IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 07 Eylül 2011, 03:03   #71
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




SOSLU KANAT IZGARA
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler
Yarım Kg. Tavuk Kanadı
1 Tane Havuç
1Tane Kabak
Tuz,Karabiber,Pulbiber

Yemeğin Tarifi

Tavuk kanatları, pulbiber,tuz,karabiberi karıştırarak 1 saat kadar bekletilir.Izgarada kızartılır. Havuç ve kabak ince ince kibrit çöpü inceliğinde kesilerek haşlanır, ızgara tavuklarla beraber servis yapılır.Tavuğun iyi kızarması için üzerine tuzlu su sürülürse lezzeti artar.
_
PATATES KROKET
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]_
Malzemeler:
500 gr. patates
1 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta
Kırmızı toz biber
50 gr. kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu

Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Patateslerin içine rendelenmiş kaşar peynirini, nişastayı, yumurtayı (1 yumurtanın akını ayırın), tuzunu, kırmızı biberini ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı top haline getirin. Önce una sonra yumurta akına daha sonra galeta ununa batırın ve kızartın.
MEYVELİ SU MUHALLEBİSİ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Meyveli Su Muhallebisi

Tatlımın Malzemeleri

2 su bardağı su
2 su bardağı süt
pekmez, gülsuyu
meyve dilimleri
6 çorba kaşığı buğday nişastası
6 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı şeker
bir tutam tuz
Tatlımın Tarifi

Önce süte suyu ilave edip, bir tencereye alırım. Nişastaları şeker ve tuz ile karıştırarak, 2 çay bardağı suda eritirim ve süte katıp vanilya ilave ederim. Karışımı, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişiririm. Geniş bir kabı soğuk su ile çalkalarım ve muhallebiyi bu kaba döküp, buzdolabında soğumaya alırım. Daha sonra kare dilimler halinde keserim ve dilimlerin yarısını servis tabağına alırım. Dilimlerin üzerini meyve ile kaplarım ve üzerlerine ikinci dilim muhallebileri yerleştiririm. Meyveli muhallebilerin üzerine pekmez ile gülsuyu döküp servis ederim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 08 Eylül 2011, 02:40   #72
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER
2 kaşık un
2 kaşık yağ
2-3 adet domates
4 bardak et suyu
4 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
tuz
HAZIRLANIŞI
Yağla, unu tencereye koyup, orta hararetli ateşte pembeleşmeden kavurunuz. Domatesleri kabuklarını soymadan iri parçalar halinde karışıma ilave edip, hemen et suyunu ekleyin. Domatesler ezilinseye kadar pişirin, pişince süzgeçten başka bir tencereceye ezerek geçirin. Tekrar ateşe koyup 1-2 defa daha kaynatın. Yemeğe 20 dk kala terbiyesini koyun ve sofraya alın.
Sütlü Terbiye : Yumurta sarıları bir kaseye kırılır. Kaşıkla karıştırarak ezilir, sonra içerisine 1 su bardağı soğuk süt ilave edilir, karıştırılır, çorbanın suyuyla hafif ılıklaştırılıp kaynayan çorbaya katılır. Karıştırarak bir taşım kaynatıp ateşten alınır.

FIRINDA PATATESLİ TAVUK KÖFTESİ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
4 Adet küçük boy patates
6 Adet İnce çarliston biber
3 Kaşık sıvı yağ
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
50 gr taze kaşar peyniri
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Galeta unu
1 Yemek kaşığı salça
1 Adet domates
2 Diş sarımsak
1 su bardağı kadar kaynar su
Kimyon, karabiber, tuz, köri, kekik, toz kırmızı biber
Yapılışı:


Patatesleri soyun, yıkayın ve fazla ince olmayacak şekilde doğrayın, üzerine biraz sıvıyağ gezdirin, tuzunu ekleyin ve elinizle harmanlayın üzerlerine çarliston biberleri dizin ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında çiğlikleri gidinceye kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin, biberlerin bir yüzü kızarınca diğer tarafını çevirmeyi unutmayın.
Tavuk göğüslerini doğrayıcınızda iyice çekin, kaşar peynirlerini küçük küçük kareler halinde doğrayın.
Elde ettiğiniz tavuk kıymasını yoğurma kabına alın, isteğinize göre baharatları, yumurtayı, sıvıyağı, kaşar peynirini ilave edin ve iyice yoğurun, galeta ununu yavaş yavaş ilave edin, yaklaşık olarak yarım su bardağından biraz fazla galeta unu yeterli olacaktır, elinizle şekil vermeye çalışın, gerekirse yağ ve galeta unu ilavesi yapabilirsiniz.

