07 Şubat 2011, 05:54 | #11 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ BİRA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. SOSİSLİ ÇUBUK MAKARNA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : Yarım Paket Makarna (Çubuk) 250 Gram Sosis 1 Çay Kaşığı Tuz 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Hazırlanması : 1. Sosisleri arzu ettiğiniz kalınlıkta doğrayın. Sosis parçalarının içinden 5 veya 6 adet çubuk makarnayı dikkatlice kırmadan geçirin. Sosis parçaları bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 2. Geniş bir tencerede su kaynatın. Kaynamaya başlayınca bir kaç damla zeytinyağı ve bir miktar tuz ilave edin. 3. Sosis geçirilmiş makarnaları, kırılmamalarına dikkat ederek kaynayan suda 8 veya 10 dakika kadar haşlayın ve süzün. 4. Zeytinyağını geniş yayvan tencereye alıp çok hafif olarak kızdırın ve haşlanmış makarnaları ilave edin. Hafif karıştırdıktan sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın. TURŞULU SALATA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 1 kase kornişon turşu 1kase havuç turşusu 1 kase kırmızı lahana turşusu 1kase pancar turşusu 1 kase karnabahar turşusu 1 kase dövülmüş ceviz 1 demet maydonoz zeytin yağ 1çorba kaşığı kırmızı pul biber Hazırlanması : Kornişon salatalık,havuç , kırmızı lahana,pancar,karnabahar turşularını ve maydonozu ince, ince doğradıktan sonra içine ezdiğimiz cevizi ,zeytin yağıve pul biberi katarak harmanlarız.Özellikle bu salatamız kuru fasulye ve etyemekleri yanında servis edilir.. KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 1 paket ekmek kadayıfı 1 kg. tozşeker Yarım limonun suyu 200 gr. kaymak 5 su bardağı su 4 su bardağı su Hazırlanması : Ekmek kadayıfını geniş bir fırın tepsisine alalım. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatıp ekmeklerin ıslanması için üzerine gezdirelim. Şerbet için tozşeker, 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu kaynatalım. Islatılmış olan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirelim. Hava alabilmesi için bıçak ile birkaç yerinden delelim. Tepsiyi ocak üzerine yerleştirip pişirmeye başlayalım. Tepsiyi ara sıra sallayarak şerbetin iyice koyulaşmasını sağlayalım. Ekmekler renk değiştirdikten sonra yarım su bardağı ılık su ilave edip orta ateşte 4 dakika daha pişirelim. Ekmekleri servis tabağına alıp soğuduktan sonra kaymakla birlikte servis yapalım. PATLAMIŞ MISIR Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı 1 Çay Bardağı Mısır 1 Tatlı Kaşığı Tuz Hazırlanması : 1. Büyükçe bir tencereye bir yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun ve üzerine tuz ekleyin. 2. Bir çay bardağı kadar mısırı da tencereye ilave ederek karıştırın. Bu sırada ocağın altı hararetli bir şekilde açık olsun ve mısırların patlama ihtimaline karşı da tencerenin kapağı yarım açık olsun. 3. Mısırlar patlamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını orta hararete getirerek arada bir tencereyi kulplarından tutarak hafif hafif sallayarak içindeki mısırların karışmasını sağlayın. Tencerenin kapağını açarsanız mısırlar dışarı fırlayacaklardır. Eğer tencereyi yeteri kadar sıklıkla sallamazsanız da altta kalan mısırlar yanabilirler. 4. Patlama sesleri azaldıktan sonra kapağı çok az aralayarak kontrol edin ve ocağın altını hemen kapatıp tencereyi bir kez daha sallayın ve kaselere boşaltarak servis yapın. 5. Eğer mısırlar patlamadan yandılarsa ya tencereyi yeteri kadar sallayamamışsınızdır ya da mısırın cinsinde bir problem vardır. Mısırı mutlaka kuru bir ortamda saklamalısınız nem almışsa da patlamayacaktır. |
|
