25 Aralık 2010, 17:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Nur'un bu akşamki menüsü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dileyen gelsin arkadaşlar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. menümüz göründüğü gibi mantı tavuk ve çikolatalı toplar .. çikolatalı toplar : 3/5 tane havuç 2 paket pedibör büsküvi 1 paket kakaolu puding 1 paket hındıstan cevizi 1 tatlı kaşiği tarçın göz kararı fındık yapılışı: havuçlar rendelenip haşlanır soğutulur içine busküviler kırılır ve hindistan cevizi hariç bütün malzeme konur karıştırılır .. ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır yuvarlanır hındıstancevizi bulanıp tabaga dizilir üstünede kürdan batırılır isteğe göre. bi çoğu cevezerye der ama cezeryeye sadece havuçun haşlanmasıyla olur | |
|
25 Aralık 2010, 17:41 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Nur'un bu akşamki menüsü Çok güzel görünüyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Afiyet olsun
__________________ Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir. |
|
26 Aralık 2010, 14:56 | #4 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Nur'un bu akşamki menüsü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bugünki menümüz : muhlama, fasülye turşusu kavurması , aşure .. turşu ve muhlama yöresel olduğu için bi çoğunuz sevmeye bilir ama tatmanızda fayda var derim Muhlamayı 'Hulk' için yaptım turşuyuda 'Hesna' içinn aşurede bana Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. size bişey yok bu arada gördüğüz tepsi benim marifetimdir kendi el cazlarımla yaptım herşey orjinal yanee Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Muhlama malzeme : 3 tahta kaşığı mısır unu 3 kaşık tereyağı 1 kase tel veren peynir Ilık su Tuz. Yapılışı: Bakır bir tavada tereyağı eritilir. Mısır unu konulup penbeleş inceye kadar kavrulur. Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır. Hafİf ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir. Not: Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi hertürlü peynirle veya minci ile de yapılabilir. Peynir ve minci sade olarak da yağda pişirilebilir. (Buna pişirmek yerine ısıtmak demek daha doğru olur). Yağda sade olarak pişirilen peynire peynir muhlaması, yağda sade olarak pişirilen minciye de minci muhlaması denir. Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir. Daha sonra bir miktarda ince ince doğranmış köy peyniri konmak suretiyle sıcak olarak servis yapılır. Bu muhlama şekline adı geçen yöremizde "kaymak muhlaması' denmektedir. |
|
26 Aralık 2010, 22:27 | #5 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Nur'un bu akşamki menüsü ehh mi zif ye sen desem yeridir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. üstündeki N ye dikkat! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
13 Ocak 2011, 00:57 | #6 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Nur'un bu akşamki menüsü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
28 Ocak 2011, 17:26 | #8 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Nur'un bu akşamki menüsü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] not: bu akşam arkadaşımın doğum günü var ona yaptım 3 renkli patates salatası Malzemeler: 1.Patates (haşlanmış ve çatalla ezilmiş) ben 5-6 tane kullandım 2.Havuç (rendelendikten sonra tavada 5 dakika kadar pişirilmiş olacak) 3-4 adet kullandım 3.Taze soğan,maydanoz (ince kıyılmış) 4.1 çay bardağı kadar konserve mısır 5.mor lahana (ince kıyılmış) 6.zeytin yağı,limon suyu 7.tuz,karabiber istediğiniz baharatlar Yapılışı: Öncelikle haşlanmış patateslerimizi çatalla ezip zeytinyağını ve limon suyunu ve baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz. •Bu karışımı 3 parçaya ayırıp ayrı ayrı kaplara koyuyoruz. •İlk karışıma rendelenmiş havuçlarımızı koyup karıştırıyoruz. •Kullanacağımız kek kalıbını veya herhangi bir borcam v.b kalıbımızın içini streç film ile kaplıyoruz •Kalıbımızın içine ilk önce havuçlu karışımımızı koyup bastırarak yerleştiriyoruz. •2.karışımımıza ince doğranmış soğan ve maydanozlarımızı koyup karıştırdıktan sonra havuçlu karışımımızın üzerine koyup bastırarak yerleştiriyoruz. •3.karışımımıza da konserve mısırlarımızı ince doğranmış mor lahanamızı karıştırıp kalıbımıza yayıyoruz. •Dolapta 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir servis tabağına kalıbımızı ters çevirip yerleştiriyoruz. •Arzuya göre üzerine mayonezli yoğurt karışımı veya farklı soslar dökerek servis edebilirsi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Un kurabıyesı (nişastalı ) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dileyen gelebilir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
Etiketler |
akşamki, bu, menüsü, nurun |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gevezefm Dj`aNqaRaLi nin Bu Akşamki Konuğu Tanem | Sarya | Yayındaki DJ'ler | 6 | 04 Aralık 2021 22:26 |
Bağlantı Menüsü | aLone | mIRC Scripting Hazır Kodlar | 3 | 01 Mayıs 2021 23:15 |
Bağlantı Menüsü | bLaсk | mIRC Scripting Sorunları | 4 | 30 Mayıs 2014 19:07 |
Bağlantı Menüsü | Editor | mIRC Scripting Hazır Kodlar | 17 | 25 Ağustos 2009 06:48 |
Bağlantı menüsü | StarscreaM | mIRC Scripting Hazır Kodlar | 3 | 16 Ağustos 2009 01:25 |