Salçayı bir su bardağı veya kullanacağınız tepsinin büyüklüğüne göre ayarlayacağınız kaynar suda eritin, ezdiğiniz sarımsakları, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırarak, pişirdiğiniz patateslerin üzerine gezdirin.
Köfteleri patateslerin üzerine yerleştirin aralarına biberleri de yerleştirin ve köfteler kızarıncaya kadar fırında pişirin, isterseniz köftelerin diğer tarafını da çevirip kızartabilirsiniz.
ARPA ŞEHRIYELI PILAV
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER
1 kahve fincanı arpa şehriyesi
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 bardak pirinç
tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
PEYNİRLİ CACIK
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet salatalık
200 gr. krem peyniri
1 kaşe yoğurt
1 diş sarımsak
10-15 dal dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım tatlı kaşığı tuz

Karıştırma kabına yoğurt, peynir ve yarım su bardağı su konur. İyice çırpılır, üzerine tuz ve zeytinyağı katılır, biraz daha karıştırdıktan sonra, rendelenmiş salatalık, ince kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsak eklenir, karıştırılır, kaselere bölüşütürülür.
İRMİKLİ KEŞKÜL
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz badem
1 adet yumurta

Tencereye soğuk süt ve diğer malzemeler konur. Ateşe koymadan önce karıştırılır. Sonra orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Kaselere üleştirilir. Üzerine iri çekilmiş badem serpilir.

afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Eylül 2011, 01:33   #73
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İRMİK ÇORBASI
Malzeme:

6 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı süt
1 su bardağı (didiklenmiş)
haşlanmış tavuk eti
1/2 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı kuru nane
1 adet pırasa (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk suyu ve sütü bir tencereye koyup orta ateşte kaynatın. İrmiği tenceredeki karışıma azar azar eklerken devamlı karıştırarak iyice yedilin. Çorbaya tuz, karabiber, dövülmüş sarımsak ve naneyi ekleyerek 20 dakika daha kaynatın. Didiklenmiş tavuk etlerini de ekleyerek 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten -----in. Ayrı bir tavada ince kıyılmış pırasaları yağda 5-10 dakika kavurun ve üzerine kırmızı pul biber ekleyip çorbanıza ilave edin. Afiyet olsun.

ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler :
750 gr kuşbaşı koyun eti
500 gr taze fasülye
500 gr patlıcan
500 gr taze bamya
500 gr kabak
2 adet soğan
6 adet domates
6 adet sivribiber
6 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Su




Hazırlanışı :
Sebzeleri yıkayın. Fasülyeyi ve bamyayı ayıklayın. Patlıcanı alaca soyun.Kabağı soyun. Sivibiberin sap ve çekirdeklerini ayıklayın. Fasülye, sivribiber, patlıcan ve kabağı kuşbaşı doğrayın. Domatesin çekirdeklerini çıkartıp dörde bölün. Eti bir tencereye koyup, tereyağı, soğan ve sivribiber ilave edin. Orta hararetteki ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Sebzeleri ve suyu ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar önce harlı, ardından kısık ateşte pişirin
DOMATESLİ MANTAR SOSLU SPAGETTİ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzeme:
1 paket spagetti makarna
12 bardak su (haşlamak için)
2 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ Sos için;
150 gr. mantar
2 adet iri domates
3 yemek kaşığı sıvı Yağ
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Hazırlanışı:
Geniş bir tencereye su koyup kaynatılır. Tuz, sıvı yağ ilave edilerek makarnalar eklenir. 10 dakika haşlanır ve suyu süzülür. Ayrı bir tencerede sıvı yağda ince doğranmış mantarlar sotelenir. Rendelenmiş domatesler katılarak 5 dakika daha kavrulur. İnce kıyılmış sarımsak, dereotu, kimyon, tuz ve karabiber eklenerek 2 dakika ateşte tutulur. Servis tabağına alınmış spagettinin üzerine sıcak sos dökülerek afiyetle yenir.

