IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 15 Şubat 2011, 04:23   #21
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ


ANTRİKOT KIZARTMA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

-400 gr. dana antrkot
-4 baş soğan
-1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
-3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
-80 gr. sadeyağ
-Yeterince tuz, karabiber

Yapılışı:

Önce soğanları ayıklayıp, ince ince halka şeklinde doğrayınız. Bir büyükçe tavada yağın 3/4Jünü (60 gr.) eritiniz, Doğradığınız soğanları kızgın yağın içine atıp bir iki silkeleyiniz. Tavanın kapağını kapatıp 15 dakika kadar hafif ateşte pişirerek yumuşatınız. Soğanları pişirirken, yedinci dakikada tuzunu, biberini koyup karıştırınız. Tavayı arada bir silkelemekle soğanların fazla sararmasını önlemiş olursunuz. 15.nci dakikanın sonunda kevgirle soğanları yağdan alıp, yerine antrkot parçalarını koyunuz. Yağın kalan kısmını ilave ediniz, Ateşi harlandırıp etlerin her iki yüzünü üçer dakika kızartınız.
Tuzunu ve biberini ekiniz. Biraz evvel çıkardığınız soğanları, kızarmış etlerin üzerine ilave ediniz. Tahta kaşıkla karıştırarak üç dakika daha etleri soğanlarla beraber kavurupuz. Önceden ısıttığınız kapaklı madeni veya bakır bir sahana et ve soğanları kevgirle alıp yerleştiriniz. Sıcak olarak muhafaza ediniz. Tavanın içindeki yağa üç çorba kaşığı sirkeyi döküp harlı ateş üzerinde yağla sirkeyi karıştırıp, yağ sirke karışımını yari yarıya çektiriniz. Tavada kalan suyu, sahandaki etin üzerine dökünüz, Çok ince kıyılmış maydanozu, etlerin üzerine serperek, sıcak sıcak ikram ediniz.


MAYALI VE PEYNİRLİ BÖREK


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

750 gr Un
1 Adet Yumurta
2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Bira Mayası
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1/2 Su Bardağı Ilık Su
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Çörekotu,Tuz
İçi İçin:
1 Demet Maydanoz
1/2 kg Beyaz Peynir

Yemegin Yapilisi

Öncelikle küçük bir kapta 1 tatlı kaşığı mayayı,1 çay kaşığı toz şekeri ve yarım su bardağı ılık suyu karıştırın.Maya kabarana dek bekleyin.Unu,1 çay bardağı sıvı yağı,1 su bardağı ılık sütü ve yeterince tuzu ilave edin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.Hamuru tekrar kabarması için bir süre daha bekletin.
Bu arada iç malzemesi için,ince kıyılmış maydanoz ve ufalanmış beyaz peyniri karıştırın.Hamuru 4 eşit parçaya bölün.Her bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açın.İlk yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.İlk önce kenarlarını karşılıklı gelecek şekilde kapatın.Sonra diğer kenarlarını üst üste getirin.Diğer yufkaları da bu şekilde katlayın.
Katladığınız ilk yufkayı tepsiye alın.Üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.Maydanozlu peynir serpin.Diğer yufkaları da aralarına sıvı yağ sürüp,peynir serperek,üst üste dizin.Sonra elinizle bastırarak,yufkaları büyütün.Üzerine yumurtanın sarısını sürün.Yufkaları,baklava dilimi şeklinde kesip,üzerine çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yaklaşık 1 saat pişirip,servis yapın.


DANA JAMBONLU SALATA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş
600 ml su
tuz
150 gr taze bezelye
250 gr kabak, dilimlenmiş
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı hardal tozu
taze çekilmiş karabiber
250 gr lahana, ince doğranmış
Taze soğan, kıyılmış, süslemek için

Yemegin Yapilisi

Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın. Tuzu ve bezelyeleri koyun. Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak. pişirin.
Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak. daha pişirin. Süzüp soğumaya bırakın.
Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın. Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar karıştırın.
Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin. Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz.

Alternatif :

Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun. Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz.

Servis Önerileri:

Taze ekmek veya taze pide ile servis yapın.


ALMAN KURABİYESİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

375 gr.Tereyağı
5 Bardak Un
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
2 Yumurtanın Sarısı
100 gr.İri Taneli Toz Şeker

Yemegin Yapılışı

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin.
Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.
Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derece ısıda 12-15 dk.pişirin.Ve soğumaya bırakın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 15 Şubat 2011, 20:32   #22
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜNÜN MENÜSÜ



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Nohutlu yoğurt çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:


  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz

Hazırlanışı:


  • * Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Tencereye alıp suyu ve nohutu ilave edin. Tuzu serpip iyice karıştırın. Kısık ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin.
  • * Tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve nane serpip servis yapın.



