20 Şubat 2011, 22:03 | #31 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü SÜZME MERCİMEK ÇORBASI [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzeme
Tarifi Bir tencereye yıkanmış olan mercimek ve ilikli kemik konur. Soyulmuş patates ve soğan tüm olarak ve tuz ile 5 bardak su ilave edilip ocağa konur. Kaynatılırken üzerindeki kefi alınır. Kaynarken ara sıra çırpılır. Karışım 45 dk. piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir. Tencereye yağ konur ve eritilir. Daha sonra yağa un ilave edilip çırpılır, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra su ve hazırlanan mercimek aktarılır. İçine kızarmış ekmek ve kimyonu ilave edilir. Ayrı bir tavada yakılan tereyağının üzerine kırmızıbiber atılıp buda çorbanın üzerine dökülür. Çorba servise hazırdır. FIRINDA KÖFTE VE PATATES [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] malzemeler: köfte harcı:
MANTARLI PİLAV [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
AFİYET OLSUN... |
|
21 Şubat 2011, 22:28 | #32 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İRMİK ÇORBASI Malzeme:
Tavuk suyu ve sütü bir tencereye koyup orta ateşte kaynatın. İrmiği tenceredeki karışıma azar azar eklerken devamlı karıştırarak iyice yedilin. Çorbaya tuz, karabiber, dövülmüş sarımsak ve naneyi ekleyerek 20 dakika daha kaynatın. Didiklenmiş tavuk etlerini de ekleyerek 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirin. Ayrı bir tavada ince kıyılmış pırasaları yağda 5-10 dakika kavurun ve üzerine kırmızı pul biber ekleyip çorbanıza ilave edin. ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler :
Hazırlanışı : Sebzeleri yıkayın. Fasülyeyi ve bamyayı ayıklayın. Patlıcanı alaca soyun.Kabağı soyun. Sivibiberin sap ve çekirdeklerini ayıklayın. Fasülye, sivribiber, patlıcan ve kabağı kuşbaşı doğrayın. Domatesin çekirdeklerini çıkartıp dörde bölün. Eti bir tencereye koyup, tereyağı, soğan ve sivribiber ilave edin. Orta hararetteki ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Sebzeleri ve suyu ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar önce harlı, ardından kısık ateşte pişirin DOMATESLİ MANTAR SOSLU SPAGETTİ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzeme:
Geniş bir tencereye su koyup kaynatılır. Tuz, sıvı yağ ilave edilerek makarnalar eklenir. 10 dakika haşlanır ve suyu süzülür. Ayrı bir tencerede sıvı yağda ince doğranmış mantarlar sotelenir. Rendelenmiş domatesler katılarak 5 dakika daha kavrulur. İnce kıyılmış sarımsak, dereotu, kimyon, tuz ve karabiber eklenerek 2 dakika ateşte tutulur. Servis tabağına alınmış spagettinin üzerine sıcak sos dökülerek afiyetle yenir. ELMALI SÜPRİZ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzeme:
Üstü için;
Kreması için;
Elmaların kabukları soyularak küp küp doğranır. Yarım çay bardağı su, karanfil ve bir yemek kaşığı şekerle 10-15 dakika kadar orta ateşte haşlanır. Soğuduktan sonra yayvan ve geniş bir servis tabağına koyulur. Diğer tarafta süt, yumurta sarısı, portakal suyu, portakal rendesi, un, şeker ve vanilya mikserle iyice çırpılıp bir tencereye alınır. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Servis tabağmdaki elmaların üzerine dökülür. Krema soğuduğunda tarçınla tatlandırılarak servis yapılır. Not: Buzdolabında 2-3 saat bekletilen elmalı süprizin çok daha lezzetli okluğunu fark edeceksiniz. AFİYET OLSUN... |
|
22 Şubat 2011, 22:19 | #33 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Kıymalı Taze Fasulye [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Tencereye yağ koyulduktan sonra soğanlar ve kıyma birlikte kavrulur.Salça,tuz ve pul biber konulup biraz daha kavrulur.Ardından Taze fasulye buzu çözülmeden tencereye konur.Eğer derin dondurucudan değilse sizin ayıklayıp tencereye ilave edin.Birazda böyle kavurun.1-2 damla limon suyu dökün.Daha lezzet katar.Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip pişirin. Fırında domatesli makarna [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER
HAZIRLANIŞI Su ve tuzu kaynatıp, makarnaları kırmadan tencereye atın. 20 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alın. Makarnanın suyunu süzün. Bir tencereye iki buçuk kaşık tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyun. Orta hararetli ateşte soğanları pembeleştirin. İçine unu katıp, hızlı hızlı karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam edin. Yarım kaşık tuzla, karabiber serpip, karıştırmaya devam edin. İçine ılık sütü yavaş yavaş dökün. Karıştırarak sekiz dakika pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelince, önceden hazırladığınız domates salçasını ilave edin. İyice karıştıdıktan sonra çok hafif bir ateşte bırakın. Domates salçası için domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğrayın ve yarım çorba kaşığı yağla birlikte beş dakika kuwetli bir ateşte pişirın. Makarnaların suları iyice süzüldükten sonra ateşe koyun. Üzerine sırasıyla bir buçuk bardak rendelenmiş peynir, hazırlanmış olan salça ve en son olarak da çırpılmış yumurtaları katın. Iyice karıştırıp, tümünü içi hafifçe yağlanmış yüksekçe bir fırın kabına yerleştirin. Kızgın bir fırına koyup, 40-45 dakika kadar pişirin. Çıkartıp, 15 dakika bekletin. Karamelli Elma Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Yemeğin Tarifi
AFİYET OLSUN... |
|
23 Şubat 2011, 22:46 | #34 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Zeytinyağlı, Sebzeli Tavuk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tavuk etlerini eninden 2 ‘ ye kesip incelterek istediğiniz şekilde doğrayın. Üzerine karabiber ve sütü ekleyerek 3-4 saat buzdolabında bekletin. Hazırlanışı: Sebzeleri temizleyip doğrayarak vitaminlerinin kaybolmaması için buharda pişirin. Ayrı bir yerde teflon tavaya yağı koyup tavukları arkalı önlü hafifçe kızartın. Üzerilerine baharatları ilave edip karıştırarak haşlanmış sebzelerle beraber sıcak servis yapabilirsiniz. Havuçlu ve Soğanlı Pilav [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Öncelikle pirinçleri 1 saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonra bol soğuk su ıle yıkayıp süzün. Tereyağ ve sıvı yağ karışımına minik küpler halinde doranmış havuçları katıp kavurun. Havuçlardan sonra yine minik doğranmış soğanı katıp kavurmaya devam edin. soğanlarda renk deiştirince süzülmüş pirinçleri katıp tuzunu katıp kavurmaya devamö edin. kavrulmuş pirinçlere sıcak suyunu ve şekerini koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip 15-20 dakika demlendirin... Fırında Şeftali Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Şeftalileri yıkayıp 2'ye kesin. Kesik kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Her yarım şeftalinin üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin ve 200 derecede, turbosuz ayarda yaklaşık olarak 45 dk. pişirin. Eğer şeftalilerin suyunu salmadan kızarmaya başladığını görürseniz dereceyi biraz düşürmeniz gerekebilir. İsteğinize göre krem şanti veya kaymakla servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN... |
|
24 Şubat 2011, 22:33 | #35 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Nohutlu Mercimek Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nohutlu mercimek çorbası Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek, yarım çay bardağından biraz fazla pirinç, 1 yk. kaşığı un, 1 yk. kaşığı domates salçası, yarım çay, bardağı zeytinyağı, 1 baş kuru soğan yemeklik doğranmış, 1 su bardağından biraz fazla haşlanmış, pişirilmiş ve kabuğu soyulmuş nohut, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kuru nane. Yapılışı: 1 baş kuru soğanı yemeklik doğranmış olarak zeytinyağıyla beraber tencereye alın. Renkleri pembeleşene kadar kavurma işlemi uygulayın. Salçayı ilave edip bir miktar daha karıştırın. Ardından yıkanmış, suyu süzülmüş kırmızı mercimek ile