ELMALI SÜPRİZ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzeme:
1 kilo elma
1 yemek kaşığı şeker

Üstü için;
2 çay kaşığı tarçın
3 adet karanfil

Kreması için;
2 yemek kaşığı un 1/2 litre süt
2 yumurta sarısı 1/2 portakal suyu
Hazırlanışı:
Elmaların kabukları soyularak küp küp doğranır. Yarım çay bardağı su, karanfil ve bir yemek kaşığı şekerle 10-15 dakika kadar orta ateşte haşlanır. Soğuduktan sonra yayvan ve geniş bir servis tabağına koyulur. Diğer tarafta süt, yumurta sarısı, portakal suyu, portakal rendesi, un, şeker ve vanilya mikserle iyice çırpılıp bir tencereye alınır. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Servis tabağmdaki elmaların üzerine dökülür. Krema soğuduğunda tarçınla tatlandırılarak servis yapılır. Not: Buzdolabında 2-3 saat bekletilen elmalı süprizin çok daha lezzetli okluğunu fark edeceksiniz.

afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Eylül 2011, 08:59   #74
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Patates çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:


2 kg patates

3 soğan

30 gr tereyağı

10 su bardağı et suyu

Tuz, karabiber


Terbiyesi için:


3 yumurta sarısı

1 su bardağı süt

15 gr tereyağı

1 çay kaşığı pulbiber

2 çorba kaşığı kıyılmış roka yaprağı


Hazırlanışı:


* Soğanları soyup rendeleyin. Tereyağını eritip soğanı pembeleştirin.
* Patatesleri soyup rendeleyin ve kavrulmakta olan soğana ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine et suyunu döküp patatesler yumuşayana kadar pişirin.
* Terbiye için, yumurta sarılarını süt ile çırpıp kaynamakta olan çorbaya ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını eritip pulbiberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. Roka ile süsleyip servis yapın.




GÜVEÇTE PATLICAN


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




MALZEMELER

1 kilo patlıcan
300 gram kıyma
3 adet orta boy patates
2 kuru soğan
4 adet yeşilbiber
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası veya ben kavanozlara yazdan hazırladığım Domates suyundan 2 yemek kaşığı koydum
Tuz, karabiber, pulbiber


YAPILIŞI

Patlıcanlar alacalı soyulur, boydan 3 e enden 4 parçaya ayrılır, yani parmak gibi olacak şekilde veya arzu ettiğiniz bir şekilde bu şekilde yağ içmedikleri için böyle kesilmesini tavsiye ederim tuzlayıp 15 -20 dakika bekletip acı suyunun çıkması sağlanır. Yıkanıp kurulanır, sıvı yağda önce küp şeklinde kesilen patatesler kızartılır, arkadan patlıcanlar kızartılır .Kıyma tencereye konup ateşte suyu çektirilir, üzerine sıvıyağ konup kavrulur yemeklik doğranan soğanlarda koyulur iyice kavrulur 2 adet yeşilbiber doğranır 1 yemek kaşığı salça doğradığımız bir adet domates ( veya yazdan hazırladığımız domates suyundan) koyulur suyunu çekince tuzu,karabiberi, pulbiberi ilave edilir , 1 su bardağı sıcak su katılıp, hepsi harmanlanır, bir taşım kaynar ve küçük güveçlere taksim edilir, üzerlerine domates ve biberleri dizip fırında üzerleri hafif kızarana kadar tutulur ve sıcak ikram edilir .



CACIK


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




4 -5 salatalık yoğurt (yaklaşık 4 su bardağı)
2 diş sarımsak
taze nane
soğuk su (ben çok koyu sevmediğimden 1/2 lt. ye yakın kullanıyorum)
zeytinyağı (arzuya göre)

Su hariç bütün malzemeleri rondodan geçirip derin bir kaseye alın. İçine soğuk su ekleyip çırpıcıyla iyice karıştırın. Dilerseniz üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirebilir ve taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.



