşturuyoruz...
Ve asıl bomba olan nar ekşisi ve zeytinyağıyla birgüzel harmanlayarak servise sunuyoruz .
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

  • 4 milföy hamuru

Şerbet için:
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay kaşığı limonsuyu

Kızartmak için:
  • Ayçiçek yağı

Süslemek için:
  • Toz tarçın

Yapılışı:


Bir tencerede şerbet için su,tozşeker ve 1-2 damla limonu kaynatın ve soğumaya bırakın.

Miföyleri 15 dk. oda ısısında bekletin.Tırtıklı kesici ile şerit şeklinde kesin.Dilerseniz ortasından sıkıca bükün.
Bir tavada kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün.
Sonra şerbetin içine atın.15 dk. bekletin ve şerbetten çıkarın.
Toz tarçın serperek servis yapın.


AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Mart 2011, 23:52   #44
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Biber Patlıcan Dolması:
İc Malzemeler:


  • 2,5 su bardagı pirinc
  • 1 adet domates
  • maydonoz
  • yarım cay bardagı sıvıyag
  • 2 adet sogan
  • 2 yemek kaşıgı salca
  • tuz, karabiber,pulbiber, nane
  • 1 tatlı kaşıgı şeker

Üstü icin :
  • Domates

Hazırlanışı:


ilk önce eğer patlıcanda yapıcaksanız patlıcanları iki kesip iclerini oyun ve tuzlu suda bekletin.

biberlerin şapkalarını ve cekirdeklerini cıkarıp icini temizleyip yıkayın.
ic malzemleri hazırlayın önce pirincleri yıkayın yıkamış oldugunuz pirinclerin üstüne ince dogranmış maydonoz, domates ve soganı ekleyin ardından salca ve baharatları ekleyin ve annemin tavsiyesiyle ben şeker ekledim tüm malzemleri karıştırıp patlıcanlarımızı ve bibelerimizi doldurup üstüne kestigimiz domateslerle biberlerin agzını kapatıyoruz ve tencereye oturtuyoruz biberlerin yarısına kadar su doldurup kapagını kapatıp altınıda kısıp agır agır pişmesini bekliyoruz piştigini renginden ve catal yardımıyla anlarsınız yada pirincinin tadına bakmanız yeterli olur..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tavuklu Patates Yemeği

Malzemeler


  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates (küp küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • tuz,karabiber,kekik
Yapılışı
Soğanı, biberi, havucu, domatesi ve patatesleri doğrayın.
Tencereye önce yağı, soğanı,havucu ve biberi koyup soteleyin. Arkasından domatesi ( Ben domates sosu kullandım) ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. En son olarak patatesleri ekleyin ve biraz kavurun.
Patatesler biraz kavrulunca üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Baharatlarını da ekledikten sonra pişmeye bırakın.
Haşlamış olduğunuz tavuğu didikleyin ve 1 tatlı kaşı sıvı yağda biraz kızartın. ( Bu şekilde daha lezzetli oluyor)
Patatesler pişince tavuğu ekleyip bir iki dakika daha kaynatın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kırmızı Biber Salatası
Malzemeler


  • 2 adet kırmızı biber
  • yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
Yapılışı: Biberleri fırında közleyin. Bir kasede yoğurt, sarımsak ve mayonezi karıştrın. Közlenen biberleri bu karışıma ekleyin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ÇİLEKLİ SÜTLÜ TATLI
MALZEMELER



  • 5 sb süt
  • 1 sb şeker
  • 1 sb un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tk tarçın


SOSU İÇİN
  • çilek
  • 2,5 yk şeker
  • 1,5 çk nişasta
YAPILIŞI
Sütü, şekeri ve unu koyulaşıncaya kadar karıştırarark pişirip vanilyayı tarçınıda koyup karıştırıp ocağın altını kapatıp mikserle 5-10 dak çırpıp, petibör bisküvileri rondadan geçirip borcama döküyoruz,, üstünede pişirdiğimiz karışımı döküyoruz. çilekleride rondadan geçirip tencerede şekeri ve nişastayıda sulandırıp eritip hepsine bigüzel karıştırıp kaynadıktan sonra soğutup sütlü karışımın üstüne döküyoruz. hindistan ceviziyle süsleyip afiyetle yiyoruz….
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Mart 2011, 00:47   #45
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ


LİMON


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



HAMSİ TAVA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme:

800 gr-1 kg iri hamsi , Mısır unu , Tuz , Zeytinyağı

Yapılışı:

Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan ve kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamı gidinceye kadar yıkayın.
Hamsileri tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin. Tavada yağı iyice kızdırın.
Hamsileri mısır ununa bulayın ve fazla unu atmak için hafifçe silkeleyip tavaya serbest bir şekilde ve azar azar dizin. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın.
Sıcak servis yapın.
Notlar:
Mısır unu balığa çok hoş bir gevreklik verir. Bu nedenle kılçıkları çıkarılmadan pişirilmesi ve böylece yenmesi tavsiye olunur.
Mısır unu fazla yağ emmeyeceği için kağıt havluya gerek yoktur.
Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun.


RENKLİ SALATA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

akdeniz yeşilliği
salatalık
maydonoz
dereotu
roka
tere
Sosu İçin
Limon
Bir miktar sirke
kekik, tuz, zeytinyağı

Yapılışı

Bütün yeşillikler elde parçalanır. Salatalık doğranır. Daha sonrada ayrı bir kapta limon, sirke, kekik, tuz, zeytinyağ salatanın miktarına göre ayarlanarak iyice karıştırılıp (kavonozda da çalkalayarak karıştırabilirsiniz.) servis yapılacağı zaman hazırlanan salatanın üzerine dökülür.Son olarak da havuç ile süsleyebilirisiniz.


CEVİZLİ MUZ TATLISI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

4 muz
1 çay kaşığı vanilya
15 gr tereyağı
12 kedidili bisküvi
3 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
1 çorba kaşığı iri çekilmiş yer fıstığı

Hazırlanısı

Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın.
Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin.
Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistan cevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın.
Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun.
Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin.
Üzerine yer fıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2011, 03:51   #46
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ


SU


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



DÜĞÜN ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

750 gram koyun
gerdan eti
1 adet soğan
1 adet orta boy havuç
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
Bir buçuk çay kaşığı tuz
Terbiyesi için: 1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 su bardağı soğuk su
Sos için: 4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı

Düdüklü tencereye etleri, suyu, havucu ve soğanı koyup kaynatın. Bu arada kapağı kapatmayın ve biriken köpükleri kaşıkla alıp atın. Köpükler bitince tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 20 dakika (etler yumuşayıncaya kadar) pişirin. Etler pişince, süzgeçten geçirip minik minik didikleyin. Diğer tarafta unu yağda hafifçe pembeleştirin. Et suyunu ve tuzu ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynayınca etleri de ekleyip, 5 dakika daha pişirin. En son 1 adet yumurta ve yarım limonun suyunu iyice çırpın. 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra, tereyağında kavrulmuş kırmızıbiberi üzerine gezdirip servis yapın.


ENGİNARLI PATATES TAVA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 kg patates
8 adet küçük boy
taze enginar
3 çorba kaşığı limon suyu
3 diş sarmısak
3 adet soğan
1 demet roka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber

Yapılışı

Patatesleri tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup, ılınınca buzdolabına koyun. Soğuyunca çıkarıp ince ince dilimleyin. Enginarların sapını 5 cm uzunluğunda kestikten sonra temizleyin. Limon suyu eklediğiniz suda 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Sarmısakları kıyın. Soğanları yemeklik doğrayın. Rokaları temizleyip elinizle küçük parçalar halinde koparın. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırıp patatesleri ekleyin. Sarmısak, soğan, karabiber ve tuz ilave edin. Patatesler kıtır kıtır olana kadar pişirin. Diğer taraftan kalan tereyağı ve zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp haşladığınız enginarları üzerine ilave edin. Hızlı ateşte enginarları kavurun. Sirkeyi de ekleyip bir iki çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Rokaları tavaya alın. Şöyle bir çevirip ocaktan kaldırın. Patatesleri karışıma ekleyip harmanladıktan sonra servis yapın.


YAZ SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

4 adet orta boy domates
1 adet salatalık
150 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı reyhan
1 küçük kuru soğan

Hazırlanışı

Beyaz peynir ezilerek, içine yoğurt, reyhan, ufacık yemeklik doğranmış kuru soğan, ufak küp doğranmış salatalık eklenip iyice karıştırılır. (İstenirse dere otu da konulabilir.) Kapakları çıkartılıp içi oyulmuş domateslerin içine doldurulur. Kırmızı biber ile sepet şekli verilip servise sunulur.