07 Şubat 2011, 11:40 | #12 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. GÜNÜN MENÜSÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Nohutlu yoğurt çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı yoğurt 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber 1 çay kaşığı nane Tuz Hazırlanışı: * Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Tencereye alıp suyu ve nohutu ilave edin. Tuzu serpip iyice karıştırın. Kısık ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. * Tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve nane serpip servis yapın. Çentik Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. * Bir küçük soğanı ve biberi zeytin yağda soteleyin. (Bir tane domates de arzuya göre doğrayabilirsiniz. ) Bir tatlı kaşığı domates salçasını ve patlıcanları, tuz-karabiberi sırası ile ilave edin. * Diğer yandan da ince ince kestiğimiz patatesleri iyice yıkayın ve kurulayarak kızartın. * Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan yoğurdu bir tülbente aktarın ve biraz suyunu aldırin. En sonra sarımsak ve tuz ile tadlandırın. * Bir yandan da kıymayı kavurun. En sonunda da, baharatlarını ilave edin. * Sırası ile; patlıcanlı karışım, patates kızarmasının yarısı, sarımsaklı yoğurt, kalan patetes kızarması ve et kavurmasını ilave edin. Servise hazir. Bezelye ve havuçlu pirinç pilavı Malzemeler 1,5 kupa dolusu pirinç, ayıklanmış 1 kase dolusu havuç ve bezelye konserve garnitür Tuz Sıvıyağ 2,5 kupa sıcak su veya tavuk suyu Hazırlanışı Sıvıyağ orta boy bir tencereye alıp kızdırın. Temizlenmiş, yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci ekleyip kavurun. Konserve garnitürü ekleyip sıcak suyu veya tavuk suyunu ilave edin. Önce orta hararette, kaynayınca da kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp 30 dakika kadar demlenmeye bırakın. ANTEP SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 4-6 kişilik Malzemesi 4 domates 2 sivribiber 1 salçalık kırmızıbiber 1 demet maydanoz 1 soğan 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı sumak 2 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz 1. Domtesleri ve soğanı soyun. Domatesleri küçük, soğanı ise piyaz doğrayın. Biberler, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. 2. Tüm malzemeyi bir kaseye alın. Tuz, pul biber, sumak, nar ekşisi ve naneyi ilave edip harmanlayın. Salata tabağına alıp servis edin. Gökkuşağı Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: * 3 yumurta * 1 çay bardağı şeker * 3 çay bardağı yoğurt * 1 çay bardağı sıvıyağ * 3 çay bardağı irmik * 3 çay bardağı un * 2 paket kabartma tozu şerbeti: * 3,5 su bardağı su * 3,5 su bardağı toz şeker * bir dilim limon Hazırlanması: 1. Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun. 2. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın. 3. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın. 4. Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin. 5. Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
08 Şubat 2011, 14:02 | #13 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ AYRAN Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. KURU FASULYE Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malemeler: * 2 su bardağı kuru fasulye + 1 litre sıcak su+ 1 tatlı kaşığı şeker+ 1 çay kaşığı tuz * 1 yemek kaşığı salça * 2 adet kuru biber * 1 büyük baş soğan * 1 adet yeşil biber * 1 adet domates * 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber * 1,5 litre sıcak su * 5-6 yemek kaşık sıyı yağ Yapılışı: 1. Bir gece önceden kuru fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. 2. 1 litre sıcak suyun içine, tuz ve şekeri karıştırın. Ve fasulyeyi geceden bu suyun içinde ıslatın. 3. Soğanları ve biberi yemeklik doğrayın. 4. Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye önce yağı koyun, soğan ve biberleri kavurun. 5. Ayrı bir yerde sıcak suyunuzu hazırlayın. 6. Domatesin kabuğunu soyun ve doğrayın, tencereye aktarın. Salçayıda ilave edin.Beraberce 2-3 dakikadar kavurun. 