Duvaklı Pilav


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:



2,5 su bardağı pirinç


yarım su bardağı tel şehriye


6 su bardağı su


tereyağ


200 gr kıyma


10 adet soyulmuş badem


1 küçük boy soğan


tuz, karabiber

Hazırlanışı:



Pirinçleri yıkayın ve suyunu süzün. 6 su bardağı suyu kaynatın.Tencerede tereyağ ile şehriyeleri kavurun ve pirinçleri ekleyin.Pirinçler metalik ses çıkarmaya başlayınca tuz ve suyu ilave edin ve kapağı açmadan kısık ateşte pişirin( su da ölçülü olduğundan çelik tencerede ve deliksiz kapakla pişirirseniz buharlaşma fazla olmaz ve pirinçler iyi pişer).

Başka tencerede iyice kıyılmış soğanla kıymayı kavurun, tuz ve karabiber ekleyin.Sonrasında soyulmuş bademleri ister kıyarak ister bütün ilave edin.


Kalıba önce kıymayı sonra pilavı koyun ve ters çevirerek servis yapın…



Ballı Kule



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



* 1 poşet muzlu puding
* 1 poşet kakaolu puding
* 6 su bardağı süt
* 1 çay bardağı bal
* 1 limon kabuğunun rendesi
* 2 yemek kaşığı limon suyu




* 1 poşet muzlu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin ve 5-6 cam kaseye paylaştırıp ılıtın (kaseler hafif ıslak olurlarsa pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz).
* 1 poşet kakaolu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında 3 saat bekletin.
* 1 çay bardağı balın içine 1 limon kabuğu rendesi ile 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin.
* Kaynamaya başladığında 4-5 saniye daha tutun ve ocaktan alın.
* Pudingleri tabaklara ters çevirin, üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Eylül 2011, 10:25   #75
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Terbiyeli Patates Çorbası[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (10 bardak)
2 orta boy sogan
3-4 adet patates
1 kahve fincani un
1 küçük paket tereyagi veya margarin
1 çay kasigi hindistancevizi
tuz
Terbiyesi: 1 bardak süt
2 yumurta sarisi
Garnitürü: 2 adet yumurta akı
1 çay bardagi kasarpeyniri (rendelenmis)
1 çay kasigi kirmizibiber
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
2-3 dilim bayat ekm

YAPILIŞ TARİFİ
1-Soganlari küçük parçalar halinde dograyin, iki kasik yagla açik renkte
kavurun. Un katin , iki üç dakika daha kavurun. Et suyu ile kusbası
dogranmis patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavas yavas
kaynatarak 30 dakika pisirin.
2-Çorbayi baska bir kaba süzün. Tekrar atese koyun. Terbiyesini yapin ve
atesten indirin. Garnitürüyle servis yapin.
Garnitürün yapilisi: Yumurta akina kasar peyniri, kirmizibiber ve
maydanoz katin. Bu karisimi ekmeklerin üzerine sürün. Küçük küp
seklinde kesip çorbayla servis yapin. Afiyet olsun…
ALİ NAZİK
MALZEMELER

200 gr yarim yagli kiyma
2 adet patlican
250 gr süzme yogurt
1 adet yesilbiber
7-8 dal maydanoz
100 gr tereyagi

YAPILIŞ TARİFİPatlicanlari firinda közleyin. Kabugunu soyun ve biçakla ince ince kiyin.Yogurtla karistirip, bir güvece yerlestirin ve isitin. Baska bir kapta kiyma,tuz ve karabiberi yogurarak köfteyi hazirlayin ve kebap sisine takarak közde pisirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kirmizibiber eklenmis tereyaginda biraz kavurun. Hazirladiginiz bu eti, isitilmis güvecin üzerine yerlestirin. Maydanoz ve yesilbiberle süsleyin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MISIRLI PİLAV
Malzemeler:
1 sb pirinç, yıkanmış, suyu süzülmüş
2 sb su
1 yk tereyağı
1/2 sb mısır haşalanmış(konserve)
1 tk tuz