KARIŞIK MEYVELİ TART


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gram un, 200 gram tereyağı 2 adet yumurta, 170 gram pudra şekeri, meyve

Pasta kreması için

500 mililitre süt, 60 gram nişasta 120 gram toz şeker, 1 adet yumurta

Hazırlanışı

Tereyağ ve şeker karıştırılır. Yumurtalar ve un eklenir. Tart kalıplarına yerleştirilip 170 derecede pişirilir. Krema için süt kaynatılır. Şeker, nişasta ve yumurta ayrı bir kapta karıştırılır. Kaynayan süt, bu karışıma eklenir ve ocakta krema halini alana dek pişirilir. Daha sonra ocaktan alınarak soğutulur. Hazırlanan ve pişirilen tartın içine pasta kreması konulur ve karışık mevsim meyveleri ile süslenir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 19 Mart 2011, 02:13   #47
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

KOLA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



TAVUK KÖFTESİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 Tavuk
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
Çeyrek ekmeğin içi
200 gr. kuzu kuyruk yağı
3 Kaşık süt
tuz

Yapılışı

Tavuğun kemiklerini, sinirlerini çıkardıktan sonra kalan lop eti birkaç kez kıyma makinesinden geçirin.
Sonra içine ıslanıp sıkılmış ekmek içini, kuyruk yağının bir bölümünü bu ete katın ve tekrar bir-iki defa makineden geçirin.
Sonra bu kıymaya iki yumurta sarısı, krema (veya süt) bir miktar karabiber, tuz ekip iyice yoğurun ve yuvarlak şekilde köftelerinizi hazırlayın.
Bunları, bir tavaya yağ koyduktan sonra hafifçe unlayıp, ateşte altüst ederek pişirin


NARLI BULGUR SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı sıcak su
8-10 adet taze soğan
1 çorba kaşığı ayçiçekyağı
1 demet maydanoz
6-7 adet küçük boy salatalık
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 adet nar
2 adet limonun suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi

Yapılışı

Bulguru soğuk suyla yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine sıcak suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık bir saat bulgurun suyu çekip yumuşamasını bekleyin (bulguru cam kapaklı bir tencereye koyarsanız suyu çekip çekmediğini kapağını açmadan anlayabilirsiniz). Soğanları temizleyip salata olacak şekilde doğrayın ve 2/3'ünü suyunu çeken bulgura ekleyin. Yağla birlikte 2-3 dakika kavurun ve ocaktan alın. Kalan soğanları, ince kıyılmış maydanozu, küçük küçük doğradığınız salatalıkları, cevizi, ayıkladığınız nar tanelerini ekleyin. Ayrı bir kapta limon suyunu, zeytinyağını ve nar ekşisini, arzunuza göre bir miktar tuzu karıştırın. Salatanın üzerine karışımı gezdirin. Tercihen 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.


ISPANAKLI BÖREK


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1/2 Kg Ispanak (Yaprak kısımları)
250 gr Kıyma
1 Adet Soğan
6 Adet Yufka
2 Su Bardağı Süt
100 gr Margarin
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Fincan Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Un
Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi

Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye aldığınız sıvı yağ içinde soğanları pembeleşene dek kavurun. Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirin. Ayıklanıp yıkanmış ıspanakları küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Yumuşayana dek kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin.

Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (Ispanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için). Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkanın üzerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün. Üzerine koyacağınız her iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun. Yufkanın iki ucunu hafifçe içe çevirerek yufkayı rulo halinde sarın ve dilediğiniz uzunlukta kesin.

Kalan diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını ruloların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Mart 2011, 02:06   #48
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

CİĞER SOTE


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1 adet koyun yada dana ciğeri 1adet soğan 1 adet kırmızıbiber 2 adet çarliston biber 5 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı un kekik, tuz, biberiye

Yapılışı:

Ciğerler küçük küpler halinde doğranır. Una bulanır. Yağımız bir tavada kızdırılır ve ciğerlerimiz iyice kızartılır. İçine ince doğranmış soğanlar ilave edilir ve pembeleşene kadar pişirilir. Biberlerimizi de doğrarız içine koyup biraz daha pişiririz. Tuz ilave ederiz ve 3 yemek kaşığı su ilave edip pişmeye bırakırız. Ocaktan indirmeden 5 dk. önce kekik ve biberiyeyi de serptikten sonra patates püresi ile servis yaparız. Afiyet olsun!