Çentik Kebabı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



  • * Bir küçük soğanı ve biberi zeytin yağda soteleyin. (Bir tane domates de arzuya göre doğrayabilirsiniz. ) Bir tatlı kaşığı domates salçasını ve patlıcanları, tuz-karabiberi sırası ile ilave edin.
  • * Diğer yandan da ince ince kestiğimiz patatesleri iyice yıkayın ve kurulayarak kızartın.
  • * Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan yoğurdu bir tülbente aktarın ve biraz suyunu aldırin. En sonra sarımsak ve tuz ile tadlandırın.
  • * Bir yandan da kıymayı kavurun. En sonunda da, baharatlarını ilave edin.
  • * Sırası ile; patlıcanlı karışım, patates kızarmasının yarısı, sarımsaklı yoğurt, kalan patetes kızarması ve et kavurmasını ilave edin. Servise hazir.



Bezelye ve havuçlu pirinç pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 1,5 kupa dolusu pirinç, ayıklanmış
  • 1 kase dolusu havuç ve bezelye konserve garnitür
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • 2,5 kupa sıcak su veya tavuk suyu

Hazırlanışı

  • Sıvıyağ orta boy bir tencereye alıp kızdırın. Temizlenmiş, yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci ekleyip kavurun.
  • Konserve garnitürü ekleyip sıcak suyu veya tavuk suyunu ilave edin. Önce orta hararette, kaynayınca da kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp 30 dakika kadar demlenmeye bırakın.


ANTEP SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



4-6 kişilik


Malzemesi

  • 4 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz
  • 1. Domtesleri ve soğanı soyun. Domatesleri küçük, soğanı ise piyaz doğrayın. Biberler, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.
  • 2. Tüm malzemeyi bir kaseye alın. Tuz, pul biber, sumak, nar ekşisi ve naneyi ilave edip harmanlayın. Salata tabağına alıp servis edin.



Gökkuşağı Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:


  • * 3 yumurta
  • * 1 çay bardağı şeker
  • * 3 çay bardağı yoğurt
  • * 1 çay bardağı sıvıyağ
  • * 3 çay bardağı irmik
  • * 3 çay bardağı un
  • * 2 paket kabartma tozu

şerbeti:

  • * 3,5 su bardağı su
  • * 3,5 su bardağı toz şeker
  • * bir dilim limon

Hazırlanması:

  • 1. Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
  • 2. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
  • 3. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
  • 4. Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
  • 5. Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.
AFiYET OLSUN

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Şubat 2011, 03:32   #23
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ


TARHANA ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Tarhana
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber

Yemegin Yapilisi

1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.


LAVAŞ EKMEKLİ YAYLA KEBABI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

150 gram bonfile
150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)
150 gram piliç eti
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram domates sosu
2 diş sarımsak
1 adet domates
3 adet biber
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yemegin Yapilisi

Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin. Domates sosunu ilave edin.
Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün. Pişirilen etleri karışık olarak dizin. Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin.
Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin. Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın


MAYDANOZ SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

3 demet maydanoz
1 çay bardağı kısırlık bulgur
2 adet domates
2 adet salatalık
2 adet salatalık turşusu
Yeteri kadar limon, sirke
zeytinyağı

Yemegin Yapilisi

Maydanozu iyice yıkayıp, ince ince kıyarak servis tabağına yayın. Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, salatalık turşuyu koyun.
Bir kaba koyduğunuz bulgurun üstünü bir parmak yüksekliğinde geçecek şekilde sıcak su koyun. Bulgur iyice kabarıp suyunu çekince karışıma ilave edip harmanlayın.
Yağı ve limonunu da eklediğinizde maydanoz salatası servise hazırdır.


BUHARA PİLAVI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

-Dana eti (100 gram),
-Pirinç (3 su bardağı),
- Havuç (2 adet),
-Tereyağı (2 çorba kaşığı),
-Dolmalık fıstık (4 çorba kaşığı,kavrulmuş),
-Badem (1 çay bardağı),
-Tarçın (1 dal),
-Karabiber (1 tatlı kaşığı),
-Karanfil (5-6 adet),
-Sıcak su (4,5 su bardağı),
-Tuz

Yapılışı:

3 su bardağı pirinci sıcak suda 10 dakika bekletin. Pirinci suyun altında iyice yıkayın ve süzün. Bu sırada tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve kızdırın. 1 çay bardağı bademi kızgın yağa atın ve kavurun.
100 gram dana etini kuşbaşı kesin. Doğradığınız etleri bademlerle birlikte 1-2 dakika kavurun. 42 adet havucu rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları etlerle birlikte, havuçlar rengini verene ve bademler yumuşayana kadar kavurun.
Süzdüğünüz pirinçleri de tencereye, ekleyin ve 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık, 1 dal tarçın, 1 tatlı kaşığı karabiber, 5-6 adet karanfili ve yeterince tuzu serptikten sonra karıştırarak birkaç dakika kavurun. 6Tencereye 4.5 su bardağı sıcak suyu dökün ve kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. 7-8 dakika dinlendirdikten sonra pilavınız servise hazır.