Yapılışı: Mısırları küçük bir tavanın biraz kavurup, kenara koyun.Kaynar su, tuz, tereyağ ve pirinci orta boy bir tencereye koyun. Kapağını yarım kapatın ve yavaş ateşte suyunu cekene kadar pisirin. Kavrulmus mısırları içine atıp karısırdıktan sonra servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cevizli Lor Salatası

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
* 1 kase lor peyniri
* 1 su b. ceviz
* 3 yeşil soğan
* 1 tutam maydanoz
* çeri domates
* kırmızı lahana
* zeytinyağı
Cevizli Lor Salatası Tarifi
Yeşil soğanı,maydanozu ve kırmızı lahanayı ince olarak kesin.Servis tabağına yeşil soğanı , parçalanmış cevizi,maydanozu,1 kase lor peyniri çeri domatesi ilave edin ve salata malzemesini karıştırın.

Salatanın üzerine zeytinyağı ilave edip servis edin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Muzlu Kakaolu Krem

Malzemeler :

* 6 su b.süt
* 1.5 su b.toz şeker
* 2 çorba k.un
* 2 çorba k.nişasta
* 1 yumurta sarısı
* 1 paket labne peyniri
* 1 p.vanilya

Üzeri için:
* 2 muz
* kakao

Keki ıslatmak için:
* ayva reçeli su

Hazırlanışı :
Tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyerek çırparak pişirin. Pişince ocaktan almaya yakın içine vanilyayı koyup karıştırın. Daha sonra ocaktan alın.Hazır olan kremi soğutun. Diğer tarafta kaselerin içine birer parça kek koyun. Bu kekleri sulandırılmış ayva reçeli ile ıslatın. Soğumuş olan kremayı kek dilimlerinin üzerine dökün. Tatlınızın üzerini muz ve kakao ile süsleyerek servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AFİYET OLSUN

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Eylül 2011, 08:00   #76
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI
1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı arpa şehriye 1 yemek kaşığı un 1 bardak haşlanmış didilmiş tavuk eti 1 yumurta sarısı yarım limon
Yemeğin Yapılışı:
1 çay bardağı şehriyeyi 1 kasık tereyağıyla yağ eriyene kadar kavuralım. 1 kaşık unu koyalım 1-2 dakika daha kavurduktan sonra 6 bardak tavuk suyunu ilave edelim. Şehriyeler pişince ve kaynama başlayınca ocağı kapatalım. 1 yumurta sarısı ve yarım limonu cırpıp çorbadan bir kepçe alıp karıstıralım daha sonra bunuda çorbaya ilave edelim

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KIYMALI TAZE FASULYE
Malzemeler
1 kilo taze fasulye
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
2 su bardağı su
Yapılışı
Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip dörde bölün. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. İçerisine kıymayı ekleyip rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Domatesleride ekleyip bir iki kez çevirin. Salçayı ekleyip kavurun. Fasulyeleri sıcak suyu ve tuzunu katıp, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
SEBZELİ MAKARNA
Malzeme:

1 paket makarna,
1 kahve fincanı mısırözü yağı,
1/2 demet semizotu,
2 adet havuç,
2 adet patates,
tuz,
Tarif:

Havuç ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. 5 su bardağı su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Semizotunu da 15 dakika kadar haşlayıp, süzün. 4 su bardağı suya tuz ve mısırözü yağını ilave edip kaynatın. Makarnayı ekleyin. Önce hızlı sonra yavaş ateşte suyunu çekene kadar haşlayın. Makarnayı haşlanmış sebzelerle karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ÇOBAN SALATA
3 orta boy domates
• 2 salatalık
• 3 sivri biber
• 1 soğan
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 limon suyu
• 1 çay bardağı zeytinyağı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun ve sonra yıkayın. Suyunu sıktıktan sonra salata kasesine koyun.

Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Biberleri çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın. Salatalığı da kabuklarını soyup ikiye böldükten sonra ince ince doğrayın.

Domates, biber ve salatalıkları soğana ekleyip karıştırın. Limon, yağ ve tuzunu da katıp servis yapın.[/img]

Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun ve sonra yıkayın. Suyunu sıktıktan sonra salata kasesine koyun.

Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Biberleri çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın. Salatalığı da kabuklarını soyup ikiye böldükten sonra ince ince doğrayın.

Domates, biber ve salatalıkları soğana ekleyip karıştırın. Limon, yağ ve tuzunu da katıp servis yapın.

KARA KIZ TATLISI
1 paket margarin
3 fincan toz şeker
1 paket vailya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
2 yumurta
ala bildiğine un(kulak memesi)
ŞERBETİ İÇİN
2 bardak su
1 buçuk su bardağı şeker(şerbet soğuk olacak)
şerbete batırıp batırıp çıkarın üzerine hindistan cevizi ile süsleyin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

vee kiraz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Eylül 2011, 08:08   #77
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




SEBZE ÇORBASI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzeme :

6 bardak et suyu veya kemik suyu
3 - 4 patates
İki üç yaprak lahana
İki havuç, bir kaşık un
İki kereviz
İki baş soğan
Yeteri kadar tuz
Bir kaşık margarin yağ.
Yapılışı :

Kemikleri bir gece önce suda bırakınız. İyice temizlen dikten sonra bir tencereye koyup hafif ateşte 1 saat pişi riniz. Pişerken üzerinde biriken köpükleri bir kevgirle te mizleyiniz. Piştikten sonra ince bir süzgeçten sözünüz. Baş ka bir tencereye soğanı ince ince kıyınız, yağda pembe-leşinceye kadar yakmadan çeviriniz, unu ilâve ederek biraz da böylece kavurunuz. Et suyunu ilâve edip kaynayıncd ufak ufak doğranmış sebzeleri sırasiyle önce havucu 10 dakika sonra lahana ve kerevizi indirmeye beş dakika kala patatesi ilâve ediniz. Sebzeler iyice piştikten sonra ateşten alınız. Çorbayı taneli sevmezseniz süzgeçten geçirerek kul lanınız. Bu çeşit çorbalar kışın en sevilen yiyeceklerin ara sında gelir. Bilhassa küçük çocuklar için de faydalıdır. Yap tığınız kemik suyunu diğer sebze yemeklerinizde de rahat ça kullanabilirsiniz. Yemeğe hem lezzet verir, hem de da ha besleyici olmasını sağlar.

Mısır Unlu Mezgit Fileto
Zahmetsiz ve leziz bir balık. Zaten ayıklama derdi olmadığı için oldukça pratik. Yumurta ve mısır unu ile mükemmel oluyor, tabi yanına bol yeşilliği unutmadan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:

250 gr.mezgit fileto

Kızartmak için:

mısır unu
1-2 adet umurta (çırpılmış)
Sıvıyağ

Yapılışı:

Mezgit filetolarını yıkayıp güzelce süzün. Filetoları önce yumurtaya daha sonrada mısır ununa bulayarak.
Daha önceden kızdırdığımız yağda orta ateşte pişirin.

Not: Bol yağda kızartmaya dikkat edin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ÇOBAN SALATA
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
2 domates
2 salatalık
1 biber
1 limon suyu
5-6 dal maydanoz

Sızma zeytinyağı
tuz

Yapılışı:
Domates ve salatalığın kabuklarını soyup küp küp kesin. Biberi ve maydanozu küçük küçük kesip üzerine ekleyin. Peynirleri küçük küpler halinde kesip salatanın üzerine serpiştirin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzunu ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Kızarmış Muz
Malzemeler:

8 Adet milföy hamuru
4 Adet muz
1-2 Su bardağı bal
Kızartmak için sıvıyağ
İsteğe göre çamfıstığı yada badem

Yapılışı:

1- Milföy hamurlarını dondurucudan çıkartıp yumuşaması için bir süre bekleyin.

2- Muzları soyun ve 2 ye bölün (isteğe göre çatalla ezebilirsiniz).

3- Her milföye yarım dilim muz gelecek şekilde paylaştırın ve milföylerin uçlarını birleştirerek elinizde top yapın.

4- Kızgın ve bol yağda (kızartma tencereniz varsa daha iyi olur) nar gibi oluncaya dek kızartın.