pirinci, arkasından da bir yk. unu ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra 1,5 litre kaynamış suyu üzerine ilave edin. Mercimek ve pirinçler ezilinceye kadar pişirin. Bu arada çorbanın kıvamını ara sıra kontrol ederek kaynamış su ilave edebilirsiniz. Çorba pişmiştir dediğiniz zaman blendırdan geçirin. Tencereyi tekrar ateşe alıp nohutları ilave ederek 10 dakika kadar kaynama işlemini devam ettirin. Bu sürenin sonunda tuzunu ve nanesini ekleyip kaselerin yanına limon dilimi koyarak servise hazırlayabilirsiniz. Limon ve Domates Eşliğinde Bulgurlu Tavuk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Yağı ve tavukları tavaya alın. Her iki tarafını da iyice pişirin. Pişince tavukları tavadan bir tabağa alın. Aynı tavadaki yağ ile soğanları kavurun. Domates, sarımsak ve limon kabuğunu tavaya ekleyin. 2-3 dakika pişirin. Tavukları tekrar tavaya alın. Biraz daha pişirip bulgurları ekleyin. Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesi sağlayın. Çekince bezelyeleri ekleyin. Limon dilimleri eşliğinde servis yapın. Yoğurtlu Elma & Ceviz Salatası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Elmaları bir kasede limon suyuyla karıştırın. Kereviz saplarını, cevizi ve üzümü ekleyip karıştırın. Yoğurdu ayrı bir kasede hafif çırpın. Elmalı karışıma ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Vanilyalı Büsküvili Pasta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
3.5 su bardağı sütümüzün içine 1 paket pudingi boşaltıp kaynayana kadar karıştırıyoruz koyulaşmaya başlayınca kısık ateşte 2 dk daha kaynatıyoruz pudingimizi ocaktan alıyoruz. Geniş bir borcama büsküvilerimizi bir sıra dizip üzerine pudingimizi azar azar paylaştırıyoruz üzerine 3-4 kat daha büsküvi dizip aynı işlemi tekrarlayıp son dizdiğim sıranın üstünede tenceremizde kalan pudingin tamamını boca edip açık yer kalmayacak şekilde yayıyoruz 1 saat dolabımızda bekletip servis yapıyoruz. Dilenirse üzerini cevizle süsleyebiliriz. AFİYET OLSUN... |
|
24 Şubat 2011, 23:28 | #36 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Salata, bahçeden henüz koparılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, taze nane, tere ve marulcuklar içeriyor . Üzerine Tariş 'in "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]" ... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kekikli Köfte 300 gr yağsız dana kıyması, 1 baş orta boy rendelenmiş soğan, iki avuç kadar maydanoz, ekmek içi, karabiber, yeni bahar, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, yarım kaşık domates salçası, iki tatlı kaşığı kekik , iyice yoğurulup, şekil verildikten sonra , zeytinyağında , üzerine kekik serpip kapağı kapalı tavada suyunu çekene kadar pişirilecek. Sofraya parlak bir tabak, renkli bir peçete, büyüklerin kullandığı çatal bıçaklardan konup kızlar çağrılacak, mutlaka salatayla köftelerin yenmesi tembih edilecek. Böyle olursa daha çabuk büyünülür çünkü... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı Güzel ve doyurucu bir ikili ! Kepekli Pirinç Pilavı için, 2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin. Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin. Zeytinyağlı bezelye için gerekenler,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tatlımız, şekerden ve beyaz undan oluştuğuna göre hiç masum değil tabii . Ama en azından yumurta içermiyor ve orjinal tarifi zeytinyağlı. Üstelik yağ ve şeker oranını azaltıp , kepekli un kullanabilirsiniz. Eşim 2 adet birden yediğine göre lezzeti de olmuş demektir. Tarif Prof.Dr.Ayşe Baysal'a ait.Aynen yazıyorum: Kalburabastı Eski yapılışında, tatlıda küllü su kullanılıyormuş . Odun kömürünün külü , su ile kaynatılıp dinlendirildikten sonra üzerindeki berrak su alınıp tatlı yapılıyormuş . Küllü su olmadığına göre yerine maden suyu kullanıyoruz.Üzerine tırtıklı görünüm verebilmek için "kalbur" gerekli. Çocukların oyuncak eleğini kullandım.