7. Fasulyeleri, tuzunu, kırmızıbiberini, kurubiberi ilave edip, 2-3 kez daha karıştırın. 8. Daha sonra sıcak suyunu koyun. Karıştırın. 9. Tencerenin kapağını kapatın .Düdüğü çalana kadar orta hararetli ateşte, daha sonrasında ise kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin. Eğer suyu biraz fazla ise kapağı açık vaziyette çok az daha kaynatın. Eğer suyu az ise yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin. ŞEHRİYELİ PİLAV Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: * 2 su bardağı pilavlık (baldo) pirinç * 1 çay bardağı arpa şehriye * 2 yemek kaşığı tereyağı * 3 su bardağı kaynamış su * 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanması: Pirinci 3 kez suyunu değiştirmek suretiyle yıkayıp sıcak suda yarım saat ıslatın. Tencereye arpa şehriyeleri koyup karıştırmak suretiyle pembemsi kavurun. ateşi söndürüp tencerenin biraz soğumasını bekleyin. yoksa tereyağı hemen yanıp kararabilir. Şehriyelere tereyağını ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın. pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. karıştırmaya devam edin. pirinçler parlak bir hal alana kadar kavurun. Su ölçüsü bire bir buçuktur. kaynamış suyu pirinçlere ilave edip tuzunu da koyduktan sonra orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağı ile tencere arasına bir peçete veya kağıt havlu koyup pilavı demlenmeye bırakın. yoksa tenceredeki buhar pilavların ıslanmasına neden olur. TURŞU Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. SOĞAN Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. YOĞURT Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. AYVA TATLISI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler * 1 kg. ayva * 1 su bardağı şeker * 1 elma * 1 çay bardağı su * 200 gr. kaymak Hazırlanışı Ayvaları soyuyoruz. Çekirdeklerini ayırıyoruz. Aynı şekilde elmaları soyup ve rendeliyoruz. Ayva, şeker ve rendelenmiş elmayı tencereye koyup 1 çay bardağı su ekliyoruz. Ayvalar pembeleşinceye kadar ağır ateşte pişiriyoruz. Servis için isteğe göre üstüne kaymak koyabilirsiniz. |
|
10 Şubat 2011, 12:38 | #14 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü 8 su bardağı su Yarım su bardağı sıvıyağ 1 bardak arpa şehriye 1 tutam tuz Terbiyesi İçin: 1 yumurta sarısı Yarım limon Üzeri için : Maydonoz (İsteğe bağlı ) Yapılışı: Bir tencereye 8 su bardağı suyu koyup içine tavuk göğsünü koyup kaynatın. Tavuk piştikten sonra suyun içinden tavuğu çıkarıp soğumaya bırakın. Tavuğu çıkardığınız kaynayan suyun içine 1 bardak arpa şehriyeyi atın. Diğer tarfta tavuk göğsünü didin, kaynayan suya ekleyin. Sıvıyağı ve tuzu ilave edip biraz koyulaşana kadar kaynatın. Diğer tarafta 1 yumurta sarısını bir kaseye ayırın, limonu ilave edip çırpın. Pişmiş çorbanızın içine katın ve karıştırın. Üzerine isterseniz maydonoz doğrayın. Eminim bu çorbanın lezzetine doyamıyacaksınız. İNEGÖL KÖFTE Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma (içindeki yağ ve et oranı inegöl köfte için çok uygun olduğundan özellikle bu tip kıyma çektirin.) Yarım su bardağı çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu da olabilir.) Yarım su bardağı su 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı 2 tatlı kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı limon suyu 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) Yapılışı: Kıymaya, çekilmiş ekmek içi veya galeta unu, su ve tuz ekleyin. Hepsini 10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirin.Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.Soğanları rendeleyin ve köftelere katın.Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin.Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü pişirin. SEBZELİ PİLAV Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 su bardağı prinç 1 tane kabak (tavla zarından biraz daha küçük, küp doğrayın) 1 tane havuç (tavla zarından biraz daha küçük, küp doğrayın) 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş yada konserve) 3 diş ince kıyılmış sarımsak 4 yemek kaşığı tel şehriye 3 su bardağı su yada et suyu Tuz, karabiber 6 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: Prinçleri temizleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 1 yemek kaşığı tuz katarak karıştırın, en az yarım saat bekletin. Yayvan bir tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, sarımsakları, bir tutam tuzu ve iyice yıkadığınız pirinçleri 5 dakika kavurun. Havuçları ekleyip 2-3 dakika çevirin, kabakları ekleyip çok az daha kavurun. Dondurulmuş kullanacaksanız bezelyeleri ekleyip çok az kavurun. Sıcak su katıp suyunu çekene kadar pişirin. Konserve bezelye kullanıyorsanız suyunu çekmeye yakın ilave edin. Pilav demlenmeye başlayınca şehriyeleri 3 kaşık yağda kavurun ve pilava ekleyip karabiber serpin, hafif karıştırın. Pilavı en az 15 dakika dinlendirip servis edin. RENKLİ BİBERLER Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2-3 adet renkli dolmalik biber Yarim kalip beyaz peynir ( biberleriniz buyukse daha fazla gerekebilir ) 5-6 dal maydanoz Corekotu Hazırlanması: Biberler yikanir, dolma yapacakmis gibi icleri bosaltilir, maydanozlar da yikanir ve ince dogranir. Beyaz peynir catalla ezilir ve maydanozla karistirilir. Peynirli karisim iclerine iyice bastirarak doldurulur. 2- 3 saat buzdolabinda bekletilir. Iyice soguduktan sonra dolaptan cikarip icok keskin bir bicakla 2 cm kalinliginda enlemesine kesilir, duz bir servis tabagina koyulur ve ortalarina corekotu serpilir. PALYAÇO KÜLAHI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 16 tane külah için: 12 adet milföy hamuru 1 litre süt 6 yemek kaşığı nişasta 6 yemek kaşığı şeker 2 poşet krem şanti 2-3 yemek kaşığı file badem Süslemek için; çilek,toz yeşil fıstık pudra şekeri Hazırlanması: Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin. (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.) Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın). Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.) Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın. |
|
11 Şubat 2011, 01:20 | #15 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ EZOGELİN ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 3 çorba k.kırmzı mercimek 3 çorba k.pirinç 3 çorba k.bulgur 1 soğan 3 çorba k.un 2 çorba k.salça 3 çorba k.tel şehriye 1 çorba k.tereyağı pulbiber nane su sıvıyağ Yapılışı İlk olarak mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan eklenerek sotelenir. Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine şehriye eklenir. Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek kaynaması beklenir.(Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğu hesap edilerek su eklenir.) Kaynayınca üzerine haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır. IZGARA PATLICAN DİLİMLERİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 1 iri patlıcan - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 2-3 adet domates - Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri veya kaşar peyniri - 2 yemek kaşığı light mayonez - Taze otlar (Fesleğen, maydonoz, dereotu) - Tuz, karabiber Yapışı: Patlıcanları ve domatesleri ince ince dilimleyin. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile birlikte harmanlayın. Patlıcan dilimlerinin her yüzünü elektrikli bir ızgarada veya tost makinasında 5′er dakika pişirin. Üzerine dilimlediğiniz domates dilimlerini koyun. Küçük bir kasede rendelenmiş peyniri mayonez, tuz ve karabiber ile karıştırın. Domateslerin üzerine bir çay kaşığı kadar bu karışımdan koyun. Üzerlerini taze otlarla süsleyebilirsiniz. ETLİ BULGUR PİLAVI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 su b.bulgur 2 soğan 150 gr. kuzu eti 4 domates 4 sivri biber 1 patates 1 tatlı k.domates salçası 1 tatlı k.biber salçası 1 çorba k.tereyağı Su Tuz, karabiber Yapılışı Soğanları ve sarımsağı sıvıyağda ve tereyağında kavurun.Daha sonra üzerine kuzu etini ekleyerek bir süre kavurun. Sonrasında salçasını, domatesini ve biberini de ekleyip biraz daha kavurun. En son bulguru da ekleyip az kavurduktan sonra tuzunu ayarladıktan sonra suyunu vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın. ZAHTER SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 50 gr. taze zahter 1 küçük boy kuru soğan yarım tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 avuç incecik doğranmış maydanoz 2 yemek kaşığı nar ekşisi süslemek için doğranmış yeşil zeytin Yapılışı Zahterin taze yapraklarını alın. Yıkayın. Acısının gitmesi için tuzla iyice ovalayıp, tekrar yıkayın. Süzdürün. Soğan ince ince doğrayın. Zahterle soğanı ovalayın. Maydanozu, toz kırmızı biberi, nar ekşisini ve zeytintağını ekleyin ve karıştırın. Servis yaparken, küçük bir tabağa bir miktar zahter salatası koyun. Üzerine fazladan zeytin yağı ve nar ekşisi gezdirin. Zeytinlerle süsleyin. Ekmek banarak yemeye başlayın. ((50 gr. taze zahterle, bir çorba kasesi salata çıkıyor.)) KESTANELİ TOPLAR Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi, toz haline getirilmiş 1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş) 1 portakalın suyu 10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi) 1 avuç ceviz içi, dövülmüş yarım çay bardağı süt Üzeri için: eritilmiş çikolata antep fıstığı / hindistan cevizi Hazırlanması: Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin. Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın. |
|
12 Şubat 2011, 01:09 | #16 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ BEYAZ ŞARAP Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ALABALIK IZGARA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 4 adet büyük alabalık 4 adet küçük domates 12 adet defne yaprağı 2 adet kırmızı soğan Roka Hazırlanması : Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın. Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin. Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın. KALAMAR TAVA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 300 g kalamar (halka halka kesilmiş) 100 g un 2 limon Tuz 1,5 litre sıvı yağ Hazırlanması : Yağı haznenin içine koyun. Kalamar dilimlerini una bulayın ve unun fazlasını atın. Kalamarları kızgın yağa atın ve 7 - 8 dakika, zaman zaman çevirerek kızartın. Yağları süzüldükten sonra tuzlayın. Limon dilimleri ile servis yapın. YOĞURTLU KABAK SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 6 adet orta boy koyu yeşil Girit kabağı 5 çorba kaşığı zeytinyağı 10-15 çorba kaşığı yoğurt 4 diş sarımsak Tuz, karabiber, pul biber Hazırlanması : Kabaklar yıkanıp soyulduktan sonra isteğe göre küçük küpler halinde doğranır veya rendelenir. Büyükçe bir teflon tava ya da tencereye zeytinyağı ve kabaklar konulup pişirilir. Kabaklar suyunu bırakıp çektikten sonra 2 çay kaşığı tuz ile 1′er çay kaşığı pul biber ve karabiberi ilave edilir. 3-4 dakika sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Bu arada sarımsaklar ezilip yoğurtla karıştırılır. Soğumuş kabaklar sarımsaklı yoğurdun üzerine yayılıp buzdolabına kaldırılır; soğuk servis yapılır. IZGARA KARİDES SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 demet taze roka Mini (Cherry) domates 10-12 adet karides Balzamik sirke Ahududu sirkesi Ceviz yağı Zeytinyağı Hazırlanışı: Rokaları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra bir kenarda kurumaya alın. Mini domatesleri de yıkadıktan sonra ortalarından ikiye keserek