5- Pişen topları servis tabağına alın ve bolca bal ekleyip çam fıstığı serperek servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Eylül 2011, 06:50   #78
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Zeytinyağlı, Sebzeli Tavuk
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr tavuk bonfile
2 adet orta boy kabak (ince)
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı süt
haşlanmış bezelye
Ön Hazırlık:

Tavuk etlerini eninden 2 ‘ ye kesip incelterek istediğiniz şekilde doğrayın. Üzerine karabiber ve sütü ekleyerek 3-4 saat buzdolabında bekletin.

Hazırlanışı:

Sebzeleri temizleyip doğrayarak vitaminlerinin kaybolmaması için buharda pişirin. Ayrı bir yerde teflon tavaya yağı koyup tavukları arkalı önlü hafifçe kızartın. Üzerilerine baharatları ilave edip karıştırarak haşlanmış sebzelerle beraber sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun…
Havuçlu ve Soğanlı Pilav
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemler:
2 su bardağı pirinç,
2 tane orta boy havuç,
1 tane soğan,
3-4 kaşık sıvı yağ,
2 kaşık tereyağ,
tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
3 su bardağı sıcak su,
Hazırlanışı:
Öncelikle pirinçleri 1 saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonra bol soğuk su ıle yıkayıp süzün. Tereyağ ve sıvı yağ karışımına minik küpler halinde doranmış havuçları katıp kavurun. Havuçlardan sonra yine minik doğranmış soğanı katıp kavurmaya devam edin. soğanlarda renk deiştirince süzülmüş pirinçleri katıp tuzunu katıp kavurmaya devamö edin. kavrulmuş pirinçlere sıcak suyunu ve şekerini koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip 15-20 dakika demlendirin...
Afiyet olsun!
Fırında Şeftali Tatlısı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler

Şeftali
Her yarım şeftali için 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı

Şeftalileri yıkayıp 2'ye kesin. Kesik kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Her yarım şeftalinin üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin ve 200 derecede, turbosuz ayarda yaklaşık olarak 45 dk. pişirin. Eğer şeftalilerin suyunu salmadan kızarmaya başladığını görürseniz dereceyi biraz düşürmeniz gerekebilir. İsteğinize göre krem şanti veya kaymakla servis edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Eylül 2011, 06:33   #79
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




YOĞURT ÇORBASI
malzemeler:
3 kaşık dolu dolu süzme yoğurt,
1 adet yumurta,
1 fincan pirinç,
1 kaşık doluca un,
yeteri kadar su veya et suyu,
tuz.kuru nane.
ÜZERİ İÇİN:
3 kaşık tereyağı,1 çay kaşığı biber salçası,kuru nane,pul biber.

HADİ PİŞİRELİM:
önce tencereye yoğurt,yumurta,unu alalım azar azar su ekleyerek ayran kıvamına gelene dek karıştıralım pürüzsüz olmalı sonra pirinçleri yıkayıp ilave edelim topaklanmaması için sürekli karıştıralım kaynamaya başladıktan sonra ateşi biraz kısıp ara sıra karıştırarak pirinçler pişene kadar bekleyelim kıvamı koyu olursa su ekleyebiliriz piştikten sonra kuru nane ve tuz ilave edelimateşten alalım biraz dinlensin sonra bir tavada yağı eritip içine salçayı ve naneyle pul biberi ekleyelim karıştıralım dinlenmiş olan çorbamızı servis ederken üzerine gezdirelim mis mis Afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
))
NOT:ET SUYU KULLANIRSANIZ LEZZETİNE LEZZET KATAR
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ETLİ TAZE FASULYE
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

2 adet kuru soğan
yarım kg. kuşbaşı et
1 kg. taze fasulye
2 adet domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tatlı toz biber
tuz
1 su bardağı kaynar içme suyu
Hazırlanması:

