10 Temmuz 2014, 17:09 | #101 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Günün Yemeği Beşamel Soslu Tavuk Yapımı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 4adet haşlanmış tavuk baget 1/2haşlanmış tavukgöğsü 1 su bardağı rende kaşar 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Yeteri kadar tuz Beşamel sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt 1çay kaşığı karabiber Yeteri kadar tuz Üzeri için: 1 su bardağı kaşar rendesi Hazırlanışı Haşlanmış tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp orta büyüklükte didikleyerek kırmızı pul biber, karabiber ve tuzla marine ederek lezzetlendirelim. Beşamel sosu hazırlamak için bir tavaya tereyağını ilave ederek eritelim. Eriyen yağın üzerine unu alarak unun kokusu çıkıp sararana kadar karıştırarak kavuralım. Üzerine soğuk sütün tamamını ekleyip unu topaklaştırmadan bir çırpma teli yardımıyla çırparak pürüzsüz olmasını sağlayalım. Üzerine karabiber ve tuz ekleyip devamlı karıştırarak sosumuz kıvam alana kadar pişirip ocaktan alarak ılınması için bırakalım. Marine halinde bıktığımız didiklenmiş tavuk etlerinin üzerine ılıyan beşamel sosun 3/2sini ve 1 su bardağı kaşar rendesini döküp karıştırarak iyice harmanlayalım. Harmanlanan tavuk etlerini küçük sufle kaplarına veya güveç kaplarına eşit miktarlarda paylaştıralım. Kapların üzerlerine beşamel sosun kalanını bölüştürerek yerleştirip kaşar rendesiyle kaplayalım. Ardından hazır hale gelen yemeğimizi önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına vererek kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirerek fırından alalım. |
|
03 Ağustos 2014, 10:33 | #102 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tavuk Sarması Süre 40 dk. 5 Kişilik Malzemeler 5 Parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti 1 Adet patates 1 Adet havuç 3 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye 3 Yemek kaşığı mantar 2 Yemek kaşığı margarin 5 Dilim taze kaşar peyniri Tuz, karabiber, kekikHazırlanışı Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Mantarı ince ince kıyın. 1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin. Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın. İyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin. Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın. Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün. Yarım çay bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirin. Kızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin. Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Zeytinli Spagetti Süre 30 dk. 4 kişilik Malzemeler 50 gr çekirdeksiz yeşil zeytin 50 gr siyah zeytin 5 Yemek kaşığı zeytinyağı 2 Adet acı kırmızı biber 2 Diş sarımsak Yarım demet kıyılmış maydanoz Yarım paket çubuk makarna (spagetti) TuzHazırlanışı Siyah zeytinleri çekirdeklerinden ayırın ve yeşil zeytinlerle birlikte iri iri doğrayın. Acı biberleri uzunlamasına bölün ve yıkayın. Çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Sarımsağı soyun ve ezin. Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Spagettiyi 3 yemek kaşığı tuz kattığınız kaynar suda 10 dakika pişirip, suyunu süzün. Kalan zeytinyağını tavada kızdırın. Acı biber, sarımsak ve zeytinleri yağda hafifçe kavurun. Süzdüğünüz spagettiyi ve ince kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın. Tuz serpip, bekletmeden servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
13 Nisan 2016, 16:08 | #103 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği Günün lezzeti: Güveçte et sote Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Yarım kilo dana kuşbaşı 1 biber 1 domates 1 tatlı kaşığı salça Arpacık soğanı Pulbiber, karabiber, kekik, tuz Güveçte et sote yapılışı: Etleri üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklü tencerede 10 dakika kadar haşlayın. Arpacık soğanları ve biberi bir tavada sıvıyağla kavurun. Haşladığınız etleri de koyup kavurmaya devam edin. Doğradığınız domatesle beraber salçayı ve baharatları da ilave edip kavurduktan sonra güvecin içine alın. Haşlama suyundan dökerek 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun! |
|
01 Şubat 2018, 09:59 | #104 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği Günün Menüsü: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yöresel Tarhana tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Acılı kurabiye tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sucuk köfteli makarna salatası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Pratik cevizli un helvası
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
|
04 Ocak 2019, 14:33 | #105 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği Fırında Tavuk İncik ve Arpa Şehriye Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 8 adet tavuk baget Marine Etmek için; 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı bal 2 diş sarımsak 3 dal biberiye 5 dal taze kekik Pişirme torbası Arpa Şehriye Pilavı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı arpa şehriye 3 su bardağı tavuk suyu Tuz 1 dal taze biberiye Yapılışı: Tavukları ve marine malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Üzerini streçleyip 1 saat buzdolabında dinlendirin. Fırın poşetine koyduğunuz tavukları 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Arpa şehriyeyi yağda renk değiştirene kadar kavurun. Sıcak tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerini maydonoz ile süsleyip servis edin. Afiyet Olsun
__________________ I suffered, I learned, I changed.. |
|