ro-kaların üzerine ekleyin. Damak tadınıza göre baharatladığınız karidesleri biraz zeytinyağı ile ızgarada kızartın. Roka salatası üzerine hafif ceviz yağı, ahududu ve balzamik sirkesi ekleyin. En son olarak kızartılmış karidesleri yeşilliklerin üzerine ekleyerek servis yapabilirsiniz. VİŞNELİ RULO PASTA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 5 yumurta 1/2 Çorba kaşığı margarin 1 su bardağı un 1 çay bardağı şeker 3-4 çorba kaşığı marmelat veya reçel 1 limon kabugu rendesi kıyılmış 50 gr. fındık 2 muz Hazırlanması : Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Eritip soğuttuğumuz margarini, elenmiş unu, limon kabuğu rendesini ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Köşeli bir tepsiye yağlı kağıt serelim. Kağıdın üzerini ve tepsinin kenarlarını erimiş margarinle yağlayalım. Hamuru tepsiye boşaltalım. 180° ısılı fırında hamuru kurutmadan pişirelim. fırından alıp uzun kenarı boyunca kağıdı ile birlikte rulo yaparak saralım. Ruloyu 10 dk. bekletelim. Ruloyu açıp kağıdını çıkaralım. Üzerine marmelat sürüp rulonun uzun kenarına muzları sıralayalım ve tekrar rulo yaparak saralım. Rulonun üzerini ve yanlarını fırça yardımı ile ince bir kat marmelat sürelim. Üzerine kıyılmış fındık serpelim 4-5 saat beklettikten sonra servis. |
|
13 Şubat 2011, 02:20 | #17 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ ŞAFAK ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme : 3 litre et suyu 120 gr. un 120 gr. tereyağı 1 kg. domates Yarım litre süt 3 yumurta Tuz. Not : Çorbaya kattığınız unu, önceden, tereyağla hafifçe kavurduktan sonra da ilâve edebilirsiniz. O zaman ikinci çorba kaşığı yağı bu iş için kullanabilirsiniz… Yapılışı : Unla yağ çorba tenceresinde 4-5 dakika müddetle kızarmadan kavrulur. 3 litre et suyu, doğranmış 1 kg. domai.es ilâve edilir. Yavaş yavaş 25 – 30 dakika kaynatılır. İnce delikli bir süzgeçten diğer bir tencereye geçirilir. Ayrı bir kapta yarım litre süt 5 yumurta sarısı ile çarpılır. Kaynayan çorbaya ilâve edilir. Tuz atılır. Ateşten alınır. ASMA YAPRAĞI SARMASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme : 500 gr. kıyma, 300 gr. yaprak, 2 adet soğan, 1 kaşık yağ, Maydanoz, Tuz, karabiber, 1 limon Yapılışı: 1) Taze yaprakları ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar suya koyup hafifçe haşlayınız. 2) Etli dolma içini hazırlayınız. 3) Haşlanmış yaprakların tüyü yüzüne birer parça koyup 3 cm. boyun da sarınız. 4) Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine yaprak koyup üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz. 5) Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandırılmış salça veya bir domates ve limon suyu sı*kıp pişiriniz. KIRMIZI LAHANA SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : • Kırmızı lahana • Turp, domates • Yeşil soğan • Limon, sirke, zeytinyağı Hazırlanması : Kırmızı lahanayı olabildiğince ince doğrayın. Üzerine tuz ekleyerek kanştırın. Daha sonra limon ekleyerek iyice ovun. Servis tabağının altına yeşillikleri yayın. Üzerine kırmızı laha*na, rendelenmiş turp ve yeşil soğan ekleyerek domateslerle servis yapın. ÇİKOLATALI POYRALI KEKİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler • 100 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı) • 1,5 su bardağı toz şeker •1 adet orta boy portakalın kabuğunun rendesi ve suyu • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı) • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan hazır süt kreması • 2 yemek kaşığı damla çikolata • 2,5 su bardağı un Çikolatalı sos için; • 2 su bardağı su • 1/2 su bardağı tozşeker • 1 tepeleme yemek kaşığı un • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao Hazırlanışı 1 Yumuşamış yağ, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri derin bir kaba koyun. Mikserin orta devriyle iyice çırpın. Elenmiş unu ve vanilyayı yedirerek yavaş yavaş ilave edin. 2 Kabartma tozu, portakal suyu ve kremayı ekleyip tekrar çırpın. Son olarak, yumurtaları kırıp pürüzsüz bir hamur elde edin. Damla çikolatayı da katıp bu kez kaşıkla karıştırın. 