SADE PİLAV


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

* 300 Gr Pirinç
* Tuz Yeteri Kadar
* 150 Gr Çiçek Yağı
* 1 Çorba Kaşığı Et Veya Tavuk Bulyon

Tarifi

Tencerede yağımızı kızdırıp önceden ıslattığımız pirincimizi ilave ederek kavurun. İyice kavrulduktan sonra tuzunu ve et bulyonunu ilave ediniz, sonra suyunu 1 parmak geçecek şekilde doldurunuz 10 dakika kısık ateşte bekletiniz, servise hazır.


DOMATES SOSLU KARIŞIK KIZARTMA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 bostan patlıcanı (topan patlıcan)
3 kabak
20 sivri biber veya 10 çarliston biberi
1 kg domates
2 diş sarımsak
Tuz
Kızartma yağı

Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyun. 1 santim eninde halka halka dilimleyin. Acısının gitmesi için tuzlu su içinde 15 dakika bekletin. Kabakların baş kısımlarını kesin. Bir bıçakla kabuklarını kazıyın. 1 santim eninde verev dilimlere bölün.
Biberlerin saplarını kısaltıp üzerlerine bıçakla küçük birer çentik atın. Bol kızartma yağını kızdırın. Önce sudaki patlıcanları fazla suyunu sıkarak yağa koyun. Her iki tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartın. Servis tabağına çıkarın. Daha sonra kabakları ve en son olarak biberleri kızartın. Biberleri kızartırken yağın sıçramaması için üzerine kapak kapatın. Kızartmayı ılınmaya bırakın. Domatesleri rendeleyin. Kabaca doğranmış sarımsak ve biraz tuzla birlikte ayrı bir tavaya koyun. Hafifçe suyunu çekene kadar pişirin. Kızartmayı yanında domates sosuyla servis yapın.


BOSTANA SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

3 adet Domates
1 adet Salatalık
1 adet Soğa
1 demet Maydanoz
¼ demet Semizotu
8 sap Nane
1 tatlı kaşığı Nar pekmezi
2 adet Yeşil sivribiber

Tarif:

Domatesleri sıcak suda iki dakika tuttuktan sonra soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun. İnce ince doğrayın. Soğanları ince ince doğradıktan sonra tuzlu su ile ovarak acısını çıkarın. Maydanozu, semizotunu, naneyi çok ince kıyın. Sivri yeşilbiberi, daire şeklinde mümkün olduğu kadar ince doğrayın. Hepsini Borcam yuvarlak tencereye koyun ve nar pekmezi veya ekşi nar suyu ile ka¬rıştırın, hafifçe ezin. Borcam tencerenin kapağını da kapatıp bir süre buz dolabında bekletin, soğuk soğuk servis yapın. Not : İsterseniz, bu salatayı koruk suyu, veya sirke ile de yapabilirsiniz. İsteyenler çok az zey-tinyağı da koyabilir.


KAHVE KREMALI FRAMBUAZLI PASTA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Kek Malzemeleri :

1 su bardağı çekilmiş fındık 1 çay kaşığı hazır kahve 8 yumurta 8 kahve fincanı tozşeker 6 kahve fincanı un 1 çay kaşığı vanilya

Sos Malzemeleri :

1 su bardağı dondurulmuş frambuaz 1 su bardağı frambuaz reçeli

Kahveli krema için:

2.5 su bardağı taze krema 310 gram beyaz çikolata 3.5 çorba kaşığı hazır kahve

Yapılışı :

Frambuazlı sosu hazırlamak için; frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin. Kahveli kremayı hazırlamak için: Taze kremayı bir gece buzdolabında bekletin. Bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın. Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın. Kalan kremayı mikserle çırpın. Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin. Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar yaklaşık altı saat bekletin. Keki hazırlamak için: Kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin. Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpükleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Yağlanmış fırın kalıbına döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün. Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin. En üst sırayı kalan kekle tamamlayın. Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp en az 8-10 saat buzdolabında bekletin. Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.



