08 Mart 2010, 02:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Akıtma Çanakkale nin Biga ilçesinde çoğunlukla yapılan bir tariftir. 1 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 yumurta 1 su bardağı su 1 veya 1.5 su bardağı un (sıvı kıvamda olacak) Tuz Miksere 2 yumurta kırılır. İyice çırpılır. Üzerine 1 su bardağı su eklenir. Tuz eklenir.Tekrar çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. Hamur akıcı sıvı kıvamda olacak. Kabarması için 15 dak beklenir. Tava tereyağla yağlanır. Hamurdan bir kepçe alınıp tavaya eklenir. Tava sallanarak hamur yuvarlak olacak şekilde yayılır. Göz göz olup altı pişince diğer tarafı çevrilir ve bu sayede her iki tarafı da pişirilir. Bir tepsiye alınıp bir tarafı tereyağla yağlanır.Arasına peynir reçel vs ne isterseniz koyup dürüm şeklinde sarabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
akitma, akıtma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mayalı Akıtma | mCx | Hamur İşleri | 0 | 31 Mart 2022 19:51 |
Akıtma Kek | Violent | Kek Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 17:16 |
Cızlama (akıtma) (kocaeli) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:56 |
Ispanaklı Akıtma | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 02:21 |