17 Eylül 2011, 00:17 | #81 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Salata, bahçeden henüz koparılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, taze nane, tere ve marulcuklar içeriyor . Üzerine Tariş 'in "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]" ... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kekikli Köfte 300 gr yağsız dana kıyması, 1 baş orta boy rendelenmiş soğan, iki avuç kadar maydanoz, ekmek içi, karabiber, yeni bahar, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, yarım kaşık domates salçası, iki tatlı kaşığı kekik , iyice yoğurulup, şekil verildikten sonra , zeytinyağında , üzerine kekik serpip kapağı kapalı tavada suyunu çekene kadar pişirilecek. Sofraya parlak bir tabak, renkli bir peçete, büyüklerin kullandığı çatal bıçaklardan konup kızlar çağrılacak, mutlaka salatayla köftelerin yenmesi tembih edilecek. Böyle olursa daha çabuk büyünülür çünkü... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı Güzel ve doyurucu bir ikili ! Kepekli Pirinç Pilavı için, 2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin. Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin. Zeytinyağlı bezelye için gerekenler,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tatlımız, şekerden ve beyaz undan oluştuğuna göre hiç masum değil tabii . Ama en azından yumurta içermiyor ve orjinal tarifi zeytinyağlı. Üstelik yağ ve şeker oranını azaltıp , kepekli un kullanabilirsiniz. Eşim 2 adet birden yediğine göre lezzeti de olmuş demektir. Tarif Prof.Dr.Ayşe Baysal'a ait.Aynen yazıyorum: Kalburabastı Eski yapılışında, tatlıda küllü su kullanılıyormuş . Odun kömürünün külü , su ile kaynatılıp dinlendirildikten sonra üzerindeki berrak su alınıp tatlı yapılıyormuş . Küllü su olmadığına göre yerine maden suyu kullanıyoruz.Üzerine tırtıklı görünüm verebilmek için "kalbur" gerekli. Çocukların oyuncak eleğini kullandım.
Geniş bir kaba un elenip, ortasına maden suyu konup , kenardaki un üzerine zeytinyağı gezdirilecek. Hamur kulak memesi kıvamında hazırlanıp, 12 parçaya bölünecek. Her beze kalbur ( veya benzeri ) üzerine konup yassıltıldıktan sonra ortasına ceviz içi konup rulo yapılarak sarılacak. Yağlı kağıt serili tepside , önceden ısıtılmış fırında,üzeri pembeleşene kadar pişirilecek. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülüp , şurup çekene kadar tepsiye kapak örtülecek.Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz...
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
18 Kasım 2011, 19:43 | #82 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü ÇERKEZ ÇORBASI Malzemeler 1 Bardak Mısır 1 Bardak Aşurelik Buğday 1 Bardak Yoğurt 2 Adet Yumurta Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti 1 Kaşık Un Nane Tuz HAZIRLANIŞI 1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır. Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur. Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır. Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir. SADRAZAM KAYIĞI Malzemeler; 5 kabak 2 domates 1 büyük kuru soğan 200 gr. Kıyma 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası Pul biber Karabiber Tuz Sosu için; 1 su bardağı süt 1 kaşık tereyağı 1 kaşık un Tuz Kaşar peyniri Hazırlanışı; Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün. Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin. Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın. Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun. Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun. Beşamel sos; Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin. Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz... TOP TOP KÖFTE * 750 gr kıyma * 1 adet yumurta * 1 diş sarımsak * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 2 dilim ekmek içi * Yarım çay bardağı süt * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz * Kızartmak için 1,5 su bardağı ayçiçek yağı Ayrıca : * 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış * 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış * 1 diş sarımsak, doğranmış * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz * Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. * Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin. * Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın. * 1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın. * Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. * Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk) pişirin. * Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak servis edin. Sade Pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı margarin(Ben tereyağla yaparım) 3 su bardağı su veya etsuyu tuz Hazırlanışı: Pirinçler ayıklanır, yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir. Tekrar yıkanır, süzülür. Pilav tenceresine sıvıyağ, margarin, su konup kaynatılır. Pirinçler ilave edi*lir. 4-5 dakika harlı ateşte sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. SALATA Malzemeler: *1 adet atom(eisberg) marul *1 adet domates *birkaç yaprak taze fesleğen *zeytin yağı-limon sosu,tuz HAZIRLANIŞI: Malzemeleri irice doğrayıp harmanlayın. Üzerine zeytinyağı-limon sosunu dökün. KAYISILI MUHALLEBi * 3 kahve fincanı toz şeker * 3 kahve fincanı un * 1 litre süt * 1 yumurta sarısı * Vanilya * 75 gr tereyağı * 8-10 kuru kayısı * Biraz badem * Ayrıca 1 bardak şeker * Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın. * 1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın. * Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları dizin. * Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin. * Muhallebiyi dökün. * Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın. AFiYET OLSUN |