Geniş bir kaba un elenip, ortasına maden suyu konup , kenardaki un üzerine zeytinyağı gezdirilecek. Hamur kulak memesi kıvamında hazırlanıp, 12 parçaya bölünecek. Her beze kalbur ( veya benzeri ) üzerine konup yassıltıldıktan sonra ortasına ceviz içi konup rulo yapılarak sarılacak. Yağlı kağıt serili tepside , önceden ısıtılmış fırında,üzeri pembeleşene kadar pişirilecek. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülüp , şurup çekene kadar tepsiye kapak örtülecek.Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz...
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
25 Şubat 2011, 21:02 | #37 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Sütlü Patates Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Yapılışı: Tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip hafif sararana kadar kavurun. Azar azar ve karıştırarak sütü ve suyu ekleyin. Haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin ve çorbayı karıştırarak pişirin. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp kırmızıbiber ve naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Not: Tarif Emine Beder’e ait. TERBİYELİ SEBZE YEMEĞİ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu yemekte ben genelde kabak yerine patates kullanırım ama kabakta çok güzel oldu.Üzerine de kıyılmış dereotu ve maydanoz... Domatesli Bulgur Pilavı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] SÜTLAÇ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler :
Pirinçleri iyice yıkayıp süzün ve 2 bardak suyu çekip, göz göz olana kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ve ardından şekeri ekleyin. Pirinç ununu bir fincanda 2 kaşık su ilave ederek karıştırın ve pirinçlere ilave edin. Bir süre daha kaynamaya bırakın. Yeterli kıvama geldiğinde vanilyayı ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve sütlacı kaselere eşit şekilde dağıtın. Soğuduktan sonra üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz... AFİYET OLSUN... |
|
27 Şubat 2011, 12:44 | #38 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü DOMATES ÇORBASI: Malzeme :
Domatesleri delikli bir kevgirin içine iri iri doğrayıp iyice sıkarak suyunu çıkarınız. Böylece domateslerin suyu ile beraber etli kısmı da alttaki kaba geçecektir. Sıkılan domateslere bir kaşık tereyağı koyarak iki dakika pişiriniz. Unu azar azar soğuk su veya et suyu ile karıştırarak bula maç haline getiriniz. Ağır ağır tenceredeki domateslere ilâve ediniz. Geri kalan suyu da kattıktan* sonra, top top olmaması için devamlı olarak karıştırınız. Tuzunu biberini ilâve ediniz : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] FIRINDA BEŞAMEL SOSLU SEBZE: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Hazırlanması: Patlıcanları alacalı soyun. Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın. Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin. Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230C’de 20 dakika közleyin. (10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip közlemeye devam edin.) Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın. Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın. Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın. (sebzelerin sulu olmamaları lazım) Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın. Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın. Daha sonra 5 dakika ılınmasını sağlayın. 5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Fırını 200C’ye getirin. Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin. Üzerlerine çok az tuz, karabiber serpin. Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın. Domates sosunun üzerine beşamel sosun üçte ikisini yayın. Beşamel sosun üzerine kabakları ve biberleri dizin. Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin. Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin BULGUR PİLAVI: Malzemeler:
Yapılışı: Soğanları ince kıyın, tereyağında hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçaları ekleyin, iyice kavurun. Et suyu ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra bulguru ilave edin. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] CACIK: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bir kase yogurt salatalik sarimsak ve tuz.Hepsi karistirlir salata ufak sekilde dogranir yogurda eklenir,üzerine kuru nane ve sizma zeytinyagla süslenir. Çilekli Su Muhallebisi Malzemeler:
Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan sütün içerisine sicim gibi dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Suyla çalkalanmış derin kaplara pay ederek dökün. Buzdolabına koyup dondurun. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için su, ezilmiş çilek, 1 su bardağı tozşeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğuması için bozdolabına koyun. Küçük kaplardaki muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Tabakların etrafında kalan boşluğa, hazırladığınız sosu gezdirin. Çilekleri arzu ettiğiniz şekillerde kesip muhallebilerin üzerine yerleştirin. Servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] AFİYET OLSUN... |
|
27 Şubat 2011, 19:42 | #39 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü Süt Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
2 su bardağı suyu çorba tenceresinde kaynatın. Erişteyi (veya şehriyeyi) ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Üzerine sütü ekleyin. Arada bir karıştırarak bir taşım kaynatın. En son tuzunu ilave edin. Tereyağını küçük bir sahanda kızdırın. Kırmızıbiberi katıp hemen ateşten alın. Tabaklara çorbayı paylaştırın. Üstüne biberli yağı gezdirip servis yapın. KARNIYARIK MALZEMESİ:
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI Malzemeler:
Yapılışı:Şehriyeyi bir tencereye alıp suyu ekleyin. Üzerine sulandırılmış salçayı da ilave edin. Tuzunu da ayarlayarak suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çekince üzerine erimiş margarini gezdirerek servis edin. CACIK Malzemeler :
hazırlanışı: Salataliklarin kabuklari soyulur ve rendelenir. Sarmisaklar dovulur. Dereotlari ince kesilir. Tum malzeme yogurdun icinde karistirilir. Uzerine zeytinyagi gezdirilir. LOKMA TATLISI Malzemeler:
Kızartmak için;
Şerbeti için;
Üzerine;
Yapılışı: Önce şerbet hazırlanır ve soğutulur. Daha sonra hamur için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Sıvıyağ tavaya konulur ve yağ kızdırılır. Hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar alınır ve yağın içine atılır. Her yanı kızarınca yağdan çıkarılıp sıcak sıcak hemen soğuk şerbete atılır. 1 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır. AFİYET OLSUN... |
|
28 Şubat 2011, 22:37 | #40 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü İzmir Köfte tarifi MALZEMELER
HAZIRLANIŞI 2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin. Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin. Bir tavada patatesleri kızartıp bir tepsiye dizin. Daha sonra aynı yerde köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun. Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın. Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin. Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bezelyeli Pilav tarifi Malzemeler :
yemeğinin hazırlanışı:
yoğurt ve meyve salatası taze meyveleri dilediğiniz gibi doğrayıp sevdiğiniz meyve sularıyla karıştırabilirsiniz ben daha tatlı olsun diye meyvelere önce pudra şekeri serpiyorum daha sonra karışık meyve sularını ki ister taze sıkabilirsiniz istersenizde hazırlarını tercih edebilirsiniz meyvelerin üzerinden geçirip karıştırıyorum ve muhteşem salata hazır [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] AFİYET OLSUN... |
|
Etiketler |
günün, menüsü |
Konuyu Toplam 6 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 6 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı | Zeytin | Yaşam ve Detay | 3 | 14 Aralık 2023 14:44 |
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! | İpek- | Yaşam ve Detay | 4 | 13 Mart 2023 23:49 |
Bat Yemeği | Funda | Diyet Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2018 21:04 |
Patlıcan Yemeği | Amelia | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ağustos 2014 21:24 |
ıspanak yemeği | Bora | Sebze Yemekleri | 14 | 19 Mayıs 2011 17:19 |