ÇİKOLATALI BİSKÜVİLER


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

3 Çay Bardağı Un
1/2 Çay Bardağı Kakao
3.5 Kahve Fincanı Margarin
1.5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
3 Yumurta Sarısı
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Erimiş Çikolata
Gıda boyaları ve krem şanti (SüsIemek için)

Yemegin Yapilisi

Un, kakao, varıilya ve pudra şekerini harmanlayın.
Ortasını havuz gibi açarak yumurta sarıları ve margairni ilave edip yoğururı. Hamuru yağlı kağıt veya alüıminyum folyoya sararak ılık ortamda 1 saat dinlenmeye bırakın.,
Dinlendirdiğiniz hamuru 1 cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekildeki kalıpla keserek yağlanrrıış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp erimiş çikolataya batırarak soğumaya bırakın.
Kurabiyelerin üzerlerine gıda boyaları ile ve krem şantiyle süsleyin

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Şubat 2011, 20:49   #24
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kekikli Köfte

300 gr yağsız dana kıyması, 1 baş orta boy rendelenmiş soğan, iki avuç kadar maydanoz, ekmek içi, karabiber, yeni bahar, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, yarım kaşık domates salçası, iki tatlı kaşığı kekik , iyice yoğurulup, şekil verildikten sonra , zeytinyağında , üzerine kekik serpip kapağı kapalı tavada suyunu çekene kadar pişirilecek.


Sofraya parlak bir tabak, renkli bir peçete, büyüklerin kullandığı çatal bıçaklardan konup kızlar çağrılacak, mutlaka salatayla köftelerin yenmesi tembih edilecek. Böyle olursa daha çabuk büyünülür çünkü...


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı


Güzel ve doyurucu bir ikili !
Kepekli Pirinç Pilavı için,

2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin. Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin.
Zeytinyağlı bezelye için gerekenler,
  • 1/2 kilo iç bezelye
  • 1 baş soğan
  • 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 1 adet patates ( küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
  • bezelyelerein üzerini örtecek kadar sıcak su
Soğan ve yeşil biberi zeytinyağı ile birlikte tencerenin kapağı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra sırasıyla daomates rendesi , havuç , bezelye ve patatesi ve suyu ekleyin . Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tatlımız, şekerden ve beyaz undan oluştuğuna göre hiç masum değil tabii . Ama en azından yumurta içermiyor ve orjinal tarifi zeytinyağlı. Üstelik yağ ve şeker oranını azaltıp , kepekli un kullanabilirsiniz. Eşim 2 adet birden yediğine göre lezzeti de olmuş demektir. Tarif Prof.Dr.Ayşe Baysal'a ait.Aynen yazıyorum:
Kalburabastı

Eski yapılışında, tatlıda küllü su kullanılıyormuş . Odun kömürünün külü , su ile kaynatılıp dinlendirildikten sonra üzerindeki berrak su alınıp tatlı yapılıyormuş . Küllü su olmadığına göre yerine maden suyu kullanıyoruz.Üzerine tırtıklı görünüm verebilmek için "kalbur" gerekli. Çocukların oyuncak eleğini kullandım.
  • 2 su bardağı un (bende biraz daha fazla oldu)
  • 1/3 su bardağı maden suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 kaşık dövülmemiş ceviz
Şurubu için: 1 su bardağı şeker, 1 + 1/4 su bardağı su , 2 tatlı kaşığı limon suyu . Şurup hazırlanıp, soğuması için bir kenara konulacak.

Geniş bir kaba un elenip, ortasına maden suyu konup , kenardaki un üzerine zeytinyağı gezdirilecek. Hamur kulak memesi kıvamında hazırlanıp, 12 parçaya bölünecek. Her beze kalbur ( veya benzeri ) üzerine konup yassıltıldıktan sonra ortasına ceviz içi konup rulo yapılarak sarılacak. Yağlı kağıt serili tepside , önceden ısıtılmış fırında,üzeri pembeleşene kadar pişirilecek. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülüp , şurup çekene kadar tepsiye kapak örtülecek.Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz...



AFiYET OLSUN

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Şubat 2011, 20:55   #25
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




ŞAFAK ÇORBASI


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık yağ
  • 2-3 adet domates
  • 4 bardak et suyu
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • tuz
HAZIRLANIŞI
Yağla, unu tencereye koyup, orta hararetli ateşte pembeleşmeden kavurunuz. Domatesleri kabuklarını soymadan iri parçalar halinde karışıma ilave edip, hemen et suyunu ekleyin. Domatesler ezilinseye kadar pişirin, pişince süzgeçten başka bir tencereceye ezerek geçirin. Tekrar ateşe koyup 1-2 defa daha kaynatın. Yemeğe 20 dk kala terbiyesini koyun ve sofraya alın.
Sütlü Terbiye : Yumurta sarıları bir kaseye kırılır. Kaşıkla karıştırarak ezilir, sonra içerisine 1 su bardağı soğuk süt ilave edilir, karıştırılır, çorbanın suyuyla hafif ılıklaştırılıp kaynayan çorbaya katılır. Karıştırarak bir taşım kaynatıp ateşten alınır.