|
02 Aralık 2011, 13:35 | #83 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Zeytinyağlı Barbunya ( Zeytinyağlı Barbunya nasıl yapılır, Zeytinyağlı Barbunya yemek tarifi ) Zeytinyağlı Barbunya İçin Kullanılan Malzemeler:1 kg. barbunya 3 adet oldun domates 2 yemek kaşığı salça 2 adet soğan yarım su bardağı zeytinyağı 3 adet havuç 1 yemek kaşığı salça 1 litre sıcak su tuz 2 adet kesme şeker 3-4 adet sarımsak yarım demet maydanoz Mevsimi:Her Mevsim Yanında yenebilecek Tavsiye yemekler:Kaç Kişilik:8 Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayın. Domatesleri ve soğanları yemeklik, havuçları ve sarımsakları ise enine daireler oluşturacak şekilde ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencereye alın, soğanları ve havuçları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyin ve 2–3 dakika karıştırarak eritin. Barbunyaları ekleyek birkaç dakika karıştırın. Sıcak suyu ilave edin, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Maydanozları bolsuda yıkayın, ince ince kıyın. Yemeğinizi servis tabağına alın üzerine maydonozları ekleyin.Ilık yada soğuk servis yapın Alıntı |
|
19 Ocak 2012, 11:31 | #84 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Malzemeler
Öncelikle bir tencereye kırmızı mercimekleri ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynatın. İyice pişince (mercimekler eriyince) altını kapatın. Eğer blender varsa onunla ezin yoksa çorbayı bir süzgeçten geçirerek, süzgeçte kalan kısmını bir kaşığın arkası ile ezerek geçirin. Bu aşamada fazla abartmadan sıcak su kullanabilirsiniz. Ezme işlemi bittikten sonra bir tavada sıvıyağa unu ekleyin un kavrulduğunda yani dağıldığında(çok fazla bekletmeyin çünkü salçayla yine kavrulcak ) salçayı ekleyerek ikisini birlikte kavurun. Çok uzun süre kavurmayın topaklaşmasın. Blenderınız varsa yine bu karışımı çorbaya dökerek blenderla karıştırın. Yoksa salçayı mercimeğe kattığınızda topaklaşabilir elle açmak sıkıcı oluyor bu nedenle ben salçayı hazırladığım tavaya bir iki kepçe mercimek alarak önce orada eziyorum daha sonra tamamını tencereye döküyorum.Son olarak tuzunu da ekleyin ve çorbayı birkaç dakika kaynatın. Afiyet olsun. Not: Çorbanın kıvamını kendinize göre ayarlarsınız. Kaynar su ekleyerek sulandırabilirsiniz. Patatesli Köfte [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Patatesli köfte malzemeleri:
Üzeri için;
Patates püresi için;
Sosu için;
Hazırlanışı: Bayat ekmeğimizi ıslatalım ve iyice suyunu sıkalım. İnce ince doğranmış soğanları ve diğer malzemeleri (kıyma, karabiber, kimyon, pul biber, tuz) ekmeğimizin üzerine ekleyelim. Karışımı iyice yoğuralım. Fırına süreceğimiz tepsiyi margarinle yağlayalım. Karışımdan avuç içimize alalım ve yuvarladıktan sonra bastırarak fotoğraftaki gibi düzleştirelim ve tepsiye dizelim. Üzerine de patates püresi ekleyelim. Patates püresi hazırlanışı; Patateslerimizi haşlayalım ve sonrasında kabuklarını soyarak rendeleyelim. Üzerine biraz tuz ekleyelim. Sonrasında ise göz kararı süt ekleyelim. Sütü patatesin kıvamını cıvıklaştırmayacak kadar eklememiz lazım. Hazırladığımız patates püresini kıyma karışımının üzerine ekledikten sonra büyük boy domatesimizi dilim dilim keselim. Dilimlerin her birini hazırladığımız kıyma-patates’lerin üzerine ekleyelim. Eğer domates kalırsa tepsinin kenarlarına dizebilirsiniz. Eğer süs biberi de katmak istiyorsak tepsiye yayarak dizelim. Yarım çay bardağı kaynar suyu tepsiye dökelim. 150 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Domateslerin pişmesi yemeğin de piştiği anlamına gelir. Yemeğimize sosu da ekledikten sonra servise hazır olacak. 1 yemek kaşığı biber salçası ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ küçük tavada ezerek kızdıralım. Servis yaparken köftelerin üzerine 1′er yemek kaşığı dökelim ve yemeğimizi servis edelim. Biraz zahmetli gibi görünsede yapılışı o kadar zor değil. Bu tarifi uyguladığınızda masanızdakiler yemeğe hayran kalacaktır. Etli Pirinç Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yemeğin Tarifi Pirinci pilav için hazırlayın. Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın. Bir tencereye margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin. Eti katıp, yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Tuz ve biberini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Ateşi kısın. Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın. Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Yaklaşık 18-20 dakika, ağır ateşte, pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Etli pilavı demlendirdikten sonra önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın. Dört Mevsim Salatası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 5 adet patates 2 dal taze soğan 1/2 demet maydanoz 12 kokteyl zeytin 1 küçük karnabahar 2 yumurta 1 çay bardağı mısır 1 limon 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Hazırlanışı: Patatesler haşlanıp, kabukları soyulur. Küp küp doğra-nır. Havuçlar temizlenip rendelenir. Zeytinler halka halka doğranır. Karnabahar haşlanıp minik minik çiçeklerine ayrılır. Servis tabağının ortasına yerleştirilir. Diğer yanda patates, so-ğan, maydanoz, havuç, tuz, limon suyu, sıvı yağ, tuz karıştı-rılıp karnabaharların etrafına yayılır. Üzerine mısır ve zeytin-ler serpilir. Haşlanmış yumurtalar en üste rendelenir. Not: Günün menüsü için kendim toparladım.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Afiyet olsun. |