12 Nisan 2019, 04:48 | #106 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği ... ~ Nohutlu Tavuk Yemeği ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - Tuz - Karabiber - 2 yemek kaşığı toz kırmızı biberi - 1 çay kaşığı sarımsak tozu - Kekik - 800 g tavuk kalça eti - 2 soğan - 4 yemek kaşığı zeytinyağı - 1.5 su bardağı hafif haşlanmış nohut - 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu - 1 yemek kaşığı limon suyu Üzeri İçin: - Yarım çay bardağı ince kıyılmış kişniş Yapılışı: Tuz ve baharatları derin bir kapta karıştırın. Tavuk kalça etlerini baharat karışımına bulayın. Piyazlık doğradığınız soğanları bir kaseye alın. Üzerine iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edip karıştırın. Soğanları bir fırın kabının tabanına yayın. Haşlanmış nohutları, baharatları tavuklara ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip karıştırın. Nohutlu tavuk etlerini soğanların üzerine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, tavuklar kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Üzerini ince kıyılmış kişnişle süsleyerek sıcak servis yapın. ~ Afiyet Olsun ~
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
13 Nisan 2019, 10:59 | #107 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği - Tencerede Orman Kebabı - Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 500 gr kuşbaşı et, - 2 adet patates, - 2 adet havuç, - 1 adet domates, - 1 adet yeşil biber, - 1 adet soğan, - 1 küçük kavanoz bezelye, - 2 çorba kaşığı salça, - Zeytinyağı, - Tuz, - Karabiber, - Kırmızı pul biber, - Sıcak su. Yapılışı : Tencereye etleri koyup, ağzını kapatalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Soğanı, domatesi, yeşil biberi ince ince doğrayalım. Patatesleri, havuçları küp şeklinde iri iri doğrayalım. Etler suyunu çektikten içine soğanı, zeytin yağını ilave edip, soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım. Sonra domatesi, yeşil biberi, patatesleri, havuçları, salçayı, karabiberi, kırmızı biberi, tuzu ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, ara ara karıştırarak 5 dakika daha kavuralım. Sebzelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip, orta ateşte pişirelim. Yemeği ocaktan almamıza yakın bezelyeleri ilave edip, 2-3 dakika daha pişirip, Orman Kebabımızı sıcak sıcak servis yapalım. ~ Afiyet Olsun ~
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
17 Nisan 2019, 23:28 | #108 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği ... ~ Fırında Kuzu Kol ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - Bir bütün kuzu kol eti Baharatlı Marinasyon İçin Malzemeler: - 1 çay kaşığı kişniş tohumu - 1 çay kaşığı rezene tohumu - 2 kakule tohumu - Tuz - Karabiber - 1 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber - Yarım çay kaşığı toz tarçın - 2 yaprak taze rezene - 1 demet taze nane - 2 diş sarımsak - 2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu - Yarım su bardağı zeytinyağı Yapılışı: Baharatlı marinasyon için kişniş, rezene ve kakule tohumları bir dövecek yardımı ile ezilip, yapışmaz yüzeyli tavada hafif kavrulup, ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Ayrı bir kasede tuz, karabiber ve kalan baharatlar harmanlanır. Ezilen sarımsak, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, zeytinyağı ve soğuyan baharat tohumları ilave edilip karıştırılır. Et yayvan fırın kabına alınır. Üzerine bıçakla kesikler atıldıktan sonra hazırlanan baharatlı karışımdan bir fırça yardımı ile etin her yerine sürülür. Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Üzerini yağlı kağıt ile sarıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında et yumuşamaya başlayıncaya kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Üzerini açıp kızarıncaya kadar 15-20 dakika daha pişirilip, sıcak servis yapılır. ~ Afiyet Olsun ~
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
30 Nisan 2019, 01:26 | #109 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği ... ~ Sucuklu Mantar Güveç ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 1 kangal sucuk - 500 gr mantar - 3 soğan - 3 diş sarımsak - 3 domates - 2 sivri biber - 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı - 100 gr kaşar peyniri - Tuz - Karabiber - Kırmızı pul biber Yapılışı: Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu su da bekletin. Yağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Mantarları süzüp tavaya ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Küçük güveçlere domates soslu mantar ve küp kesilmiş sucuğu paylaştırın. Üzerine kaşar peynirini serpiştirin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın. ~ Afiyet Olsun ~
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
10 Mayıs 2019, 04:45 | #110 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği ... ~ Domates Soslu Zeytinli Tavuk Butları ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 6 parça tavuk but eti Sosu İçin: - 3 su bardağı rendelenmiş domates - 1 yemek kaşığı domates püresi - 1 sarı domates - Tuz - Karabiber - Kekik - Kırmızı pul biber - Sumak - 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin Üzeri İçin: - Taze biberiye Yapılışı: Zeytinyağı ve salçaları bir kasede karıştırıp tavuk but etlerinin üzerine bir fırça yardımıyla sürün ve yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızartın. Sosu için, rendelenmiş domates, domates püresi ve tavla zarı formunda doğradığınız sarı domatesi dikdörtgen bir fırın kabına alıp karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Hafif kızarttığınız tavuk but etlerini sosun üzerine alın. Çekirdeksiz siyah zeytini ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın. ~ Afiyet Olsun ~
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
günün, menüsü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı | Zeytin | Yaşam ve Detay | 3 | 14 Aralık 2023 14:44 |
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! | İpek- | Yaşam ve Detay | 4 | 13 Mart 2023 23:49 |
Bat Yemeği | Funda | Diyet Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2018 21:04 |
Patlıcan Yemeği | Amelia | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ağustos 2014 21:24 |
ıspanak yemeği | Bora | Sebze Yemekleri | 14 | 19 Mayıs 2011 17:19 |