FIRINDA PATATESLİ TAVUK KÖFTESİ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

  • 4 Adet küçük boy patates
  • 6 Adet İnce çarliston biber
  • 3 Kaşık sıvı yağ
  • 4 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 50 gr taze kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Galeta unu
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Adet domates
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 su bardağı kadar kaynar su
  • Kimyon, karabiber, tuz, köri, kekik, toz kırmızı biber
Yapılışı:


Patatesleri soyun, yıkayın ve fazla ince olmayacak şekilde doğrayın, üzerine biraz sıvıyağ gezdirin, tuzunu ekleyin ve elinizle harmanlayın üzerlerine çarliston biberleri dizin ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında çiğlikleri gidinceye kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin, biberlerin bir yüzü kızarınca diğer tarafını çevirmeyi unutmayın.

Tavuk göğüslerini doğrayıcınızda iyice çekin, kaşar peynirlerini küçük küçük kareler halinde doğrayın.
Elde ettiğiniz tavuk kıymasını yoğurma kabına alın, isteğinize göre baharatları, yumurtayı, sıvıyağı, kaşar peynirini ilave edin ve iyice yoğurun, galeta ununu yavaş yavaş ilave edin, yaklaşık olarak yarım su bardağından biraz fazla galeta unu yeterli olacaktır, elinizle şekil vermeye çalışın, gerekirse yağ ve galeta unu ilavesi yapabilirsiniz.

Salçayı bir su bardağı veya kullanacağınız tepsinin büyüklüğüne göre ayarlayacağınız kaynar suda eritin, ezdiğiniz sarımsakları, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırarak, pişirdiğiniz patateslerin üzerine gezdirin.

Köfteleri patateslerin üzerine yerleştirin aralarına biberleri de yerleştirin ve köfteler kızarıncaya kadar fırında pişirin, isterseniz köftelerin diğer tarafını da çevirip kızartabilirsiniz.

ARPA ŞEHRIYELI PILAV
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER
  • 1 kahve fincanı arpa şehriyesi
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • 2 bardak pirinç
  • tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan arpa şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
PEYNİRLİ CACIK
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  • 2 adet salatalık
  • 200 gr. krem peyniri
  • 1 kaşe yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 10-15 dal dereotu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • yarım tatlı kaşığı tuz

Karıştırma kabına yoğurt, peynir ve yarım su bardağı su konur. İyice çırpılır, üzerine tuz ve zeytinyağı katılır, biraz daha karıştırdıktan sonra, rendelenmiş salatalık, ince kıyılmış dereotu ve ezilmiş sarımsak eklenir, karıştırılır, kaselere bölüşütürülür.

İRMİKLİ KEŞKÜL
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz badem
  • 1 adet yumurta

Tencereye soğuk süt ve diğer malzemeler konur. Ateşe koymadan önce karıştırılır. Sonra orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Kaselere üleştirilir. Üzerine iri çekilmiş badem serpilir.


AFiYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Şubat 2011, 01:38   #26
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ


EKMEKLİ SOĞAN ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

3 Soğan
1 Kahve Fincanı Margarin
1 Demet Taze Soğan
1 Somun Bayat Ekmek
1 lt Et Suyu
Tuz, Karabiber, Kekik

Yemegin Yapilisi

Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın. Soğanları daha kolay doğramak için büyük marketlerde satılan soğan doğrayıcılarını da kullanabilirsiniz.
Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin derin dondurulmuş ürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp doğranmış soğanlardan da yararlanabilirsiniz. Büyük bir tencerede margarini eritip soğan halkalarını hafifçe kavurun.
Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde doğrayın. Ekmeği ince dilimler halinde doğrayın.
Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin. Evde hazır tavuk suyunuz yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.
Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın. Tabakları ısıtmak için fırını 150 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika fırında bekletin. Daha önce halkalar ve şeritler halinde doğradığınız taze soğanları üzerine serpin. Çorbayı tabaklara paylaştırın.
Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın.
Öneri: Dilerseniz çorbayı farklı ekmek çeşitIeriyle de hazırlayabilirsiniz.
Örneğin köy ekmeği veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir.


TAVUK BUT SARMASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

4 adet tavuk budu
1 çorba kasığı hardal
3 adet mantar,
1 adet havuç
4 dilim kasar peyniri
1 cay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su

Yemegin Yapilisi

Tavuk butlarının kemiklerini ayırın. Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin. İçlerine hardalı sürün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Havucu dilimleyin. Tavukların içine koyun. Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın.
Rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Zeytinyağını tavada kızdırın. Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın. Daha sonra tencereye alın. tavukları kızarttığınız yağı tencereye dökün. Suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
Tavuklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.