Soğanı ve etleri tavaya alın, etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.
Tuz ve su hariç kalan malzemeleri ekleyip 15-20 dakika kavurun. (mümkün olduğunca uzun kavurmalısınız)
20 dakikanın sonunda 1 bardak kaynamış iyi suyu ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Tuzunu ayarlayıp servis yapın.
SOYA SOSLU MAKARNA
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Gereçler:
1 paket burgu makarna,
2 adet orta boy domates,
1 orta boy soğan,
3/4 çay bardağı sıvı yağ,
3/4 çay bardağı soya sosu 1 yemek kaşığı domates salçası,
4-5 dal maydanoz,
yeteri kadar tuz,
karabiber
Yapılışı:
Öncelikle makarna tuzlu suda kaynatılır, daha sonra süzülür.
Diğer taraftan halka halka doğranmış soğanlar tuz ilave edilerek pembeleşinceye kadar kızartılır. Domates salçası ilave edilirek biraz karıştırılır. Soyularak küp küp kesilmiş domatesler ilave edilir 5-10 dk. kadar kapağı kapatılarak pişirilir. Karabiber, soya sosu ve maydanoz ilave edilir.3 dakika kadar karıştırılır ve haşlanmış makarna ile birlikte 5 dk. daha pişirilir.
afiyet olsun.

PEKMEZLI MUHALLEBI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMLER:
1 Litre Sut
4 Yemek kasigi un
2 Yemek Kasigi Nisasta
1 Cay bardagi pekmez
1/2 Bardak Seker ( sayet pekmez cok tatli gelirse azaltabilirsiniz)
1 Paket Vanilya
suslemek icin -Ceviz
Butun malzemeler mikserden gecirilir, hafif ateste yavas yavas pisirilip kaynadiktan sonra yeniden mikserden gecirip kaselere paylastirilir.
Uzerine azu ettiginiz sekilde susleyebilirsiniz...
Harika bir tadi oluyor deneyin ....

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Eylül 2011, 08:31   #80
Çevrimdışı
She
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




SOSLU KANAT IZGARA
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler
Yarım Kg. Tavuk Kanadı
1 Tane Havuç
1Tane Kabak
Tuz,Karabiber,Pulbiber

Yemeğin Tarifi

Tavuk kanatları, pulbiber,tuz,karabiberi karıştırarak 1 saat kadar bekletilir.Izgarada kızartılır. Havuç ve kabak ince ince kibrit çöpü inceliğinde kesilerek haşlanır, ızgara tavuklarla beraber servis yapılır.Tavuğun iyi kızarması için üzerine tuzlu su sürülürse lezzeti artar.
_
PATATES KROKET
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]_
Malzemeler:
500 gr. patates
1 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta
Kırmızı toz biber
50 gr. kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu

Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Patateslerin içine rendelenmiş kaşar peynirini, nişastayı, yumurtayı (1 yumurtanın akını ayırın), tuzunu, kırmızı biberini ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı top haline getirin. Önce una sonra yumurta akına daha sonra galeta ununa batırın ve kızartın.
MEYVELİ SU MUHALLEBİSİ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Meyveli Su Muhallebisi

Tatlımın Malzemeleri

2 su bardağı su
2 su bardağı süt
pekmez, gülsuyu
meyve dilimleri
6 çorba kaşığı buğday nişastası
6 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı şeker
bir tutam tuz
Tatlımın Tarifi

Önce süte suyu ilave edip, bir tencereye alırım. Nişastaları şeker ve tuz ile karıştırarak, 2 çay bardağı suda eritirim ve süte katıp vanilya ilave ederim. Karışımı, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişiririm. Geniş bir kabı soğuk su ile çalkalarım ve muhallebiyi bu kaba döküp, buzdolabında soğumaya alırım. Daha sonra kare dilimler halinde keserim ve dilimlerin yarısını servis tabağına alırım. Dilimlerin üzerini meyve ile kaplarım ve üzerlerine ikinci dilim muhallebileri yerleştiririm. Meyveli muhallebilerin üzerine pekmez ile gülsuyu döküp servis ederim.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
günün, menüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı Zeytin Yaşam ve Detay 3 14 Aralık 2023 14:44
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! İpek- Yaşam ve Detay 4 13 Mart 2023 23:49
Bat Yemeği Funda Diyet Tarifleri 0 01 Mayıs 2018 21:04
Patlıcan Yemeği Amelia Sebze Yemekleri 0 30 Ağustos 2014 21:24
ıspanak yemeği Bora Sebze Yemekleri 14 19 Mayıs 2011 17:19