 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Mart 2011, 20:44   #49
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




domates çorbası
İçindekiler (4 kişilik)

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • 2,5 su bardağı su
  • tuz
Hazırlanışı
Yağ ile unu kavurun.
Salçayı ilave edip kokusunun çıkmasını bekleyin.
Rendelenmiş domatesleri ekleyip bir taşım kaynatın..
Suyu ve tuzunu ilave edip koyulaşana kadar ara ara karıştırarak pişirin.
İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Karnıyarık:

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 200-250 gr yağsız kıyma
  • 1-2 adet kuru soğan
  • 3-4 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • yarım demet maydonoz
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı
Hazırlanışı:

Patlıcanları fırının ızgara modunda üst raflarında ara sıra çevirerek közleyin. Patlıcanları bir kaç yerinden delerseniz patlama riski olmaz. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup sıcak akan suyun altında iyice yıkayın. (Patlıcanın acısını alıyor) Büyük bir tavada ince ince doğradığınız soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin birlikte kavurmaya devam edin. Domateslerden birisini üzerini süslemek için ayırın.Kalan domatesleri rendeleyin, maydonozları ince ince kıyın. Rendelenmiş domatesleri tavaya ekleyin, rengi istediğiniz gibi olmazsa salça yada domates püresi katabilirsiniz. Tuzunu ve biberini katın. Ocaktan indirmeden önce kıyılmış maydonozları ekleyin. Şöyle bir karıştırıp ocaktan alın. Patlıcanları yağlanmış bir borcama (ya da fırın kabına) yerleştirin. Ortalarını boydan boya bıçakla çizerek elinizle iyice açın. Harcınızı yarılmış patlıcanlara doldurun. Üzerlerine 1-2 dilim domates yerleştirin. Önceden ıstılmış 250 derece fırında 20 dk pişirin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler:

  • *½ çay bardağı tel şeyriye
  • *1 su bardağı baldo pirinç
  • *1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • *2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • *2 çay kaşığı tuz
  • *3-4 damla limon suyu
  • *1 adet kesme şeker
  • *1+½ su bardağı sıcak su


HAZIRLANIŞI:
Tencereye sıvıyağ konulup tel şehriyeler kavrulur.Tam kararmadan yarım saat önceden ılık ve tuzlu su ile ıslatılmış pirinç yıkanıp süzüldükten sonra ilave edilip 1-2 dakika kavrulur.Ölçü olarak kullandığımız bardağın içine şeker,tuz ,limon suyu ve su eklenip pirince eklenir.Tereyağı da konulup önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Havlu kağıt konulup en az 15 dakika dinlendirilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cacık
Malzemeler;


  • 12 yemek kaşığı Yoğurt (Dolu dolu)
  • 3 su bardağı Su
  • 4 Salatalık
  • 4 diş Sarımsak
  • Tuz
  • Nane
  • Zeytinyağı
Yapılışı;

Yoğurt ve suyu iyice karıştırıyoruz. (Biraz yoğun bir kıvam olmalı.) Salatalıkları soyup rendenin geniş kısmında rendeleyoruz ve sarımsakları dövüp ikisini de yoğurdun içine ekliyoruz. Son olarak arzu edilen miktarda tuz, nane ve zeytinyağı ekliyoruz. Cacığımız hazır..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
Malzeme :

  • Bir litre süt
  • 300 gr. toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 kaşık mısır unu hülâsası
  • Vanilya
  • Limon kabuğu rendesi
  • 100 gr. bisküvi.
yapılışı:
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir ten cereye konur. Karıştırılır. Kaynamakta olan şekerli süte ya vaş yavaş ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine muhallebi doldurulur. İstenirse kıyılmış fındık ser pilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Mart 2011, 02:41   #50
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Hepinizin Ellerinize sağlık cok güzel görünüyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
günün, menüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı Zeytin Yaşam ve Detay 3 14 Aralık 2023 14:44
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! İpek- Yaşam ve Detay 4 13 Mart 2023 23:49
Bat Yemeği Funda Diyet Tarifleri 0 01 Mayıs 2018 21:04
Patlıcan Yemeği Amelia Sebze Yemekleri 0 30 Ağustos 2014 21:24
ıspanak yemeği Bora Sebze Yemekleri 14 19 Mayıs 2011 17:19