ERİŞTELİ BULGUR PİLAVI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

-Erişte (1 su bardağı),
-Bulgur (3 su bardağı),
-Soğan (2 adet),
-Sivri biber (2 adet),
-Domates (1 adet),
-Salça (1 çorba kaşığı),
-Tereyağı (3 çorba kaşığı),
-Sarımsak (4-5 diş),
-Sıcak su (5-6 bardak),
-Pulbiber,
-Tuz,
-Karabiber

Yapılışı:

3 su bardağı bulguru suyun altında yıkayın ve I süzün.2 adet soğanı ince ince ve küçük küçük doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Kızgın yağa doğradığınız soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince 1 su bardağı erişteyi atın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 4-5 diş sarımsağı ince ince kıyın ve tencereye ekleyin.
Bu sırada 2 adet sivri biberi ince ince dilimleyin. Süzdüğünüz bulguru sarımsaklardan sonra ilave
edin. 1 çorba kaşığı salçayı da tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından doğradığınız biberleri ekleyin.
1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın.
Domatesleri de tencereye ilave ettikten sonra yeterince (kendi damak tadınıza uygun) tuz, karabiber ve pulbiberi üzerine serpin. 5-6 bardak sıcak suyu tencereye dökün ve bir iki kez karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp 20 dakika çok kısık ateşte pişirin.


SEMİZOTU SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 küçük bağ semizotu
Yarım demet taze soğan
1 bardak pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet kornişon turşu
1 adet kırmızı sivri biber
1 baş kuru soğan
Yeteri kadar tuz
Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
3- 4 yemek kaşığı sirke
2-3 diş sarmısak
Arzu ettiğiniz miktarda hardal
Yeteri kadar tuz

Yemegin Yapilisi

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyun. İnce kıyılmış bir baş soğanı ekleyerek ateşe koyun. Soğanlar hafif sararınca içine 2 bardak su, tuz ilave edip kaynatın.
Kaynadıktan sonra bir bardak bulguru ilave edin. Ateşi kısıp bugurlar suyunu çekinceye kadar pişirin. İyice soğutun. Semizotlarını çok ince kıyın.
Taze soğanı, kırmızı sivri biberi, doğranmış kornişon turşuyu katın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın. Salata tabağına alarak servise sunun.
Sosun hazırlanışı: 1 kahve fincanı zeytinyağının içine 3-4 yemek kaşığı sirkeyi, 2-3 diş ezilmiş sarımsağı ve biraz hardalı ekleyin. Yeteri kadar tuz ekleyerek salatanın üzerine dökün.


TAZE BAKLA EZMESİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 kg. taze iç bakla
1,5 çay bardağı sızma yağ
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz

Yemegin Yapilisi

Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.


ÇARK BÖREĞİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

4 Adet Haşlanmış Patates
1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
4 Dilim Hindi Salamı
1 Demet Maydanoz
5 Adet Milföy Hamuru
2 Adet Yumurtanın Sarısı
Tuz, Karabiber, Kırmızı Pulbiber

Yemegin Yapilisi

Ön hazırlık olarak haşlanmış patatesleri soyalım. Tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Sıvı yağı tavaya alalım. Kızdırdıktan sonra küçük doğradığımız soğanı ekleyelim. Soğan pembeleşmeye başladığında küçük parçalar halinde kesilmiş hindi salamını ekleyelim. Tuz, karabiber, kırmızı pulbiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Karışımı iyice harmanlayalım.
Geniş ve uzun bir alüminyum folyonun üzerine milföy hamurlarını yanyana dizelim. Kenarlarını yapıştıralım. Milföy hamurlarının ortasına uzunlamasına patatesli harcı düzgün bir şekilde yayalım. Hamuru düzgün bir rulo oluşturacak şekilde yuvarlayalım. Karşılıklı iki kenarını kapatalım. Şeklini bozmadan alüminyum folyoya saralım. Hamuru, dış kısmı sertleşene dek buzlukta bekletelim.
Buzluktan aldığımız rulonun üzerinden folyoyu çıkaralım. Ruloyu 5 cm aralıklarla, hamur eklerden ayrılmayacak şekilde keselim. Yuvarlak bir form vererek hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirelim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Şubat 2011, 21:09   #27
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Terbiyeli Patates Çorbası
MALZEMELER
  • 2 ½ lt et suyu (10 bardak)
  • 2 orta boy sogan
  • 3-4 adet patates
  • 1 kahve fincani un
  • 1 küçük paket tereyagi veya margarin
  • 1 çay kasigi hindistancevizi
  • tuz

Terbiyesi:
  • 1 bardak süt
  • 2 yumurta sarisi

Garnitürü:
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çay bardagi kasarpeyniri (rendelenmis)
  • 1 çay kasigi kirmizibiber
  • 1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
  • 2-3 dilim bayat ekm
YAPILIŞ TARİFİ

1-Soganlari küçük parçalar halinde dograyin, iki kasik yagla açik renkte
kavurun. Un katin , iki üç dakika daha kavurun. Et suyu ile kusbası
dogranmis patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavas yavas
kaynatarak 30 dakika pisirin.
2-Çorbayi baska bir kaba süzün. Tekrar atese koyun. Terbiyesini yapin ve
atesten indirin. Garnitürüyle servis yapin.
Garnitürün yapilisi: Yumurta akina kasar peyniri, kirmizibiber ve
maydanoz katin. Bu karisimi ekmeklerin üzerine sürün. Küçük küp
seklinde kesip çorbayla servis yapin.
ALİ NAZİK