3 Diğer taraftan, küçük kağıt kalıpları hazırlayın. Kek hamurundan biraz daha sert olan hamurdan kaşıkla alıp kalıpları ağızlarında bir santim kabarma payı kalacak şekilde doldurun. 4 Kekleri 5 dakika önceden ısıtıp 170 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 20-25 dakika pişirip çıkarın. 5 Ilık hale gelmelerini bekleyip kalıplarından çıkarın ve servis tabağına yerleştirin. 6 Sosu hazırlamak için; su, toz şeker, un ve kakaoyu küçük bir tencereye koyun. Kısık ateşte, tahta çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. 7 Kaynayınca ocaktan alıp ılık hale gelinceye kadar karıştırın. Sosu keklerin üzerine gezdirin ve servise sunun. |
|
13 Şubat 2011, 09:22 | #18 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. GÜNÜN MENÜSÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Patates çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 kg patates 3 soğan 30 gr tereyağı 10 su bardağı et suyu Tuz, karabiber Terbiyesi için: 3 yumurta sarısı 1 su bardağı süt 15 gr tereyağı 1 çay kaşığı pulbiber 2 çorba kaşığı kıyılmış roka yaprağı Hazırlanışı: * Soğanları soyup rendeleyin. Tereyağını eritip soğanı pembeleştirin. * Patatesleri soyup rendeleyin ve kavrulmakta olan soğana ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine et suyunu döküp patatesler yumuşayana kadar pişirin. * Terbiye için, yumurta sarılarını süt ile çırpıp kaynamakta olan çorbaya ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını eritip pulbiberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. Roka ile süsleyip servis yapın. GÜVEÇTE PATLICAN Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 1 kilo patlıcan 300 gram kıyma 3 adet orta boy patates 2 kuru soğan 4 adet yeşilbiber 2 adet domates 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası veya ben kavanozlara yazdan hazırladığım Domates suyundan 2 yemek kaşığı koydum Tuz, karabiber, pulbiber YAPILIŞI Patlıcanlar alacalı soyulur, boydan 3 e enden 4 parçaya ayrılır, yani parmak gibi olacak şekilde veya arzu ettiğiniz bir şekilde bu şekilde yağ içmedikleri için böyle kesilmesini tavsiye ederim tuzlayıp 15 -20 dakika bekletip acı suyunun çıkması sağlanır. Yıkanıp kurulanır, sıvı yağda önce küp şeklinde kesilen patatesler kızartılır, arkadan patlıcanlar kızartılır .Kıyma tencereye konup ateşte suyu çektirilir, üzerine sıvıyağ konup kavrulur yemeklik doğranan soğanlarda koyulur iyice kavrulur 2 adet yeşilbiber doğranır 1 yemek kaşığı salça doğradığımız bir adet domates ( veya yazdan hazırladığımız domates suyundan) koyulur suyunu çekince tuzu,karabiberi, pulbiberi ilave edilir , 1 su bardağı sıcak su katılıp, hepsi harmanlanır, bir taşım kaynar ve küçük güveçlere taksim edilir, üzerlerine domates ve biberleri dizip fırında üzerleri hafif kızarana kadar tutulur ve sıcak ikram edilir . CACIK Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 4 -5 salatalık yoğurt (yaklaşık 4 su bardağı) 2 diş sarımsak taze nane soğuk su (ben çok koyu sevmediğimden 1/2 lt. ye yakın kullanıyorum) zeytinyağı (arzuya göre) Su hariç bütün malzemeleri rondodan geçirip derin bir kaseye alın. İçine soğuk su ekleyip çırpıcıyla iyice karıştırın. Dilerseniz üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirebilir ve taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Duvaklı Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2,5 su bardağı pirinç yarım su bardağı tel şehriye 6 su bardağı su tereyağ 200 gr kıyma 10 adet soyulmuş badem 1 küçük boy soğan tuz, karabiber Hazırlanışı: Pirinçleri yıkayın ve suyunu süzün. 