|
20 Ocak 2012, 11:19 | #85 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü AYRAN Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. DOMATESLİ PÜRELİ TOP KÖFTE Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri 750 gr kıyma 1 yumurta 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dilim ekmek içi Yarım çay bardağı süt 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz Haşlanmış pirinç Kızartmak için 1.5 su bardağı ayçiçek yağı Domates püresi için 8 domates 2 yemek kaşığı un 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz Hazırlanışı Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç folyo ile kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin. Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın. 1.5 su bardağı yağı tavada kızdırın. Köfteleri kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Küp doğranmış domatesler kıyılmış sarımsakları ilave edin. Domates ezilene kadar pişirin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip domates püresinin kıvamını arttırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Domates püresini servis tabaklarına paylaştırın, üzerine köfteleri ekleyin. En son haşlanmış pirinçle süsleyerek servis yapın. Domatesli püreli top köfte artık hazır, afiyet olsun. KIRMIZI BİBER SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 adet kırmızı çarliston biber 1 adet yeşil çarliston biber Hazır salata sosu Dekor için isteğe göre yeşillik Hazırlanışı: Biberleri halka dilimler halinde doğrayarak bir kap içerisinde karıştırın. Üzerine salata sosu ekleyin ve iyice harmanlayın. Servis tabağına alarak dekor için isteğinize göre yeşilliklerle süsleyin. Salatamız servise hazır. Afiyet olsun... PORTAKALLI SICAK ÇÖREKLER Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 4 su bardağı un 1 paket instant maya 1 yumurta 1 çay bardağı toz şeker Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 1 tutam tuz 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu Yarım su bardağı portakal şekerlemesi Yarım su bardağı kırmızı yaban mersini Üzeri için 2 yemek kaşığı portakal suyu 1 su bardağı pudra şeker Hazırlanışı Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Süt, yağ, şeker, tuz, tarçın ekleyip yoğurun. Gerekirse un veya süt ilavesi yapın. üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamura rendelenmiş portakal kabuğu, portakal şekerlemesi ve yaban mersini ekleyip yoğurun. Hamuru 16 parçaya bölüp yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizin. üzerini örterek 40 dakika dinlendirin. üzerine çırpılmış yumurta sürüp, 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pudra şekerine portakal suyunu ekleyip karıştırın. Yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurup çöreklerin üzerine çarpı şeklinde sıkın. 30 dakika dinlendirip servis yapın. Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 04:29 ) değiştirilmiştir. |
|
21 Ocak 2012, 10:27 | #86 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Düğün Çorbası (4 kişilik) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Hazırlanışı:
Baharatlı Gulaş (4 kişilik) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Hazırlanışı:
NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın. Beğendili Patlıcan Kebabı. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Hazırlanışı: Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın. Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın. Beşamel sos hazırlayın. İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin. Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun. İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın. Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın. Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın. Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin. Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun. Gavurdağı Salatası. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Hazırlanışı: Domatesi, biberi ve soğanı iri doğrayarak doğrayıcıya alın. Daha sonra üzerine taze soğan, maydanoz ve taze naneyi ekleyerek doğrayıcıdan incecik geçirin. Salatanızı yeşilliklerle bezenmiş servis tabağına alın. Üzerine iri kırılmış ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi serperek servis yapın. Not: Günün menüsü için kendim toparladım.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Afiyet olsun. |
|
21 Ocak 2012, 10:32 | #87 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Tavuk Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tavuk dışındaki tüm malzemeyi karıştır. Tavukları bu sosa yatırıp 4-5 saat dinlendir. Borcamı yağlayıp etleri sostan çıkarıp borcama yerleştirin. Önceden ısınmış 200-220 derece fırında pişirin. Dilerseniz etleri kuşbaşı doğrayığ şişlere dizebilirsiniz, aralarına patlıcan da ekleyebilirsiniz. Aynı terbiyeyi mangal yaparken de kullanabilirsiniz. Gerçekten nefis bir aroması ve lezzeti oluyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Afiyet olsun.