MALZEMELER
  • 200 gr yarim yagli kiyma
  • 2 adet patlican
  • 250 gr süzme yogurt
  • 1 adet yesilbiber
  • 7-8 dal maydanoz
  • 100 gr tereyagi
YAPILIŞ TARİFİPatlicanlari firinda közleyin. Kabugunu soyun ve biçakla ince ince kiyin.Yogurtla karistirip, bir güvece yerlestirin ve isitin. Baska bir kapta kiyma,tuz ve karabiberi yogurarak köfteyi hazirlayin ve kebap sisine takarak közde pisirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kirmizibiber eklenmis tereyaginda biraz kavurun. Hazirladiginiz bu eti, isitilmis güvecin üzerine yerlestirin. Maydanoz ve yesilbiberle süsleyin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


MISIRLI PİLAV

Malzemeler:
  • 1 sb pirinç, yıkanmış, suyu süzülmüş
  • 2 sb su
  • 1 yk tereyağı
  • 1/2 sb mısır haşalanmış(konserve)
  • 1 tk tuz

Yapılışı: Mısırları küçük bir tavanın biraz kavurup, kenara koyun.Kaynar su, tuz, tereyağ ve pirinci orta boy bir tencereye koyun. Kapağını yarım kapatın ve yavaş ateşte suyunu cekene kadar pisirin. Kavrulmus mısırları içine atıp karısırdıktan sonra servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Cevizli Lor Salatası


Malzemeler
  • * 1 kase lor peyniri
  • * 1 su b. ceviz
  • * 3 yeşil soğan
  • * 1 tutam maydanoz
  • * çeri domates
  • * kırmızı lahana
  • * zeytinyağı

Cevizli Lor Salatası Tarifi
Yeşil soğanı,maydanozu ve kırmızı lahanayı ince olarak kesin.Servis tabağına yeşil soğanı , parçalanmış cevizi,maydanozu,1 kase lor peyniri çeri domatesi ilave edin ve salata malzemesini karıştırın.

Salatanın üzerine zeytinyağı ilave edip servis edin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Muzlu Kakaolu Krem


Malzemeler :
  • * 6 su b.süt
  • * 1.5 su b.toz şeker
  • * 2 çorba k.un
  • * 2 çorba k.nişasta
  • * 1 yumurta sarısı
  • * 1 paket labne peyniri
  • * 1 p.vanilya
Üzeri için:
  • * 2 muz
  • * kakao
Keki ıslatmak için:
  • * ayva reçeli su
Hazırlanışı :
Tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyerek çırparak pişirin. Pişince ocaktan almaya yakın içine vanilyayı koyup karıştırın. Daha sonra ocaktan alın.Hazır olan kremi soğutun. Diğer tarafta kaselerin içine birer parça kek koyun. Bu kekleri sulandırılmış ayva reçeli ile ıslatın. Soğumuş olan kremayı kek dilimlerinin üzerine dökün. Tatlınızın üzerini muz ve kakao ile süsleyerek servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 19 Şubat 2011, 01:35   #28
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ


MANTARLI DOMATES ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

3 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
8 Adet Domates
1 Kahve Fincanı İrmik
8 Su Bardağı Et Suyu
10 Adet Mantar
2 Kahve Fincanı Kaşarpeyniri Rendesi

Yemegin Yapilisi

Tencereye 1 çorba kaşığı margarini alıp, eritin. Soğanı yemeklik doğrayın. Yağda kavurun. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin. Birkaç dakika çevirin.
İrmiği koyup karıştırın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. 8 su bardağı et suyunu ilave edip, 20 dakika daha pişirin. Ateşten alıp süzgeçten geçirin. Kalan margarini ve küçük küçük doğradığımız mantarları ilave edin.
1-2 taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın.


YOĞURTLU KEBAP


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gr iki defa çekilmiş kıyma
Yarım bayat ekmek
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Yarım çay kaşığı kara biber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 adet bütün yumurta
2 adet kebapçı pidesi veya bir adet ramazan pidesi
1 fincan sıvı yağ
4 kaşık tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yoğurt

Yemegin Yapilisi

Önce kıymayı bir tepsiye koyun ve içine yumurtayı, tuzu, kara biberi kimyonu, ekmeği (ıslayıp suyunu sıktıktan sonra) maydanozu, rendelenmiş kuru soğanı, koyup karıştırın.
Kıymayı iyice yoğurup 12 santim uzunluğunda şiş köfte yapın. Daha sonra pideyi küçük kuşbaşı dilimler şeklinde doğrayıp çukur yemek tabaklarına koyup üzerine yoğurt ilave edin.
Köfteleri ızgarada veya teflon tavada kızarttıktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyağı veya kırmızı biber eritip koyun.
Bir başka tavada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine koyup süsleyerek servis yapın.


