09 Şubat 2010, 17:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domatesli Pirinçli Enginar Göbeği Malzemeler 4 enginar göbeği 1/2 limon 40 g (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 125 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, dilimlenmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı fesleğen (doğranmış) 2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış) 50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu 175 g pirinç bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 60 g (yaklaşık 1 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi 1/2 demet maydanoz (kıyılmış) Tarifi Bir emaye tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca enginar göbeklerini koyup, 10 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alın ve enginar göbeklerini süzerek, her birini 6 üçgene kesin. Bir tencereye zeytinyağını ve tereyağının yarısını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince mantarları koyup, tuzu serperek, mantarları bıraktıkları bütün suyu çekinceye kadar sote edin. Soğanları ekleyip, sürekli karıştırarak 2 dakika pişirdikten sonra, sarımsaklar, fesleğenler, domatesler ve tavuk (ya da sebze) suyunun 12,5 cl'sini (1/2 su bardağı) katarak, karışımı birtaşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, 10 dakika pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kenara bırakın. 4 litrelik (yaklaşık 17 su bardağı) bir fırın kabına (ya da bir güvece) kalan tereyağını koyup, kabı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince pirinçleri koyup, sürekli karıştırarak 3 - 4 dakika kavurun. Tenceredeki domatesli karışımı ekleyip, kalan tavuk (ya da sebze) suyunun 25 cl'sini (1 su bardağı) kattıktan sonra, karabiberi serperek, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, kabın üstünü örterek, 10 dakika pişirin. Enginar göbeği parçalarını, dağılmamalarına özen göstererek ekleyip, kalan tavuk (ya da sebze) suyunu kattıktan sonra, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini serpin ve tencerenin kapağını kapatarak, pirinçler bütün suyu çekinceye kadar (10-15 dakika) pişirin. Kabı ateşten alıp, maydanozları serperek, servis yapın. | |
|
Etiketler |
domatesli, enginar, gobegi, göbeği, pirincli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gaziayıntap göbeği. | Eftamintokoftiden | Üye Resimleri | 19 | 13 Temmuz 2019 00:24 |
Pirinçli Zeytinyağlı Taze Enginar | Violent | Zeytinyağlılar | 0 | 26 Mayıs 2013 19:57 |
Kadın Göbeği | Liaaa | Tatlılar | 0 | 16 Temmuz 2012 13:17 |
Domatesli Enginar Kalbi | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:26 |
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:04 |