__________________ Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir. |
|
09 Nisan 2012, 20:05 | #88 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Violent Mutfakta ~~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Menüm *Havuç çorbası *Nar salatası *Patlıcanlı, domatesli et yemeği *Şam tatlısı Havuç çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Havuç çorbası malzemeleri
Havuç çorbası: Havuçları temizleyip ince rendeleyin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. önce sütü sonra suyu, daha sonra da tuz ve karabiberi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın. Blender’den geçirin ve tekrar ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kısık ateşte pişirin. üzerini isteğe göre krema ve taze çekimiş karabiber ile süsleyip servis yapın. Havuç çorbası artık hazır, afiyet olsun Nar salatası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Nar salatası: Soğanın kabuklarını soyup ince kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük doğrayın. Maydanozları ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup ufak doğrayın. Bir kapta baharatlarla birlikte harmanlayın. Nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. üzerine bol nar serpip servis yapın. Nar salatası artık hazır, afiyet olsun. Patlıcanlı, domatesli et yemeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Patlıcanlı, domatesli et yemeği: Patlıcanları uzunlamasına dörde kesin ve her birini ortadan ikiye bölün. Kızgın yağda kızartın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ekleyip renkleri dönünceye kadar kavurun. Salça, rendelenmiş domates, iri doğranmış biber, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kızarmış patlıcanları ve ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ekleyip 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Patlıcanlı, domatesli et yemeği artık hazır, afiyet olsun. Şam tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şam tatlısı: Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın. Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın. 1 saat kadar bekletin. 26 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın. Hazırladığınız harcın yarısını kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin. Her tarafına eşit olacak şekilde ceviz içi yayın. Kalan harcı kaşık yardımıyla cevizlerin üzerine parça parça yerleştirip hafifçe yayın. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Soğuk fırına verin. Kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Ilınması için bekletin. Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbetini çektikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin. Dilimleyip her tarafına bolca hindistan cevizi serpin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Şam tatlısı artık hazır, afiyet olsun. Kaynak: lezzet Violentden Dipnot: * Bahar yorgunluğu, havalar bir ısınıp soğuması ister istemez bünyemizi düşünüyor. Oluşturduğum menüde bağışıklık sistemini arttıracak yemeklerden seçtim. Hemde formunu korumak isteyen bayanlar içinde uygundur. Afiyet olsun. |
|
13 Temmuz 2012, 14:14 | #89 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü 13 Temmuz 2012 Günün Menüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Naneli Şehriye Çorbası Malzemeler 3 Domates 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağ Kızartılmış Ekmekler 2-3 Fincan Şehriye . Yapılışı Çorba için önce 3 domatesi küp küp doğruyorsunuz. domatesleri tencereye koyup, 1,5 yemek kaşığı tereyağı ekliyor ve domatesler iyice ezilene kadar pişiriyorsunuz. (domateslerin tamamen ezilmesi için ezme aletini kullanabilirsiniz.) daha sonra 1 litre kaynamış su ilave ediyor, 1-2 taşım da tencerede kaynatıp tencereye 1/2 nescafe fincanı şehriyeyi ekliyorsunuz. şehriyeler pişince tuzunu ilave ediyor ve servis yaparken kaselere nane serpiyorsunuz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mantarlı Et Sote Malzemeler 500 gr Kuşbaşı Et bir adet Soğan 300 gr Mantar iki adet Domates Tuz, Kara Biber, Kekik, Nane, Pul Biber iki adet Sivri Biber Margarin Yapılışı İlk olarak soğanları küçük küçük doğrayın tencereye koyarak pembeleşinceye kadar kavurmaya devem edin. Ardından içerisine kuş başı