BULGUR SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
2 soğan
5-6 dal taze soğan
2 domates
2-3 sivribiber
1 kırmızı soğan
10 kornişon turşu
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 marul yaprağı
Tuz, pulbiber

Yemegin Yapilisi

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Maydanozu ayıklayıp kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Turşu ve sivri biberi ince ince doğrayın.
Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Hepsini derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin. Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın.
Marul yapraklarını yıkayıp servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız bulgur salatasını marul yapraklarının üzerine yayıp servis yapın.
Not: Bulgur salatasını dilerseniz limon suyu yerine nar ekşisi veya seviyorsanız sirke ile tatlandırabilirsiniz. Ayrıca sumak ve değişik baharatlar da ekleyebilirsiniz.


BROKOLİ SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

-400 gram brokoli
-1 s. bardağı bezelye
-1 s. bardağı mısır
-1 kahve fincanı kapari

Sos:

-5 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 tane limon
-1 çay kaşığı şeker
-Yeteri kadar tuz

Yapılışı:

Brokolileri yıkayıp, demetlere ayıralım. Buharda yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Çiçek kısımlarını ayırıp, kalanları ufak ufak doğrayalım. Doğradığımız kısımları derin bir kasey alıp, içine ayrı bir kapta haşladığınız bezelyeyi ve mısırları ekleyelim. Zeytinyağını, şekeri, limon suyunu, kapariyi ve tuzu salataya karıştıralım. Yayvan bir salata tabağının kenarına brokoli çiçeklerini dizelim. Soslu salatayı tabağın ortasına yerleştirelim ve servis yapalım.


ÇAY LOKMASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat, tuz
Kızartmak için : Sıvıyağ

Yemegin Yapilisi

Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın. Karbonat ve tuzunu da ilave edip iyice yoğurun.
Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp, iki parmak eninde istediğiniz boyda şeritler kesin. Kızdırılmış sıvıyağlı tavada, şeritler halindeki hamurları, kabarıp pembeleşinceye kadar kızartın.
Servis tabağına aldığınız çay lokmalarını sıcak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 19 Şubat 2011, 20:39   #29
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




HÜNKAR ÇORBASI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler : 10 kişilik

  • 3 litre tavuk suyu
  • 1 kg patlıcan
  • 250 gram yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 adet soğan
  • 5 diş ince kıyılmış sarmısak
  • 200 gram tereyağı, 1 adet limonun suyu, 1 çay kaşığı nane
  • Tuz, karabiber

Tarifi

Öncelikle patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup yıkadıktan sonra incecik kıyın ve bir kenara alın.Bir tencerenin içine tereyağını (1 tatlı kaşığı kadar tereyağını ayırın), ince doğranmış soğanı ve sarımsağı koyup, kavurun. Biraz renk aldıktan sonra patlıcanları ilave edip tekrar karıştırın.Tavuk suyunu ekleyerek 10 dakika kaynatın.Çukur bir kabın içinde unu, yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyunu, tuz ve karabiberi çırpın . Biraz soğuk, biraz da sıcak su ilave edip karıştırarak kaynayan çorbaya dökün ve 5 dakika daha kaynatın. Kenara ayırdığınız 1 tatlı kaşığı tereyağını küçük bir tavada kızdırıp naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Mantarlı Pirzola

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER
  • 1 Çorba Kaşığı Margarin
  • 4 Adet Pirzola
  • 1 Adet Soğan
  • 4 Adet Mantar
  • 1 Adet Biber
  • 1 Adet Domates
  • Tuz , Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Tavaya margarini alın. Karıştırarak eritin. Pirzolaları yağda çevirin. İyice pişince tavadan alın. Yemeklik doğranmış soğanları tavaya koyup, üzerine iri iri doğranmış mantarları ekleyin. Domates ve biberi küçük küçük doğrayıp, tavada karıştırın.
Tuz ve karabiberi ekleyin. 10 dakika daha pişirin. İçine yeniden pirzolaları ekleyip, pişirin. Sıcak olarak servis yapın

Yaz Pilavı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 4 adet taze soğan
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • 1 adet limon
  • Tuz
Yapılışı:

1 su bardağı pirinci ıslatın. Yağı tavaya alıp, kızdırın. Pirinçleri süzüp, birkaç dk. kızdırılmış sıvıyağda kavurun. 1,5 su bardağı suyu ilave edin. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Pilavı ocaktan alıp, demlendirin. Bu arada havucu küçük küçük doğrayın. Taze soğanları, dereotunu ve maydanozu incecik kıyın. Limon suyunu ve tuzu ilave edip, havuçla iyice karıştırın. Pilav ılıyınca sebzeleri ilave edip, karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.


