IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Şubat 2010, 17:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domatesli Pirinçli Enginar Göbeği




Malzemeler

4 enginar göbeği
1/2 limon
40 g (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
125 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, dilimlenmiş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı fesleğen (doğranmış)
2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış)
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu
175 g pirinç
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
60 g (yaklaşık 1 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi
1/2 demet maydanoz (kıyılmış)


Tarifi

Bir emaye tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca enginar göbeklerini koyup, 10 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alın ve enginar göbeklerini süzerek, her birini 6 üçgene kesin.
Bir tencereye zeytinyağını ve tereyağının yarısını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince mantarları koyup, tuzu serperek, mantarları bıraktıkları bütün suyu çekinceye kadar sote edin. Soğanları ekleyip, sürekli karıştırarak 2 dakika pişirdikten sonra, sarımsaklar, fesleğenler, domatesler ve tavuk (ya da sebze) suyunun 12,5 cl'sini (1/2 su bardağı) katarak, karışımı birtaşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, 10 dakika pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kenara bırakın.
4 litrelik (yaklaşık 17 su bardağı) bir fırın kabına (ya da bir güvece) kalan tereyağını koyup, kabı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince pirinçleri koyup, sürekli karıştırarak 3 - 4 dakika kavurun. Tenceredeki domatesli karışımı ekleyip, kalan tavuk (ya da sebze) suyunun 25 cl'sini (1 su bardağı) kattıktan sonra, karabiberi serperek, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, kabın üstünü örterek, 10 dakika pişirin.
Enginar göbeği parçalarını, dağılmamalarına özen göstererek ekleyip, kalan tavuk (ya da sebze) suyunu kattıktan sonra, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini serpin ve tencerenin kapağını kapatarak, pirinçler bütün suyu çekinceye kadar (10-15 dakika) pişirin. Kabı ateşten alıp, maydanozları serperek, servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
domatesli, enginar, gobegi, göbeği, pirincli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gaziayıntap göbeği. Eftamintokoftiden Üye Resimleri 19 13 Temmuz 2019 00:24
Pirinçli Zeytinyağlı Taze Enginar Violent Zeytinyağlılar 0 26 Mayıs 2013 19:57
Kadın Göbeği Liaaa Tatlılar 0 16 Temmuz 2012 13:17
Domatesli Enginar Kalbi YapraK Yemek Tarifleri 0 02 Şubat 2010 03:26
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar YapraK Zeytinyağlılar 0 11 Ocak 2010 18:04