etlerinizi koyun. Suyunu çekmesini bekleyin tabi bu sırada kavurma işlemine devam edin. Kavurma yaptığımız et içerisine ayrı yerde rendelemiş olduğumuz domates bir yemek kaşığı salça dökün. Ve mantarlarınızı da ikiye bölerek kavurduğunuz etlerin üzerine atın. bir bardak su tuz ve baharatlarınızı da ekleyin pişmeye bir akın tencerenizin kapağını yarım kapalı bir akın suyunu çekene kadar pişmeye devam etsin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kolay Biber Salatası Malzemeler 5adet yeşil biber, 5adet dolmalık biber, 5adet dolmalık kırmızı biber, 1fincan zeytinyağı, 1fincan sirke, tuz Tarif Biberlerin hepsini közleyin, bunları tabağa alıp kabuklarını soyun. Zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpıp biberlere yedirin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bademli Muzlu Muhallebi Malzemeler: 5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta (buğday veya nişasta) 1 yemek kaşığı silme un (yani tepeleme değil) 1 su bardağı tozşeker 2 adet normal boy muz (çok iri olanlarını seçmeyin) 1 Türk kahve fincanı toz badem (veya Hindistan cevizi) ayrıca 8-10 adet kakaolu bisküvi Hazırlanışı: Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin. Sonra da dilimlenmiş muzları katıp yine ezip püre haline getirin. Üzerine kalan sütü ve şekeri ilave edin. Daha sonra kısık ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak (tel çırpıcıyı öneririm) muhallebiyi kaynayıncaya dek pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alın. Şimdi kaselere veya kup bardaklarına bisküvileri ufak ufak kırarak paylaştırın. Üzerlerine muhallebileri paylaştırarak koyun. En üste badem veya hindistancevizi serpiştirip, dolapta soğutup servise sunun. |
|
14 Temmuz 2012, 15:13 | #90 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü 14 Temmuz 2012 Günün Menüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Lezzetli Bir Yayla Çorbası Malzemeler 1çay bardağı pirinç, 3kaşık un, 4kaşık yoğurt, 1kaşık margarin, 1adet yumurta sarısı, 1çay bardağı süt, 10bardak su, tuz, nane Tarif Pirinci tuzlu suda ıslatıp yıkayın. Bir tencere içine 10bardak suyu koyun, pirinci ilave edip kaynatmaya başlayın. Süte un katıp iyice karıştırın, topak olmasın ardından yoğurdu ekleyin. Bu karışımı kaynayan pirince katıp karıştırın. 10dk daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Yumurta sarısını çırpın içine 2kaşık kadar çorbadan ekleyin ve pişen çorbanın üzerine dökün. Ocağın altını kapatıp yemeğe nane serpin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bonfile Malzemeler 1 bütün bonfile, 3diş sarımsak, 2adet soğan, 1adet domates, yeşilbiber, 100gr tereyağı, tuz Tarif Eti folyo içine alın doğradığınız sebzeleri, tereyağı ile beraber sarın. 180derecede 40dk pişirin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Jülyen Salata Malzemeler: • 1,5 kg kabak, soyulmuş • 1kg havuç, soyulmuş • 1 demet dereotu, doğranmış • 3-4 salatalık, soyulmamış Sos: • yarım çay b. zeytinyağı • 1,5 limonun suyu • tuz • kuru fesleğen Hazırlanması: 1. Sebzeleri jülyen bıçağıyla fotoğraftaki gibi doğrayıp harmanlayın. (kabakların ve salatalıkların çekirdekleri kısımlarını doğramayın) 2. Sosunu servisten 1 saat önce üszgeçten geçirerek salataya ilave edin. 3. Dereotuyla süsleyip servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Fırında Balkabağı Malzemeler 1kg balkabağı 50gr margarin 4kaşık pekmez tuz Tarif Balkabağını dilimleyip bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp kevgire çıkartın, iyice aksın. Kullanacağınız fırın kabına aktarıp tuz serpin. Margarini eritin, fırça ile kabakların üzerine sürün. 160-170derecede 30dk pişirin. Ilınınca üzerine pekmez gezdirerek servis edin. |
|
Etiketler |
günün, menüsü |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı | Zeytin | Yaşam ve Detay | 3 | 14 Aralık 2023 14:44 |
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! | İpek- | Yaşam ve Detay | 4 | 13 Mart 2023 23:49 |
Bat Yemeği | Funda | Diyet Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2018 21:04 |
Patlıcan Yemeği | Amelia | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ağustos 2014 21:24 |
ıspanak yemeği | Bora | Sebze Yemekleri | 14 | 19 Mayıs 2011 17:19 |