ÇİKOLATALI BADEMLİ REVANİ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
  • 1 su bardağı un
  • 1 'er su bardağı irmik ve tozşeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 3-4 çorba kaşığı iri çekilmiş badem
  • 1 paket (80 gram) bitter çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
  • Üç buçuk su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Süslemek için:
  • 2'şer çorba kaşığı çekilmiş antepfıstık ve badem
  • 8-10 adet yarım ceviz

TARİFİ:

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın ve üzerine un, irmik, şeker, süt, badem ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Çikolatayı rendeleyip karışıma ekleyin. Hamuru yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Revaniyi tepside dörde bölün ve sıcakken üstüne soğuk şerbeti azar azar dökün. Soğuduktan sonra dilimleyip fıstık, badem ve cevizle süsleyerek servis yapın.


AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Şubat 2011, 00:52   #30
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ


KEREVİZLİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri

2 adet kereviz (orta büyüklükte)
1 paket Knorr Yeşil Mercimek Çorbası

Hazırlanışı

Kerevizleri küçük küpler şeklinde doğrayıp haşlayın. İçine bir bardak soğuk su ile eritilen "Yeşil Mercimek Çorbası'nı ilave edip pişirin


ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri

6 adet patlıcan (ortadan ikiye bölünüp içleri çıkarılmış)
3 su bardağı pirinç (500 gr - soğuk su ile yıkanmış - harcı için)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su (200 ml)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 paket Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı (harcı için)
2 su bardağı sıcak su (400 ml - harcı için)
1 çay bardağı zeytinyağı (75 ml - harcı için)
2 su bardağı sıcak su (200 ml)

Tarifin Hazırlanışı

Pirinci soğuk su ile yıkadıktan sonra zeytinyağında kavurun.
Knorr Zeytinyağlı Dolma Harcı’nı pirince ekleyip kavurmaya devam edin.
Sıcak suyu ilave edip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Patlıcanları harç ile doldurun ve tepsiye dizin.
Su içerisinde sarımsakları ve zeytinyağını karıştırıp patlıcan dolmalarının üzerine gezdirin.
Önceden 190ºC ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.


EV YAPIMI TORTELLİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri

250 gr un (Makarna hamuru için)
250 gr irmik (Makarna hamuru için)
25 adet yumurta sarısı (Makarna hamuru için)
150 gr ricotta peyniri (İçi için)
150 gr pancar püresi (İçi için)
50 g rendelenmiş parmesan (İçi için)
Bir miktar muskat rendesi (İçi için)
Bir miktar tuz (İçi için)
Bir miktar çekilmiş karabiber (İçi için)
4 adet adaçayı yaprağı (kıyılmış-jüllien kesim - İçi için)
50 gr parmesan (İçi için - rendelenmiş)
100 g tereyağı (İçi için)
100 g taze küçük ıspanak yaprağı (Üzeri için)

Tarifin Hazırlanışı

1. Makarna Hamuru: Mermer tezgah üzerinde makarna hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri sert bir hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

2.İçi: Hamur buzdolabında dinlenirken tortellinin içi için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın.

3. Dinlenmiş hamuru tezgahın üzerine koyup merdane yardımıyla 2 mm kalınlığında açın. Hamuru 3 parmak (8 cm) büyüklüğünde kareler halinde kesin ve üzerine bir fırça yardımıyla su sürün. Hamurların ortasına bir yemek kaşığı (10 gr) içten koyup ilk önce üçgen olarak katlayıp kenarlarına basın, daha sonra üçgenin iki ucunu içeri doğru katlayıp birleştirin. (Tortelli şekli- Hazırlanan hamurdan kişi başına 5-6 parça servis edin.) Derin bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Su tekrar kaynama noktasına gelince içine tortellileri ekleyip 2-3 dakika kaynatın.

4. Sosu için tavada tereyağını eritin, içine kıyılmış adaçaylarını ekleyip sote edin. Daha sonra tortellilerin haşlama suyundan yarım kepçe ilave edip bir taşım kaynatın. En son olarak içine haşlanmış tortellileri ve rendelenmiş Parmesanları ekleyip karıştırın.
5. Servis tabağına haşlanmış tortellileri, tereyağlı adaçayı sosunu, üzerine taze ıspanak yapraklarını ve yaprak (Traş kesim) Parmesanı koyup sıcak olarak servis edin.


PEKMEZLİ MUHALLEBİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri

2 kahve fincanı pekmez
3 su bardagı su
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı toz şeker (istenirse azaltılıp.çogaltılabilir)

Tarifin Hazırlanışı

Pekmez, un, şeker ve suyu tencereye koyup ateşe alalım. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Piştikten sonra bir kalıba döküp üzerine ceviz serpelim. 1 gece buzdolabında bekledikten sonra servis edelim.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
günün, menüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı Zeytin Yaşam ve Detay 3 14 Aralık 2023 14:44
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! İpek- Yaşam ve Detay 4 13 Mart 2023 23:49
Bat Yemeği Funda Diyet Tarifleri 0 01 Mayıs 2018 21:04
Patlıcan Yemeği Amelia Sebze Yemekleri 0 30 Ağustos 2014 21:24
ıspanak yemeği Bora Sebze Yemekleri 14 19 Mayıs 2011 17:19