6 su bardağı suyu kaynatın.Tencerede tereyağ ile şehriyeleri kavurun ve pirinçleri ekleyin.Pirinçler metalik ses çıkarmaya başlayınca tuz ve suyu ilave edin ve kapağı açmadan kısık ateşte pişirin( su da ölçülü olduğundan çelik tencerede ve deliksiz kapakla pişirirseniz buharlaşma fazla olmaz ve pirinçler iyi pişer). Başka tencerede iyice kıyılmış soğanla kıymayı kavurun, tuz ve karabiber ekleyin.Sonrasında soyulmuş bademleri ister kıyarak ister bütün ilave edin. Kalıba önce kıymayı sonra pilavı koyun ve ters çevirerek servis yapın… Ballı Kule Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. * 1 poşet muzlu puding * 1 poşet kakaolu puding * 6 su bardağı süt * 1 çay bardağı bal * 1 limon kabuğunun rendesi * 2 yemek kaşığı limon suyu * 1 poşet muzlu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin ve 5-6 cam kaseye paylaştırıp ılıtın (kaseler hafif ıslak olurlarsa pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz). * 1 poşet kakaolu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında 3 saat bekletin. * 1 çay bardağı balın içine 1 limon kabuğu rendesi ile 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin. * Kaynamaya başladığında 4-5 saniye daha tutun ve ocaktan alın. * Pudingleri tabaklara ters çevirin, üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
13 Şubat 2011, 22:20 | #19 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. GÜNÜN MENÜSÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yoğurt Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler (5 kişilik);
Yapılışı; Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Salçalı,Biberli Pirzola Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yapılışı Soğanları halka halka doğradım. Düdüklü tencerenin dibine döşedim. Üstüne pirzolaları yerleştirdim. Domatesleri halka halka kesip onu da pirzolaların üzerlerine koydum. Kaliforniya biberlerini de ince ince kesip, domateslerin üzerlerine serpiştirdim. Sonra sırasıyla domates rendesi, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiber geldi. Suyunu da ilave ettikten sonra. Tencerenin kapağını kapatıp altını yaktım. Tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, 15 dk kadar pişirdim. ARPA ŞEHRİYE PİLAVI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler;
Yapılışı;
Gavurdağı Salatası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Hazırlanması:
ÇİKOLATALI LOKUM Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler -125 gr. tereyağı
Hazırlanışı:
|
|
14 Şubat 2011, 21:15 | #20 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. GÜNÜN MENÜSÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. SULTAN ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı:
Tavuklu Muska Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Hazırlanması:
KARNIYARIK Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
SALATA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
FiRiK PiLAVI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Hazırlanışı:
Yoğurtlu Süslü Patates Salatası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Üst Süslemesi İçin
Siz isteğinize göre üst süslemesini değiştirebilirsiniz. Yapılışı:
MUHALLEBiLi KADAYIF Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. malzemeler:
AFiYET OLSUN |
|
Etiketler |
günün, menüsü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı | Zeytin | Yaşam ve Detay | 3 | 14 Aralık 2023 14:44 |
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! | İpek- | Yaşam ve Detay | 4 | 13 Mart 2023 23:49 |
Bat Yemeği | Funda | Diyet Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2018 21:04 |
Patlıcan Yemeği | Amelia | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ağustos 2014 21:24 |
ıspanak yemeği | Bora | Sebze Yemekleri | 14 | 19 Mayıs 2011 17:19 |